To, co panowie wyżej zasugerowali: nie przesadzę, jeśli powiem, że AA2 to jedno z najprzyjemniejszych doznań growych, jakie miałem na przestrzeni ostatnich dwóch lat.
Ale żeby nie było za bardzo jednostronnie:
Zone of Alienation - mod zdecydowanie zmieniający rozgrywkę, przede wszystkim dodający nowe przedmioty, zwiększający poziom trudności i poprawiający grafikę. Pod tymi względami przypomina AA2, ale w przeciwieństwie do niego nie jest ani tak dopracowany (bugi i wyloty zdarzają się dość często), ani tak dobre zbalansowany.
Krwawy szlak - niemożebnie trudny mod, oferujący sporo nowych mechanizmów (jak np. radioaktywny wiatr, kwaśne deszcze, ładowane ręcznie magazynki), ale jednocześnie wnoszący powiew świeżego powietrza, szczególnie jeśli to Twoje któreś z kolei podejście do Cienia.
Dima's Final - połączenie Oblivion Lost i Arsenal Moda, niezwykle grywalne, miodne połączenie. Przed AA2 mój ulubiony mod do Cienia.
Z fabularnych możesz obadać: Wariant Omega, Fotograf, Tajne Ścieżki 2, Powrót Szramy. We wszystkie grałem, wszystkie mi się podobały, ale wszystkie są jednocześnie bardzo "rosyjskie" - pomyśl "Metro 2033" i przypomnij sobie wyznawców czerwia, nazistów, komunistów i wszystkie inne pierdoły, to będziesz wiedział, o co mi chodzi. Albo przeczytaj tę moją reckę:
http://trikzter.blogspot.com/2013/04/po ... alker.htmlTak czy inaczej, jeśli się na nie zdecydujesz, przygotuj się psychicznie.