A gdzie można znaleźć te dwie bronie na początkowych etapach? Lub gdzie kupić?
Cały pic polega na tym, że kupić ich nie ma gdzie ;P Najszybsze znane mi sposoby na ich zdobycie to:
G36- cynk o skrytce na magazynach w turkusowym wagonie, nieopodal dzikiego obozu stalkerów, mniej więcej na środku lokacji
SPAS- cynk o skrytce nad Yantarem, na terenie kompleksu z wejściem do x18, prawa strona, za basenem, w wagonie obok zabitego podczas snu stalkera.
Jest to mniej więcej środek gry, przed dojściem tutaj będą 2-3 (bynajmniej ja tak miałem).
Tego patentu nie sprawdzałem, ale na podstawie doświadczenia uważam, że Thunder też całkiem nieźle da sobie radę. Ten potwór rzeza z bliska aż miło. Z daleka celność nie domaga, ale dmg jest nieziemski. Jedyny problem może stanowić 20 naboi w magazynku. Nie bój się wypróbować i podzielić się efektami (albo może nawet sam to zrobię). Zdobyć go można od martwego członka Powinności, który przypadkowo polegnie w starciu z bandą nibypsów (mój pierwszy ThD) lub wykorzystać patent z beczką. Równiez można kupić w Yantarze.
Patent z żaróweczką: na HUDzie mamy obok sylwetki pasek z hałasem jaki robimy i z żaróweczką, pokazującą jak bardzo jesteśmy widoczni (jak bardzo ktoś nas widzi). Pewnie miało to mieć zastosowanie przy skradaniu, ale z racji skopania tego elementu znalazłem dla tego nową funkcję: wykrywacz pijawek/snajperów. Co jakiś czas rzucamy okiem na pasek. Jeśli jest pełen oznacza to, że coś nas widzi i prawdopodobnie już do nas idzie/celuje. Ot taki system wczesnego ostrzegania, przynajmniej wiesz że atak z zaskoczenia już odpada.
2) Charakterystyczną cechą pijawek są świecące w ciemności oczy.
Ja je widzę tylko jak są bardzo blisko :/ Możliwe, że winę ponoszą niskie ustawienia graficzne.
Nie celujcie w głowę, bo to strata czasu - u pijawki nic tam nie ma. Najlepiej od przodu walić na klatę ile śrutu wlezie.
Dziwne, u mnie działa świetnie. Pojawiła mi się przed nosem i już się machnęła gdy dostała odruchowo/zlęknięciową serię 3 naboi z G36 i się przewróciła...i już nie wstała.