@ swirekster
ładnie napisane, naprawdę nieźle
aż się chce zagrać reconem i spróbować załatwić najemników twoim sposobem ale pewnie trzeba by było nieźle potrenowac
@ Cursian
Jesteś pewien ze masz 2.1.1 ?
Najemnicy byli przy moście a ty na dźwigu i cie zdjęli ?
Jaki kombnezon miałeś na sobie ? Tą pomarańczową gumkę od naukowców czy cos innego
? Stałeś w miejscu czy sie ruszałeś ?
To co piszesz jest bardzo dziwne gdyż:
- wersja 2.1.1 jest "lżejsza" pod względem agresji NPC niż 2.1 (podam przykład ze swojej gry, w 2.1 jestem pod rurociągiem po tej stronie co leśniczówka gdzie załatwiliśmy Morgana a najemnicy są koło tej anomalii "Szrama" czy jak sie ona nazywa)
W 2.1.1 najemnicy mnie nie widza z odległosci moze 20-40 metrów, faktem jest ze sie skradam i nie mam pancerza tylko ten sweterek.
W 2.1 najemnicy są koło anomalii Szrama na górze, na drodze - ja po przeciwnej stronie i ginę (nadal jak gram bez pancerza, jak mam Beryl przyjmuje na klate 3-4 pociski i znowu ginę. (Robiłem testy)
Kolejna sprawa.
Czy sie poruszałeś ?
Jak biegamy NPC reagują alergicznie na wszystko co sie rusza szybciej niż ślimak.
Mozna sie spróbować przemknąć z prędkością ślimaka koło bandytów, zombie np przedzierając sie przez szuwary albo chaszcze. Nie twierdze ze nigdy nas nie zauważą ale jest spora szansa i tak w wersji 2.1 określiłbym szanse na przeżycie przy takim sposobie poruszania sie na poziomie 10-15% to w wersji 2.1.1 juz na ok 40-60%.
Wersja 2.1.1 nie jest zła, jest po prostu łatwiej i ludzie którzy grali na 2.1 przyzwyczaili sie do tego ze banditos z makarowem trafia nas w oko z 300 metrów
a tutaj stoi koleś który ma osłabiony refleks. Nie jest źle ale troche dziwnie biorąc pod uwagę poprzedni poziom trudności.
Plusem jest to ze wreszcie w Misery mogą pograć osoby które odstraszał poprzedni hardkorowy poziom.
Co do odległosci to jestes pewien ze oni byli przy moście ?
Po której stronie ? Po tej co jest ognisko czy po tej co schodzą najemnicy tą scieżką w dół ?
Bo jak trasą z mostu w dół to jak jestesmy na dźwigu nie mozemy chyba ich zdjąć pod mostem, jest taki wystający pagórek czy coś w tym stylu, cos co zasłania.
Dobra koniec przesłuchania ale napisz jaka była sytuacja to sie moze cos poradzi
A co do sytuacji ze nie masz jedzenia i ogólnie jest nędza z bidą to mała porada.