Trupiarka

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Dziarsky w 04 Mar 2008, 23:24

SandFighter napisał(a):Ale teraz to nie tylko ja jestem pewien, czyli pewnie mamy rację.

Zakładamy partię? :D

ps. ok, ok koniec offtopu - komu przeprosinowe kwiaty i całusa? :D

Sovietowi, niech się chłopak cieszy. - МЦ -
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Dawid w 05 Mar 2008, 16:22

Ej a moze ta trupiarka jest w obilon lost w korejsc wywalonej lokacji ??
Dawid
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2008, 21:34
Ostatnio był: 25 Cze 2010, 21:31
Miejscowość: Z domu w olsztynie
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Dziarsky w 05 Mar 2008, 16:55

To by nie miało sensu. Wywalone z SoC mapy zobaczymy w CS więc tam jeśli już to będą inne trupiarki.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez SandFighter w 05 Mar 2008, 16:55

Dawid napisał(a):Ej a moze ta trupiarka jest w obilon lost w korejsc wywalonej lokacji ??

Ja bym proponował zastosować się do netykiety forum i pisać poprawnie, sprawdzać co się pisze itp, oszczędzi to wielu osobom cierpienia. Co do Twojego stwierdzenia, to zakładaliśmy taką możliwość, ale raczej dystans jaki musiałby pokonać koleś niosący Naznaczonego byłby zbyt duży nawet jak dla Ukraińca :P.
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Bodzio w 15 Kwi 2008, 07:56

Wydaje mi się że to jest ta trupiarka bo (może źle myślę) ale na PDA pisze "mój plecak"
A co do promieniowania to raczej od samochodu ponieważ trochę czytałem o tym i np. promieniowanie typu gamma właśnie działa na pojazdy i itp. a nie unosi się w powietrzu jak beta. Poza tym ta "teza" ze złomowiskiem odpada.
Bodzio
Kot

Dołączenie: 14 Kwi 2008, 16:07
Ostatnio był: 14 Kwi 2008, 16:19

Postprzez LooK OuT! w 21 Kwi 2008, 00:16

Znając spójność wieloetapowych procesów produkcyjnych i to, że intro mogło powstać sobie później lub wcześniej, nawet na przestrzeni 2-3 lat to stawiam, że wizja wywracającej się ciężarówki w intro jest wizją artysty i nie ma nic wspólnego z wyglądem mapy.

Teza, że kordonowy Kamaz ze zwłokami jest tym z intra może być najbardziej prawdopodobna, bo a) kamaz jest stosunkowo blisko kanciapy Sidorowicza, b) jego "zawartość" i napromieniowanie może wskazywać, że przybył z głębi Zony, c) kamaz ewidentnie zaliczył glebę.

Takie rozważania typu "co nam chciał powiedzieć autor" przypominają mi trochę historię The Ultimate Question of Life, the Universe and Everything z fantastycznej książki "Autostopem przez Galaktykę". Zresztą... wpiszcie to w Wiki :) Albo wystarczy "42" w google.

(offtop to nie był, a dyskusje są niemal wiecznie żywe :) )
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez jacus1919 w 21 Kwi 2008, 10:34

Mi się zdaje że to właśnie ta trupiarka. Na intrze nie jest pokazane jak długo koleś niesie naszego Naznaczonego. Mógł go nieść 15 minut albo 1,5 dnia :) Poza tym koło ciężarówki leży plecak naszego Naznaczonego, więc nie ma wątpliwośći że to ta ciężarówka. A propo intra, jak jest pierwszy filmik, to kim jest Naznaczony ?? Kierowcą czy którymś ze Stalkerów z tyłu ?? :) Wiecie kierowca też mógł mieć taki tatuażyk na przed ramieniu :)
Image
Awatar użytkownika
jacus1919
Kot

Dołączenie: 19 Kwi 2008, 13:24
Ostatnio był: 24 Kwi 2008, 17:22
Miejscowość: się tu wziąłem ??

Postprzez Ivari w 21 Kwi 2008, 11:00

Naznaczony jest Stalkerem z paki. Jeśli nie przeszedłeś całej gry, to na końcu będziesz miał trochę odpowiedzi na pytania odnośnie trupiarek.
Awatar użytkownika
Ivari
Kot

Dołączenie: 24 Sty 2008, 22:19
Ostatnio był: 22 Sie 2015, 14:28
Miejscowość: Warschau

Postprzez Dziarsky w 21 Kwi 2008, 11:01

jacus1919 napisał(a):Mógł go nieść 15 minut albo 1,5 dnia :) Poza tym ...

Dalej drążysz temat a LooK OuT napisał to co wcześniej proponowałem, że różnice w wizji artysty tworzącego filmy a w pracy projektanta poziomów zdarzają sie w grach nie od dzisiaj i nie ma co zamieniać ten wątek w śledztwo dotyczące odległości, koloru trawy czy wyglądu otoczenia.

Wszystkie pomysły, propozycje i wątpliwości się pojawiły. Ja bym w zasadzie zamknął temat do czasu pojawianie się jakiejś innej znaczącej trupiarki w CS (kto wie, kto wie) :wink: .
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez LooK OuT! w 21 Kwi 2008, 12:08

Dziarsky napisał(a):
jacus1919 napisał(a):Mógł go nieść 15 minut albo 1,5 dnia :) Poza tym ...

Dalej drążysz temat a LooK OuT napisał to co wcześniej proponowałem.

Przepraszam, musiało mi to gdzieś umknąć wśród tych wszystkich wypowiedzi. Ale na potwierdzenie tej tezy przywołam inną postnuklearną grę, którą wszyscy dokładnie znamy, a mianowicie Fallout 2 i jego gadające głowy. Często się zdarzało, że w tle za postacią pojawiało się pomieszczenie lub sceneria, w której ta postać akurat sie nie znajdowała lub tło było tylko podobne do tego z gry. I hcyba dla własnej wygody, na podstawie tej prostej zależności, możemy przyjąć, że Kamaz ze zwłokami jest tym naszym "pociągiem wprowadzającym" do świata pierwszego S.T.A.L.K.E.R.a.

Czyli co, kończymy?:)
Taaaa, otwarte zostanie w sierpniu. Chyba, że zapomnę, lub coś innego... Inf.
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Ulubiona broń: Obokan

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości