Gizbarus napisał(a):O ile parę zadań i jeden zwrot akcji w środku fabuły byłbym w stanie tak określić (osi fabuły nie zmieniało to jednak zbytnio), to o tyle końcówka różni się znacząco - owszem, dostajemy ten sam filmik, jednak sama gra straciła bardzo dużo ze swojego lore tym sposobem.
Iwaszka napisał(a):Czytał ktoś może? Ciekawi mnie czy trzymają się sztywno gry, czy idą dalej (czerpiąc z gry tylko główne założenia) tak jak np. opowiadania u nas na forum.
Pan Skarbonka napisał(a): Nie jest istotne czy growy przekład jest śmiertelnie dokładny czy nie (...) ważne żeby dobrze brzmiał i nie raził sztucznością czy niedopasowaniem. Z kolei nowa terminologia (...) jest zwyczajnie zbędna (...) brzmi jak efekt translatora googla z suahili na polski.
Meesh napisał(a):Wersja PL nie była tłumaczona z RU, tylko z ENG, więc jest to tłumaczenie z tłumaczenia - z założenia idiotyzm stojący w sprzeczności z zasadami sztuki.
xKoweKx napisał(a):Na czym opierasz swoją wiedzę na temat starej fabuły? Bo jak grałem w stare buildy to znaczące zmiany widziałem jedynie, np. w ucieczce z X18, następnie Darkscape, które było zwykłą zapchajdziurą - tak samo jak Dead City i scena z doktorkiem. W żadnym buildzie nie udało mi się ukończyć gry.
Gizbarus napisał(a):RMA ponoć przywracało starą linię fabularną i założenia - jestem w stanie w to uwierzyć, bo przynajmniej tam wszystko miało więcej sensu i mniej dziur fabularnych. Zwłaszcza w odniesieniu do wspomnianej już końcówki gry.
Iwaszka napisał(a):Co do książki to ciekawi mnie jedna rzecz. Padały tutaj wzmianki o mnogiej ilości ruskich książek w uniwersum.
Czytał ktoś może? Ciekawi mnie czy trzymają się sztywno gry, czy idą dalej (czerpiąc z gry tylko główne założenia) tak jak np. opowiadania u nas na forum.
Iwaszka napisał(a):Gdyby to było pomieszane i jeden stalker mówił by Pijawka, inny Juchociąg, a jakiś inny np. Posokowiec [...] - była by to jakaś mnogość
xKowekx napisał(a):Pograj w 2205 albo 2571, które datowane są na 2005 rok.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości