Sprzedawca informacji w barze

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Sprzedawca informacji w barze

Postprzez chemik333 w 04 Mar 2008, 12:46

Witam.
Na początku zaznaczę, że szukałem ale nie znalazłem.
Gram w stalkera dopiero od kilku dni - wczoraj pierwszy raz trafiłem do baru (gram bardzo powoli, wciskam się wszędzie gdzie sie da, nawet po kilka razy, wszystko sprawdzając). W barze jest gość, który nas kusi ciągle informacjami, które ma na sprzedaż. No więc ma ich raptem trzy - jedną za 4000, druga za 3000 i trzecią chyba za 2500. Przy każdej mówi że coś nam zaznacza na mapie (narzekając że i tak robi to za pół darmo). Nie pamiętam dokładnie gdzie miał zaznaczyć coś, ale na 99% w przynajmniej jednej informacji mówił o jantarze, a w drugiej o dolinie mroku. Pech w tym, że zapomniałem zaraz po rozmowie sprawdzić czy i gdzie coś zaznaczył. Zrobiłem to z pół godziny później, po kilku następnych rzeczach, no i jak sie okazało nie zaznaczył nic. Kasa wydana, powtórzyć nie chce tego bo mówi, że już nic nie ma na sprzedaż, w pda historii rozmowy z nim nie ma, zadan czy to nowych, czy niewykonanych też... to jest bug, normalność (że w błoto kasa poszła), czy też może później się to jakoś pojawi?

ps. Nie wiem czemu tak narzekacie na pijawke w agropromie. Bylo strasznie, ale to coś nawet nie bieglo w moja strone tylko kręciło się w kółko. Trzy magazynki z kałacha i na koniec jak wreszcie na mnie ruszyło, to padło przed stopami :) Jestem dobrej myśli na przyszłość pijawkową o której tu czytam na forum takie straszne rzeczy :)
chemik333
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2008, 12:16
Ostatnio był: 26 Cze 2010, 23:02
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez MCaleb w 04 Mar 2008, 13:57

To postscriptum powinno się pojawić w odpowiednim temacie, a nie w tym.

Jeżeli dobrze pamiętam, to tylko raz kupowałem u niego zestaw informacji. Oczywiście nic to nie daje, jedynie można trochu fabułę poznać. Najprawdopodobniej gość jest pozostałością tego, czym Stalker miał być. Jakby ktoś był uprzejmy wklepać tu wszystkie trzy rozmowy z 'błotniakiem', to byłoby miło (łatwiej by było się odwoływać do tego, co mówi). Obecnie nie ma sensu dawać mu kasę. Nie wiem nawet czy jakikolwiek mod go naprawia.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Infernal w 04 Mar 2008, 16:21

Najlepiej zrobić sobie save i powydawać kasę na informacje. Jak już się dowiemy to robimy load i mamy te informacje za darmo ;) U mnie też koleś na mapie nic nie zaznaczał.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Elektryk w 04 Mar 2008, 16:48

Jakby nie było ten gostek mówi o tym co nas czeka. O czym sie dowiemy w przyszłości np o laboratorium w Janatarze
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez chemik333 w 05 Mar 2008, 19:41

Informacja o grupie Strieloka półdarmo - jedyne 4000 rubli: (pierwsza)

"Znajduje się w pobliżu Instytutu Badawczego Agroprom, pod ziemią jest schowek. Są w nim zapewne informacje o planach grupy, a także lista jej członków. Dołączam współrzędne."

Bezcenna informacja o grupie która dotarła do centrum Zony. Za bezcen - 2000 rubli: (druga)

"Strielok, Duch i Kieł trafili do centrum Zony. Co tam znaleźli - tego nikt nie wie, ale Strielok zaginął, a Duch i Kieł wrócili załamani. Ostatnie wieści o Duchu są takie, że udał się do laboratorium polowego nad jeziorem Jantar. Dołączam współrzędne obozu naukowców."

Informacja o tajemnicy Jeziora Jantar - za 3500 rubli bo nie będzie się dokładał :wink: : (trzecia)

"Tajemnica Jeziora Jantar jest mniej więcej taka jak tajemnica Mózgozwęglacza, a efekty też wywołuje podobne. Dziwne emisje zmieniają w zombiaków wszystkich, którzy się znajdą w pobliżu. Uzombifikowani stalkerzy krążą wokół jakiegoś emitera i każdego atakują. Pewne dane wskazują na to, że rozwiązanie zagadki Jeziora Jantar kryje się pod ziemią. Tu masz współrzędne emitera nad jeziorem i Mózgozwęglacza."

To wszystko co ten jełop Kabel ma nam do powiedzenia za 9500 rubli które na niego wydamy. Jeszcze raz z nim porozmawiałem z wcześniejszego save'a i też kicha - nic nie zaznaczył...

Dziękuję ślicznie. - МЦ -
chemik333
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2008, 12:16
Ostatnio był: 26 Cze 2010, 23:02

Postprzez mUta_ziom w 18 Mar 2008, 21:30

Moim zdaniem rozmowa z nim nic nie daje ( co prawda można zdoby odrobine informacji ale nic na mapie nie zaznacza , i dużo kasy bierze)
Awatar użytkownika
mUta_ziom
Kot

Dołączenie: 09 Mar 2008, 16:32
Ostatnio był: 25 Mar 2008, 15:20
Miejscowość: z zony

Postprzez Lukass1613 w 25 Mar 2008, 13:39

Proponuję zainstalować AMK albo mod pozwalający na używanie broni w barze i zabić tego wkurzającego patałacha.Ja ustawiłem się przy drzwiach, wychyliłem zza framugi i z cichacza sruu mu w banie z cudownego VSS Vintoreza.Została krwawa plama na ścianie...Nikt nie zareagował nawet :P Pewnie chłopaki odetchneli z ulgą.:P
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości