przez Najemnik w 23 Paź 2014, 18:38
Nie wiem, o co taka burza o shoutboxa. Jest to sfera, gdzie po prostu panują ciutkę inne zasady. Nie mówię, że jest dla niego osobny regulamin, ale jest tam trochę luźniej, niż na forum. Także shoutbox prawie w ogóle nie nawiązuje do stalkera, więc jak użytkownicy przychodzą dla forum stricte dla stalkera, to powinni shoutboxa omijać.
Przekleństwa, żarciki, czasem nawet wyzwiska. Owszem, zdarza się to. Jednak nikt na shoutboxa nie zmusza wchodzić. Jak jesteś tu dla stalkera, to masz naprawdę dużą część forum na to poświęconą.
Więc nie wiem po co niektórzy przychodzą na shoutboxa i chcą ustalać własne zasady, obruszają się o zostanie nazwanym starociotą, jeśli ten tekst tu jest od zawsze i w ogóle wszystko im nie pasuje. Jesteście jakimiś psychicznymi masochistami? Macie misję naprawiania świata? To, że na innych stronach, na których siedzicie panują zasady wam odpowiadające nie znaczy, że tutaj nagle wszyscy podporządkują się pod was.
Nie, nie jesteście tu klientami, wokół których mają skakać inni użytkownicy, by wam było jak najlepiej. Jesteście częścią społeczności tego forum, więc nie dziwcie się, że jak wejdzie z postawą czysto roszczącą "szanuj mnie, bo tak mówi regulamin" zamiast "cześć wszystkim, co tam u was?", to nie dziwcie się, że zostaniecie niemiło przyjęci.
I poprzedni akapit nie jest poświęcony dla nowych userów, tylko tych, którzy siedzą tu od dawna i widzieli shoutboxa wiele razy, ale nagle im się odmieniło i włączyła kontrolka "to oburzające, że tu nie jest tak jak na mojej stronie xxx, trzeba to zmienić." Nie pasuje wam ten klimat? Na forum nie uświadczycie takiej postawy od innych użytkowników, tak więc mam dla was dwa rozwiązania:
1. Wróćcie tam, skąd przyszliście.
2. Nie wchodźcie na shoutboxa z postawą czysto roszczącą.
Shoutbox to nie forum. To tylko do niego dodatek.
A, no i do wszystkich, którzy trafili na moje wulgarne wypowiedzi lub obelgi lecące wśród innych userów dłużej przesiadujących na forum- shout- krzyk, box- pudło. Co z tym tłumaczeniem zrobicie, to już nie moja sprawa, ja tylko mam nadzieję, że zrozumiecie aluzję.
I jeszcze takie post scriptum: Nie, nie jestem ciągle wulgarny, ostatni raz było to zainicjowane przez Gizbarusa, który w gorszy dzień mnie wkurzył. Jednak białorycerze rzucili we mnie kamieniami nie zwracając uwagi na fakt, że przeprosiłem go za to.
16:19 Edka: Strach się odezwać, wszystko chu*owe i wszyscy brzydcy.
-
Za ten post Najemnik otrzymał następujące punkty reputacji:
- caleb59, Szagart, Gizbarus.