Meesh, 450 tys. to ile jest w przełożeniu na stronki a4 czcionka 12, tudzież kartki książkowe, jakie Fabryka wydaje? To by było jedno pytanie. Drugie - czy planowane jest wydanie tego zbioru w 2 częściach, gdyby dobrych tekstów było więcej, niż na 1 tom. Czy będzie też ostre cięcie z tego, co było, do założonego poziomu.
No i pytanie z zupełnie innej półki - jak generalnie oceniasz poziom tekstów. Nie chodzi mi o technikalia, warsztat, gramatykę i pomysły. To kwestia piszącego, a babole drobne można poprawić. Chodzi mi ogólnie o poziom. Były jakieś teksty, które, powiedzmy, cię nie zainteresowały, były słabe, czy raczej teksty trzymały jakiś tam poziom i selekcja nastąpiła powiedzmy na zasadzie coś jest lepsze, coś gorsze więc coś odpaść musi. To, że część tekstów, jest mocno nie szablonowa, to akurat wiem. Były też pewnie teksty, które się kanonu trzymały bez wymyślania przez autorów Bóg wie czego, czyli solidne stalkerskie opowieści. Jak to z grubsza wyglądało? Puścisz coś pary z ust, czy mamy czekać w niepewności?