Strój stalkera w realu

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Strój stalkera w realu

Postprzez Grzechu300 w 06 Lis 2014, 12:44

Bykec napisał(a):Mam zamiar skompletować dokładną replikę powiewu wolności i mam pytanie o tę torbę co się dynda u pasa u wszystkich prawie, czy to nie jest może Condor Rip Away Medic Pouch?

Jakbyś chciał zrobić sobie wierne odwzorowanie kombinezonu Wolności to byś musiał również mieć identyczne camo - wolność nie chodzi we flectarnie, jak się dobrze przyjrzeć, ani nie we flectarnie-d czy nawet toczku.

Wszystkie elementy kombinezonów w stalkerach to własne widzimisię twórców i nie mają odwzorowania w rzeczywistości - można co najwyżej uzyskać podobny efekt. ;)

Samo odwzorowywanie też mi się nie podoba - kurcze, stalkerzy latali w samoróbkach, a nie jakiś seryjnie produkowanych markowych ciuchach. :caleb:

A i podepnę się pytaniem - nie wie ktoś, gdzie mogę kupić Nerpę (kamizelkę)? Na Frontowcu brak w magazynie, a czekając na ich dostawy to albo nie będzie, albo będzie za 3 lata. :caleb:
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Reklamy Google

Postprzez Bykec w 06 Lis 2014, 16:06

Wiem że nie we flectarnie, ale każdy co się przebiera za wolnościowca wybiera flectarn lub te inne co wypisałeś, bo nie wiem są łatwo dostępne. Złapałeś mnie za słowo, można uznać że prawie dokładne bo takie same nie będzie to wiem np. kamizelka taktyczna z tego stroju no nie ma takiej, znalazłem podobną rosyjską SPLAVa Tarzan M22S, bo tamta to wymysł ostatecznie jakby ktoś się bawił z maszyną do szycia to by się udało, a mało by było przeróbek.No i tak jak grzechu bym zakupił tę kamizelkę jak powyżej.

I tak jak obiecałem fotki stroju kota:
Image
Image
Image
Pomogłem?
Tak? To kozak mile widziany.
Awatar użytkownika
Bykec
Kot

Dołączenie: 01 Lis 2014, 20:43
Ostatnio był: 10 Wrz 2019, 10:50
Miejscowość: Ełk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Wiewi0r w 06 Lis 2014, 16:56

Tru, kamuflaże były wałkowane w temacie, podobno gdzieś do jakiegoś ruskiego maskowania jest to podobne.

A ja podtrzymuję opinię, że w tej białej bluzie to może być najwyżej kot u Monolitian. :P
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez lehoslav w 06 Lis 2014, 18:25

Takie tam ;)

Image

Image
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)

Za ten post lehoslav otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive STALKIER998, Wojas21.
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 05 Mar 2024, 15:34
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Postprzez Corvinus w 06 Lis 2014, 20:41

Image
Awatar użytkownika
Corvinus
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2013, 21:09
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:44
Miejscowość: Zona Sosnowiec
Kozaki: 7

Postprzez Bykec w 07 Lis 2014, 09:20

Wiem że było wałkowane bo przeczytałem wszystkie 55 stron, a nie o kamuflaż mi chodziło tylko o torbę od ekwipunku, a kamuflaże dla wolności (niby) wypisał Grzechu. Co wy z tym monolitem jak Zonę kocham, na Zaparkuj w zonie #3 też mi to mówili, a stalker podobno ubiera się w to co znajdzie a nie markowe łachy bo nie kupisz nigdzie szarej(czy tam białej) kurtki skórzanej jak z gry. Chociaż Michał Gołkowski o tym mówił że ma powstać projekt z prawdziwymi replikami kombinezonów od GSC do kupienia, ale to jeszcze długo może potrwać i moim zdaniem by to zepsuło całą przyjemność z kompletowania szpeju, a co do monolitu to oni mają też zgniło brązowe plamki a nie tylko czarne szare i białe i nie ubierają jeans'ów. Co do tych replik to fajowskie, tylko ta za 1700 mnie przeraziła bo to większość mojej wypłaty, ale już takiego vintoreza za niecałe 600 czy tego val to bym się zastanowił.
Pomogłem?
Awatar użytkownika
Bykec
Kot

Postprzez Wiewi0r w 07 Lis 2014, 11:12

Prawda, stalker u Prady się nie ubiera. Ale by pchać się przez Kordon, lasy, mutanty i bandyty ( na poważnie oczywiście) w takim oczobitnym stroju to trzeba by było mieć faktycznie nierówno pod sufitem (vide Monolit) :caleb:
Ale nie obrażajmy się. A z tymi replikamioficjalnymi to bym się wstrzymał. Czuję , że albo będzie kiepskie, albo skończy się na gaciach z logo i już gotową naszywką...
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Grzechu300 w 07 Lis 2014, 12:46

Wiewi0r napisał(a): Czuję , że albo będzie kiepskie, albo skończy się na gaciach z logo i już gotową naszywką...

