[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez alex_dragon w 30 Sie 2014, 02:40

@ Decado

Staraj się nie uzywać quick save - bazuj na twardych save-ach.
Ponadto staraj sie ich robić JAK najwięcej. Przydadzą się.
Co do porad - dzięki za nie w imieniu wszystkich ale czasami warto użyc opcji "spoiler" :-) choć ja też go rzadko uzywam.
A wysyp mutantów jest jaki jest bo to Misery - mod w którym jest najwieksze zagęszczenie mutanów na km kwadratowy.

@ adam9609
Żeby pokochać/znienawidzić trzeba długo pograć w Misery. Potraktuj Misery jako freeplay a nie mod - wtedy bedziesz miał inne odczucie. Historia ta sama, mechanika inna, sposób rozgrywki inny, zmienia się bardzo wiele rzeczy ale to cały czas CoP.
Walka jest szablonowa jak masz mocną broń i potrafisz sie kryć.
Najważniejsze jest to na jakiej wersji grasz - 2.1 czy 2.1.1 ? Jak na 2.1.1 to jest to "mniej hardkorowa" wersja Misery wiec sie nie dziwie ze coś takiego mówisz.

@ Decado
teraz wiesz dlaczego pisałem o robieniu jak najwiekszej ilosci zapisów
dużo zapisów - mało nerwów

edit
edytuj swoje wpisy a nie rób jeden pod drugim bo przyjdzie moderator i dostaniesz delikatny ochrzan

pozdr Adam
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Reklamy Google

Postprzez Decado w 30 Sie 2014, 02:54

NIe, Dragon bo tu chodzi o to, że mój super kosmiczny komputer nie ogarnia Misery tak jak by było "niestabilne".
Ciężko to wytłumaczyć, wyobraź sobie że przez całą grę nie boisz się że cię nagle coś zabije, tak ja w Misery chodzę jak w zwykłym CoP bo w sumie to jest łatwe jak się chwilkę pogra i ogarnie wszystko. Ja się boję po prostu że mi wywali grę do windy xP. Na zatonie to jeszcze pikuś, tylko przy dźwigach portowych komputer świrował pawiana a tak to było w porządku. A w jupiterze jedyną możliwością zapisu jaka jest to na stacji, ale jak już z niej wyjde i wejde to sie nie zapisze tylko wywali od razu. Czasem wywali przy zwykłej grze. Ogólnie to gra mi chodzi ładnie w 80 fps-ach może 60, tylko strasznie niestabilnie, i nie wiem co jest tego przyczyną. :( a to mnie dobija, bo myślałem że w końcu będę mógł pograć normalnie w coś co lubię :P
Decado
Kot

Dołączenie: 26 Sie 2014, 23:27
Ostatnio był: 26 Gru 2014, 01:52
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Postprzez alex_dragon w 30 Sie 2014, 03:01

Misery swiruje bo to Misery a właściwie Stalker z Misery
Mnie SoC wywalał regularnie jak chciałem wejśc na Wysypisku i nie wiedziałem co jest tego powodem. Wróciłem do handlarza, poszedłem na Wysypisko jeszcze raz i sie uspokoiło.
Sprawdzaj logi - tam bardzo często jest napisane co jest problemem.
Jak masz log wpisz w google fraze i wyszukaj odpowiedni temat - przeczytaj i bardzo często masz gotowe rozwiazanie.

Pytanie do osób które sie zarejestrowały na moddb
Ile czekaliście na link aktywacyjny ? I co do diaska zrobic jak nie moge przyjmować zaproszenia od ludzi ?
Kliknąłem na link aktywacyjny i niby konto jest ale nie mam dostępu/uprawnien do przyjmowania zaproszeń.
Załozyłem II konto ale teraz nie moge sie doczekać na link aktywacyjny na poczcie a maila sprawdzałem i mam poprawny.
Czuje się lekko jak baran w tej sytuacji :-(
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez KieŁ90 w 30 Sie 2014, 03:35

Decado napisał(a):Jest może jakaś możliwość żeby w plikach gry ustawić mniejszą odległość renderowania tych wszystkich postaci i stworzeń?

Zapewne chodzi o "switch distance SI" czyli:
-game data\configs i w pliku alife.ltx zmień tą pierwszą wartość na np. 200, w moim przypadku problem z wylotami bez sensownych logów całkowicie zniknął.
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2009, 22:54
Ostatnio był: 22 Lip 2017, 17:41
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 2

Postprzez Decado w 30 Sie 2014, 11:46

Już dawno wysyłałem logi i któryś z użytkowników napisał że grze brakuje pamięci. Dla tego się pytam co zrobić żeby jej nie brakowało, jeszcze raz napiszę że przy instalacji ustawiałem wszystko domyślnie więc może niższe detale rozwiążą sprawę?

EDIT1: Już sobie pomogłem z tymi wszystkimi dolegliwościami Misery :P dałem na najniższe detale wszystko oprócz zasięgu widzenia i jest git. Nic mi się nie wywala a nawet mogę wczytać grę po śmierci :) .

Mam za to pytanie, co to jest ten dziennik Aluna? On się do czegoś nam przyda?
Decado
Kot

Postprzez alex_dragon w 30 Sie 2014, 17:47

Zobaczysz, dostaniesz opieprz lub ban od moderatora za nie przestrzeganie zasad forum
sprawdź swoje wypowiedzi i pokasuje zdublowane

Uwagi moderatora:

To raportuj tego posta, a nie się bawisz w moderatora - ati
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez KieŁ90 w 30 Sie 2014, 21:48

Czy grająć w trybie snajper to normalne że mamy taki niezbyt bogaty spawn mutków? Na Zatonie nie było za wiele, ale myśle sobie- pierwsza lokacja to spoko, trochę łatwiej. Wbijam na Jupiter a tu to samo: dziki, mięsacze i psy (czasami nibypsy). Ja tu już do Prypeci w pełni przygotowany z oddziałem, tyle miesięcy tutaj spędzonych, a nibyolbrzyma to spotkałem tylko raz żywego i to na dodatek podczas wykonywania misji dla naukowców... Tak czytając dział mam wrażenie że powinno być ich więcej i różnorodniej, zwłaszcza oglądając filmiki na YT.
Dodam że mam ustawione ponad pół mapy na online. Jakieś sugestie?
Aha i jeszcze zredukowałem sobie apteczki, głód i zmęczenie chociaż wątpię czy to ma jakieś znaczenie.
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Postprzez Decado w 31 Sie 2014, 03:55

Ale pierwszą wartość czego? Ty widziałeś ile tam jest liczb? Domyślam się że chodzi o SWITCH DISTANCE SETTING ale tam jest 11 liczb.

@Kieł spokojnie, ja też tak myślałem ale to na wszystkich klasach miałem. Teraz zrobiłem zadanie z Mintajem w Jupiterze i psy latają w 15 sztuk :) . Wcześniej były jeszcze inne odpały typu 8 pijawek i 20 psów ale to sporadycznie ;)

btw. Mam takie pytanko, gdzie znajdę te AW Magnum co ma Pilot na plecach? To się chyba lapua nazywa czy jakoś tak?
Decado
Kot

Postprzez KieŁ90 w 31 Sie 2014, 17:43

@Decado
Owszem wiem ile jest tam liczb, dlatego napisałem żeby zmienić tą pierwszą wartość czyli bodajże domyślnie jest tam 300. Switch distance mozna również wybrać przy instalacji moda.

Co do spawnu mutków to po ostatniej emisji podczas wybijania najemnikow z bunkra w Jupiterze ledwo co z tamtąd wrocilem. Wreszcie mialem niezłą sieczkę nie tylko z psami i dzikami, chociaż trafić na stado psów na otwartym terenie to nie lada wyzwanie. I wkońcu pojawiły się chimery biegające po całej mapie.

Wysłane z Nexus7 Tapatalk
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Postprzez Krzyk19 w 31 Sie 2014, 19:40

Ale z chimery to co najwyżej "Jadło twardziela" można zrobić. Najbardziej opłaca się polować na nibyolbrzymy. Raz w jednym znalazłem standardowe rzeczy oraz grawi i gwiazdę wieczorną. Nie kłamię. Chyba nawet zrobiłem zdjęcie jakby ktoś nie wierzył.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Imienny w 31 Sie 2014, 21:25

Wierzę ci - mi się to zdarzyło dwa razy (Tak zdobyłem Grawi, na Gwiazdę nie natrafiłem, ale to kwestia czasu i kilku ustrzelonych nibyolbrzymów :D ).

Ogólnie dziwaczne rzeczy można w mutantach znaleźć, np. 3 porcje marihuany, zepsuta amunicja, monety, gazeta MAXIM - poniżej kilka fotografii :) (nawet raz z kruka wydobyłem monety - czy udało wam się wydobyć jakieś części ciała np. mózg lub dziób) :?:
Image
Image
Image
Image
Image

W Nędzy (wersja 2.1.1) już drugi raz przechodzę kampanię (teraz jako szturmowiec) jeden moment mnie zdenerwował (dla osób, które nie były w fabryce Jupiter jako szturmowiec spoiler):
:

Walka przed wejściem do warsztatu - rozumiem że nie powinno być łatwo, ale 3 burery, 2 poltergeisty, 3 izlomy, nibypies psioniczny, 3 nibypsy oraz 1 ślepy pies (nie wspominając o kilkudziesięciu uzombifikowanych, ale oni dla szturmowca w Bułacie wyposażonego w Stepowego Orła nie stanowią wyzwania :E ) to lekka przesada - szczególnie wkurzyły mnie burery, które porozrzucały mi fanty ze schowków. - w Zewie bez modów to tajemniczy rejon, tutaj miałem do czynienia ze strefą wojny.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Krzyk19 w 31 Sie 2014, 22:25

Jedyne co z kruka udało mi się wydobyć to scyzoryk i monety o wartości stu rubli, które mogę sprzedać Kostoprawowi za sto cztery ruble. Czysty zysk.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt08 oraz 3 gości