"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..) -Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz? -A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata" Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..) -Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz? -A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata" Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Z cyklu: Jak dzięki przesadzie można trafić do Księgi Rekordów Guinnessa (wymagana znajomość j. angielskiego) - lista osób/rzeczy pozwanych przez tego Pana jest imponująca (np. Wieża Eiffela, Appalachy). http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Lee_Riches
Za ten post Imienny otrzymał następujące punkty reputacji:
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Miała być dyskusja w Komisji Ochrony Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa, na wniosek posłanki PO przegłosowano zakończenie obrad przed zadawaniem pytań o sensowność działań urzędów z tej "branży". Potem poseł PiS tłumaczy o co miało chodzić.
O ile mnie polski parlamentaryzm kompletnie wali, bo jaki jest - każdy widzi - i mogłoby go nie być, o tyle jakość rządzenia... Poraża z deka.
„Nierządem Polska stoi” – nieźle ktoś powiedział, Lecz drugi odpowiedział, że nierządem zginie.
Punkt 2a Ustawy z 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi mówi, że „zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów”. Gminy mogą wprowadzać własne, dodatkowe, stałe lub czasowe regulacje, ponad to co jest w ustawie. Za przyniesienie swojego alko do lokalu grozi grzywna.
EDIT: Okrągły 500 post!
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better. - K.V. Za Wilkiem nawet w ogień skoczę. Попутного ветра!
Za ten post Wiewi0r otrzymał następujące punkty reputacji: