Podepnę się pod ten temat, bo problem mam identyczny. Zadanie od Łukasza "Wyczyść wioskę", ubijam kontrolera, trzy pijawki, a potem nic się niestety nie dzieje. Biegałem po wiosce i okolicach kilka dni, ale nie udało mi się odnaleźć brakujących potworów. Raz nawet zrezygnowałem z misji w trakcie, bo myślałem, że po jakimś czasie może uruchomi się jakiś respawn lokacji, który naprawi buga. Niestety - przy drugiej próbie podjęcia zadania sytuacja jest identyczna - 1 kontroler, 3 pijawki, misja ciągle niewykonana.
Przy wcześniejszym podejściu do misji zauważyłem pewną dziwną sytuację - jedna pijawka po strzale ze SPASa "teleportowała się" kilka metrów obok. Walka była w jednym z budynków w korytarzu, po strzale i "teleportacji" przeniosła się w róg budynku pod sufit. Nie, nie był to odrzut z broni
. Wyglądało to trochę jakby spawn postaci nie do końca się udał - jakieś 40% modelu przenikało przez ścianę, a w rezultacie cały potwór przebierał łapami w miejscu i próbował biec w moją stronę, jednak był w całości unieruchomiony.
Stąd moje pytanie - czy zdarzyła się Wam może taka sytuacja, kiedy potwór się zespawnował tam gdzie nie powinien? Np. gdzieś w ścianie, albo przypadkowo pod ziemią? Może to stanowi źródło problemu brakujących potworów w wiosce?
Używam wersji 1.0006. Modów używam raczej niegroźnych - naprawa broni, brak limitu czasowego na misje, Authenticity Sound Pack, InGameCC.