Też jestem sceptycznie nastawiony - dostaniesz sweter z targowicy z logiem promieniowania i napisem "stalker" za cenę 900 zł. :kotek:
Ale gimby kupio, przecież łykną wszystko, co ma naklejkę stalker. :caleb:
Bykec napisał(a): Co wy z tym monolitem jak Zonę kocham, na Zaparkuj w zonie #3 też mi to mówili, a stalker podobno ubiera się w to co znajdzie a nie markowe łachy bo nie kupisz nigdzie szarej(czy tam białej) kurtki skórzanej jak z gry.

Raczej chodzi o to że byś dostał od razu kulkę w tym jebitnie białym kamuflażu. :E
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Postprzez Bykec w 08 Lis 2014, 01:00

Na zaparkuj w zonie #3 Michał Gołkowski rozrzucał ciuchy z logiem stalker czapki wojskowe, paski, ale nie o to chodzi bo jakby były do kupienia wszystkie ale to wszystkie kombinezony i co to by była za przyjemność z kompletowania szpeju, potem nawet by nie było konkursu na najlepszy kombinezon, a tak to ludzie szukają szyją i w tym cała magia. A co do mojego stroju to wiem że by mnie odstrzelili, ale tu chodzi o przebranie ze stalkera a nie o wojnę z Putinem bo jakbym się chciał zakamuflować to bym kupił porządne moro i maskownicę.
Pomogłem?
Awatar użytkownika
Bykec
Kot

Postprzez BlackShaman w 08 Lis 2014, 15:31

Zazwyczaj mieszkańcy Zony chodzą w strojach ciemnego koloru. Mniej się rzucają w oczy bandytom i co niektórym mutantom. Przykład z larpa :D Na początku gry szliśmy przez las grupką 15 osób,gdy nagle zwęszyły nas mutki. Wszyscy się rozbiegli,a ja z kumplem hyc w obcięte sosnowe chaszcze. Mutki przebiegły ze 3-4 metry koło nas i pobiegły za resztą. Obydwoje mieliśmy oliwkowe kurtki BW i raczej w białym lub szarym stroju to by się nie udało.

Poza tym przyjęło się,że Monolit chodzi w biało-szarych strojach z brązowymi dodatkami. A,że są to fanatycy z którymi nie da się pertraktować zazwyczaj od razu powinno się w nich strzelać lub się schować i przeczekać :]
Awatar użytkownika
BlackShaman
Stalker

Dołączenie: 23 Mar 2013, 15:02
Ostatnio był: 04 Gru 2021, 12:21
Miejscowość: Żory
Frakcja: Powinność
Kozaki: 14

Postprzez Bykec w 10 Lis 2014, 04:02

A teraz ja trochę z innej beczki, kto z was się wybiera na kolejne zaparkuj w zonie żeby pokazać się ze swoim szpejem i czy zbieracie strój dla samej przyjemności czy też żeby pochodzić po opuszczonych budynkach?
Pomogłem?
Awatar użytkownika
Bykec
Kot

Postprzez Grzechu300 w 10 Lis 2014, 12:21

Bykec napisał(a):A teraz ja trochę z innej beczki, kto z was się wybiera na kolejne zaparkuj w zonie

Poszedłbym, gdyby jaśnie pan Meesh zorganizował to w sobotę, żeby ludzie spoza stolicy też mogli sobie dotrzeć. :caleb:

I jakoś jestem sceptycznie nastawiony do tego "występu" co był ostatnio - no spoko, wszystko fajnie, dodatkowa atrakcja, przeciwko cyckom nic nie mam - ale takie jedno pytanie mi się nasuwa - po co to w zasadzie było? ;)

Bykec napisał(a):żeby pokazać się ze swoim szpejem i czy zbieracie strój dla samej przyjemności czy też żeby pochodzić po opuszczonych budynkach?

Raczej to drugie, zbieram dla własnej satysfakcji i zainteresowań, czyli łażenia po opuszczonych miejscach. :kotek:
A to, że fajnie to wygląda i klimatycznie to pozytywny efekt uboczny.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum