[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Trikster w 06 Sie 2014, 12:26

Błąd instalacji (jeśli faktycznie zainstalowałeś tak, jak napisałeś, to nie dziwota, że Ci nie działa). Odinstaluj proszę całe MISERY (upewnij się jeszcze, że nie ma katalogu gamedata w katalogu głównym CoP) i zainstaluj MISERY z tego linka:
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... misery-211
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Reklamy Google

Postprzez jazon w 06 Sie 2014, 15:15

Ja SIGiem snajperskim jeszczę dużo się nie bawiłem wiec oceniać nie będę. Jednak podoba mi się jego szybkostrzelnosc, jak na standardy misery jest wysoka. Osobiście uważam ze snajper ki samopowtarzalne mają zbyt mała szybkostrzelnosc, jest to mało realistyczne.

@Argawen jak nazywa się ta siatka celownicza ?

PS. Ktoś sprawdzał skuteczność amunicji 5.56 vs. 5.45 ? Teoretycznie 5.56 powinno zadawać większe obrażenia w tkance miękkiej i się zastanawiam czy tak jest w praktyce.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Argawen w 06 Sie 2014, 15:48

jazon napisał(a):....

@Argawen jak nazywa się ta siatka celownicza ?
...
Brałem z Absolute_Scopes_SMRTER. Zdaje się, że dot 3, ale przerobiony. Zmieniłem środek i trochę go podczyściłem :). Oczywiście trzeba było troszkę zmienić w scopes i ui_ingame.
Robiłem z przykładu http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=199008#p199008
Pozdrawiam
Paweł

Za ten post Argawen otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jazon.
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 7

Postprzez Krzyk19 w 06 Sie 2014, 17:54

Trikster napisał(a):zainstaluj MISERY z tego linka
NIEEEEEEEEEE :( Ten błąd to musi być coś co da się naprawić ręcznie. Nie :( to nie może być prawda, nie będę pobierał tego jeszcze raz. Błagam powiedz że to da się samemu załatać. To błąd instalatora, więc pewnie jakbym samemu wrzucił moda to wszystko by działało, nie?
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez emace w 06 Sie 2014, 22:04

Witam. Nie wiecie co to za błąd z latarką ? W ekwipunku nie mam żadnej latarki, jednak kiedy zrobię widok z trzeciej osoby, widać światełko na czole. Czy to mnie czyni widocznym na odległość ? W pierwszej osobie nie świecę. Druga sprawa, to wtedy kiedy faktycznie jestem wyposażony w latarkę zwykłą, trzymając w drugiej ręce broń, jesli przełącze się na chwile na trzecią osobę, i powroce do FPP, latarką znika z ręki i zachowuje się jak czołowa. Tak samo z bronią dwureczną, w połączeniu z zwykła latarką, po przelaczeniu się na chwile na TPP, zmianie broni na dwureczną i powrocie to FPP, można latarki używać jak czołówej w połączeniu z ta bronią.
emace
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2007, 13:44
Ostatnio był: 22 Mar 2015, 03:00
Kozaki: 1

Postprzez Pangia w 06 Sie 2014, 23:35

Jest to kwestia tego, że w trzecioosobowej kamerze nie ma animacji biegania z detektorem, więc takowy znika po powrocie do pierwszej osoby. A latarka ręczna działa jak detektor. Ograniczenie silnika, tego raczej się nie obejdzie. I nie ma po co zresztą.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez alex_dragon w 06 Sie 2014, 23:51

@ krzyk19

Wiesz co ja też mam taki błąd jak odpalam Misery w zwykły sposób.
Czyli klikam na ikonę i enter.
Zakładam że ty odpalasz to w odpowiedni sposób czyli prawy przycisk, właściwości i "uruchom jako administrator", prawda ?

@Argawen
Celownik jest super.
Tak sie zastanawiam czy moze dałoby radę na pierwszej stronie wrzucić linki do jakiś celowników do Misery stworzonych przez graczy ?

@ jazon
Czterotakty mają odpowiednią szybkostrzelność, co innego karabin z magazynkiem na 20-30 naboi a co innego karabin snajperski. Poza tym nie wiem jak twórcy Misery mieliby przerobić animacje przeładowania broni :-(
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Krzyk19 w 07 Sie 2014, 04:41

@alex_dragon

Nie. Wchodzę w folder Modyfikacje(to ten folder, w którym trzymam mody w 7z). Dalej w S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat(podkategoria), MISERY_v2.1.1, klikam dwa razy lewym przyciskiem myszy na MISERY_v2.1.1 setup, wybieram to co mnie interesuje i już.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Re: Odp: [MISERY]

Postprzez jazon w 07 Sie 2014, 06:52

@alex_dragon do czterotaktów nic nie mam. Miałem na myśli broń samopowotwarzalną czyli np. SKS, SVD , czy Gew 98. One mają w misery dużo mniejsza szybkostrzelnosc niż w rzeczywistość.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez kapt12 w 07 Sie 2014, 09:45

Witam Stalkerów. Mam drobniutki problem... Otóż bawiłem się w edycje plików graficznych i niechcący w złym formacie zapisałem pewien plik .dds, a o kopii akurat tego pliku zapomniałem, byłem zbyt zmęczony... :P
Czy mógłby ktoś podesłać plik ui_icon_equipment.dds ?
Znajduje się w: ...\gamedata\textures\ui
kapt12
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2014, 17:30
Ostatnio był: 17 Sie 2014, 23:49
Kozaki: 0

Postprzez Asaimp w 07 Sie 2014, 11:58

Misery w CD-Action
A więc teraz, każdy kto ma kiepskie łącze, może sobie zrzucić z płytki CDA Misery. Niestety, nie wiem jaka to wersja (na 60% 2.1.1, na 40% 2.1), bo mój komp nichuja nie przyjmuje menu CDA.

Krzyk, jesteś uratowany. Za 15 zł. :E
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez Trikster w 07 Sie 2014, 12:08

Krzyk:
A którą wersję MISERY masz w tym największym pliku? 2.1 beta czy 2.1 (pełną wersję)? Jeśli nie wiesz, jak to sprawdzić, zainstaluj wyłącznie tę wersję, odpal grę a w lewym dolnym rogu menu głównego wyświetli Ci się odpowiedni napis.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 5 gości