[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SekretZdzicha w 15 Sie 2014, 06:39

Jeśli ktoś zna mod podobny do Misery, w sensie że lepsze AI, celniejsze i bardziej śmiercionośne bronie, realniejszy system obrażeń i leczenia, jedzenie które wreszcie ma sens i rację bytu. Generalnie szukam moda do obojętnie której części stalkera, tyle że w klimatach i mechanice podobnej do misery.Mizerię już przeszedłem z 10 razy, więc mam spory przesyt, zwłaszcza że machinalnie już lecę w miejsca gdzie są znajdźki :D[jaki fun jest gdy w pierwszym dniu masz już nowiutkiego kałacha i CS3A ?]
SekretZdzicha
Kot

Dołączenie: 30 Mar 2014, 20:06
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 13:33
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez jazon w 15 Sie 2014, 10:39

Krzyk19 napisał(a):
Junx napisał(a):Paczka 51 broni do wersji 2.1.1
http://www.moddb.com/mods/misery-the-ar ... ed-zone-v1

Może było, bądź nie...
A jakie to bronie?

Zainstalowałem tego moda, kilka broni nowych znalazłem. Jako, ze gram snajperem to snajperek chyba za dużo nie dodali. Ale i tak i więcej broni tym lepiej.

Dodam od razu, ze domyślnie mod nie będzie poprawnie wyświetlał opisów nowych broni jeśli gramy w polską wersje misery. Aby to naprawić po instalacji moda należy z katalogu STALKER Call of Pripyat\gamedata\class_diversity\{obojętnie jaka klasa}\gamedata\configs\text\eng skopiować plik st_items_weapons.xml i wkleić go do STALKER Call of Pripyat\gamedata\class_diversity\{klasa którą gramy}\gamedata\configs\text\pol. Następnie należy przeładować klasę, czyli wybrać ją ponownie w grze - nawet jeśli jest wybrana taka którą gramy należy zmienić na inną i jeszcze raz wybrać właściwą aby pliki się przeładowały. Po takim zabiegu będziemy mieć co prawda angielskie opisy broni ale przynajmniej będą wszystkie.

Za ten post jazon otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez mayer99 w 15 Sie 2014, 11:17

Gram teraz Reconem - jestem pod koniec Zatonu i... mam straszną niepohamowaną wręcz żądzę posiadania karabinu Far 15... :E Wiem, że jest dostępny dopiero w schowku w Prypeci ( dorwałem go jako snajper ), ale jest to deczko za późno żeby się nim trochę nacieszyć. "Rekin" pisał, że możliwe jest pozyskanie Far 15 od najemnika w Jupiterze... I tu moje pytanie: gdzie w gamedacie sprawdzić jakie jest prawdopodobieństwo pojawienia się tej pukawki u NPC's ( ew. na jakim poziomie fabuły gry ) lub u handlarzy - jeśli u nich to też bardzo chciałbym wiedzieć, w którym momencie wątku głównego??? Wiem, że są "zestawy" kompletów uzbrojenia będących na stanie handlarza w zależności od progresu fabuły oraz naszych wyborów w grze względem frakcji, ale prawdopodobieństwa pojawienia się jednej konkretnej broni nie jestem w stanie w miarę precyzyjnie wyłuskać...

Edit: przejrzałem różne fora i nic szczególnego na temat ew. lokalizacji Far15 nie znalazłem...
Image

Ktoś wie jak coś takiego uzyskać...? Całkiem pozytywnie to wygląda, a link nieaktualny...
Ostatnio edytowany przez mayer99 15 Sie 2014, 18:34, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez alex_dragon w 15 Sie 2014, 12:46

@ SekretZdzicha
Pod CoP nie znam ale jak chcesz mieć coś w materii Misery zapraszam do moda pod SoC - Autummn Aurora + Tanatos Touch o ile nie pomyliłem nazwy. Bardzo fajny mod, jak dla mnie niezwykle podobny do Misery. Grywalnośc na wysokim poziomie. Jednakże nie ma tylu itemów co w Misery. Ale jak dla mnie lokalizacje i to że jest pod SoC rekompensują.
O ile sie nie mylę twórcy wrzucili tam emisje do gry, warto zajrzeć.
Pod CoP raczej nie uswaidczysz nic w typie Misery.
A co do tego że znasz na pamięć - kto wie moze w nastepnej odsłonie twórcy Misery pomieszają schowki ? :-) Zobaczymy.
Co do nowych pukawek jest dodatek - Junx wrzucił screenshot z nowymi pukawkami, moze ci cos podpasuje. (znowu nie ma Baretta :-( )

@ jazon
czyli mówisz ze trzeba sobie przetłumaczyć opisy broni ?
dzieki za podpowiedz w sprawie
pozdr
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez KOSHI w 15 Sie 2014, 17:47

Może mi ktoś powiedzieć, czy w tym modziwie spawn jest stały, czy losowy? Sądziłem, że jak jest na bazie M.S.O to trochę lokacje zostaną zaludnione, a tu dupa zbita. Przeszedłem większość gry i w zasadzie to w niektóre miejscówki można iść z zawiązanymi oczami, bo wiem, co tam się wyspawnuje. Za tartakiem, koło cementowni, obok Pazura, w kompleksie przeciwlotniczym i w paru innych miejscach zawsze jest nibyolbrzym, a na tyłach Jupitera 2 kontrolery i poltergeist. Z NPC jest to samo w zasadzie. Nieco nudnawe się to już robi. Chimer jak nie było tak nie ma, pijawki też gdzieś wcięło. Raz tylko 2 burery mnie w jakiś krzaczorach zaskoczyły. W Without Tower Fashion to dopiero był fajny spawn. Monolit w Skadowsku, 2 chimery latające po Szewczence, Kontoler w podziemiach Bisu. Kompletnie inna gra była, a tu schematyczność zaczyna zniechęcać. Chyba, że nowa gra generuje inny spawn. W takim razie zmieniam zdanie.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez mayer99 w 15 Sie 2014, 18:26

Ja grając poprzednio snajperem miałem 3 chimery w żelaznym lesie i 2 przed - w miejscu gdzie siedzą bandyci... dodatkowo stadko snorków, psów i nibypsów także było wesoło nawet ;).
Stąd na co jak na co, ale na brak chimer akurat nie narzekałem...
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Argawen w 15 Sie 2014, 18:41

KOSHI napisał(a):..... Chimer jak nie było tak nie ma, pijawki też gdzieś wcięło. ....
Wpadnij do Prypeci, to będziesz miał aż za nadto. 4 pijawki, to prawie standard. Jak już skończysz z nimi, to zaraz za rogiem( na pewno przyjdą, słysząc odgłosy walki) spotkasz 2-3 Chimery, a i stado nibypsów się znajdzie.
W dodatku Monolit potrafi chodzić ósemkami :)
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Kozaki: 7

Postprzez mayer99 w 15 Sie 2014, 22:18

Argawen: tego Far'a 15 w Jupiterze to znalazłeś podczas fabuły, czy we freeplay'u? I... tu się nie obraź czy to na pewno Far 15, a nie FN Fal albo FnFal Para? Pytam bo wertuje gamedatę i próbuję ustalić gdzie jest narzucone, które frakcje dysponuja jakimi broniami. Wydaje mi się, że za to odpowiedzialna jest sekcja gamedata/configs/ai_tweaks/loadouts/ i tu nazwa frakcji gdzie najemnicy są jako "killer". Nie widzę tu wyszczególnienie Far'a 15 w żadnej grupie najemników od novice po master. Czy ktoś wie ( jeśli to właściwe miejsce jest) co musiałbym wpisać żeby Far 15 pojawiał się losowo u najemników właśnie? Są tam jeszcze wartości np.: 0:1, 1:4 etc, które nie mam pojęcia za co odpowiadają. Orientuje się ktoś w tym temacie?
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Argawen w 15 Sie 2014, 23:05

mayer99 napisał(a):Argawen: tego Far'a 15 w Jupiterze to znalazłeś podczas fabuły, czy we freeplay'u? I... tu się nie obraź czy to na pewno Far 15, a nie FN Fal albo FnFal Para?
Far 15. Przecież FN Fal i jego odmiany wyglądają inaczej. W dodatku do Fara nie zainstalujesz celownika i tłumika. Ma tylko wbudowany kolimator oraz tłumik.
Zdobyłem go jeszcze w trakcie fabuły.

Image
Ostatnio edytowany przez Argawen, 16 Sie 2014, 10:17, edytowano w sumie 1 raz
Pozdrawiam
Paweł

Za ten post Argawen otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mayer99.
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez Pangia w 15 Sie 2014, 23:22

Wygląda jak przemalowany LR-300. Mało unikalny jak dla mnie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez alex_dragon w 16 Sie 2014, 01:38

mnie bardziej ciekawi jakim cudem koło Skadowska ma tak mało lisci na drzewach :-)
jakaś pora roku czy co ?
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez Argawen w 16 Sie 2014, 09:31

Pangia napisał(a):Wygląda jak przemalowany LR-300. Mało unikalny jak dla mnie.
LR300 ciutke inaczej wygląda.
Unikalny to dla mnie jest Famas G3. Fara i SGI Sniper nawet u handlarzy się pojawia. Famasa nigdzie nie widziałem.
Image
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość