Pijawki

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Brian w 12 Mar 2008, 08:35

Ja jak widzę pijawke to pruję do niej z czego sie da i nie dam się cholerstwu zbliżyc ;)
Najlepiej z jakiejs ciężkiej broni (nie chodzi mi o granatnik ;D )
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Marked One w 12 Mar 2008, 10:20

Brian. Do pijawki strzelaj ze snajpery. Jeżeli się chcesz przypatrzeć jak pijawka kuleje, to strzelaj po nogach(ale z ukrycia, to wtedy nic nie podejrzewa), chyba że śpi to dla sprawdzenia siebie podejdź z nożem i dźgaj ile wlezie. A jeżeli chcesz z jakiejś ciężkiej broni to zachowuj się cicho, żeby nie kapnęła się, podejdź, celuj w łeb i pakuj.
Awatar użytkownika
Marked One
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2007, 15:04
Ostatnio był: 21 Mar 2010, 03:26
Miejscowość: Skąś

Postprzez Brian w 12 Mar 2008, 12:36

To pijawki śpią? Ja tam czasami widzę jak jakiś Stalker śpi ale to rzadko.... :P
Zawsze prułem w nie z czego kolwiek bo jak się już taka pojawiła (albo jak było ich kilka) to robiła tyle zamieszania (np. w wiosce pijawek), że ja ani inni Stalkerzy wokół nie mieliśmy czasu na nic... Wszyscy pruli z czegokolwiek :D ale thx za radę
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Fett w 14 Mar 2008, 15:05

Muszę jednak trochę sprecyzować swoją poprzednią wypowiedź. Otóż na samym początku powiem, że i ta modyfikacja nie spełnia w pełni moich oczekiwań. Oto dlaczego:
1. Po włączeniu modu, by pijawki były zawsze widzialne - pijawki są widzialne, ale mogą się stać również niewidzialne, jak tego zapragną.
2. Nie atakują, często stoją w miejscu i nic nie robią, jak się do nich zbliżam (czasami są niewidzialne).
3. Czasami uciekają, jak w nie strzelam lub jak mnie zobaczą. Muszę ganiać cholery... Zatrzymają się od czasu do czasu, a wtedy zabijam je - jednak zazwyczaj są przy tym niewidzialne (również jak zginą).
4. Zabiłem trzy pijawki w wiosce pijawek. Dziwnym trafem każda miała macki do zabrania. Bug czy fart?
5. Jedna pijawka ubiła dwóch stalkerów, jak mnie nie było w pobliżu. Po zabiciu ich chyba zamarła (niewidzialna - taką ją spotkałem) i czekała na coś. Nie poruszyła się nawet, jak zaczął w nią pruć śrutem.

Wniosek? Chyba i ten mod nie sprawia tego, co miał sprawiać. :) Aczkolwiek niedogodności z niego wynikające są nader przyjemne w rozgrywce (przynajmniej dla mnie)...
Awatar użytkownika
Fett
Kot

Dołączenie: 29 Lut 2008, 22:15
Ostatnio był: 21 Gru 2010, 23:42
Miejscowość: Żagań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez LooK OuT! w 26 Mar 2008, 11:42

W sumie mi się chyba dwa razy zdarzyło, żeby pijawka nie miała do mnie nastawienia wrogiego, ale to zapewne dlatego, że oberwała z dystansu. W końcu nawet na niewidzialności trochę je widać.

Przy okazji pijawek pytanie: czy ktokolwiek kiedykolwiek zleca questa, aby zdobyć pijawkowe macki? Niekiedy można bezlitośnie pijawke o nie zubożyć, wg cennika PDA są wiele warte, ale nikt w trakcie całej gry o nie nie zagadywał.
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Infernal w 26 Mar 2008, 13:04

Bawimy się w górników? No, ale nie będę chamski ;) Na macki dostajemy zlecenie od Sidka, gdy przynosimy mu ogon nibypsa.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez LooK OuT! w 26 Mar 2008, 13:14

Bez przesady. Temat był na wierzchu, ostatni post sprzed ledwo dziesięciu dni. To, że jestem nowy na tym forum nie oznacza, że nowy dla forów w ogóle.

Dyskusja nie umiera nigdy, o ile znajdzie sie ktoś, kto ma coś do dodania w danym temacie.

Dzięki za hinta, questa sprawdzę.
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Skret w 03 Kwi 2008, 18:12

Chciał bym się wypowiedzieć. Kurde Nie bój się pijawek. co z tego że są przezroczyste. Wciąż je widać bardzo się odznaczają. Tak, Strzelby (śrut) to najlepsze rozwiązanie. Ja już bardziej nie lubie snorków. Tak samo skuteczny jest BIG BEN. Dwa strzały w leb.
In googli non est, ergo non est. (jak nie ma w googlach to nigdzie nie ma)
Awatar użytkownika
Skret
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 20:44
Ostatnio był: 27 Lis 2009, 13:19
Miejscowość: Asgard

Postprzez andre1994 w 26 Kwi 2008, 23:07

Da się je wykryć. Może nie jestem weteranem ale wiem jak je wykryć. Jeśli jesteśmy gdzieś gdzie wiemy że w okolicy czai się pijawka, najlepiej wejść na wysoki budynek i przeczesać okolice lornetką. Sama zaznacza zauważone mutanty. Ja tak robię kiedy jestem w dziczy, wchodzę na wieże od strony baru lub na budynek najemników od jantaru i kasuję ją ze snajperki
andre1994

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Crisu w 27 Kwi 2008, 00:24

Ehh... Niestety szkoda, że Stalker ma z góry ustalone spawny.
Przez to po przejściu gry kilka razy znamy ją na pamięć.
Nic nas nie zaskoczy jako, że mamy utrwalone w pamięci miejsca pobytu wrogów, mutantów.

Choć AI czasem faktycznie potrafi zrobić niespodziankę.

Natomiast akcję z lornetką wykorzystywałem zawsze w Wiosce Pijawek w Magazynach Wojskowych. Ale i tak musiałem pokręcić się po chałupkach bo lenistwo ogarnia nawet mutanty...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez RogueTrooper w 28 Kwi 2008, 13:37

Jak Ci przeszkadza, że mutanty są tylko w określonych miejscach to bardzo polecam moda Wandering mutants. Będziesz mógł się natknąć na pijawki np. już na wysypisku.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Karol w 29 Kwi 2008, 00:05

A ja robiłem tak - wpadałem do wioski samochodem - (na oblivion gram) dodatkowo powiem że w nocy - brzebiegłem sie po całej wiosce na piechotę i słyszę ten taki charakterystyczny warkot - w końcu schowałem sie do wychodka ( ma tylko 1 drzwi ) skąd naparzałem grozą i granatnikiem :) w ten sposób wytłukłem wszystkie :D
Karol
Kot

Dołączenie: 16 Kwi 2008, 20:36
Ostatnio był: 25 Maj 2008, 12:00
Kozaki: -1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości