[PROBLEM] Śmierć w kopalniach w Mrocznym Wąwozie

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

[PROBLEM] Śmierć w kopalniach w Mrocznym Wąwozie

Postprzez Pr0fesor w 21 Lip 2014, 16:21

Na początek powitać, pierwszy temat oraz post. Ale do rzeczy - po ucieczce przed śmigłowcem i dotarciu do tunelu kolejowego w Mrocznym Wąwozie jest quest, by iść do kopalni. No to idę, i w momencie gdy do nich wchodzę dostaję wiadomość od Petrenki, że "nie zaleca mi iść głębiej, bo czymś wkurzyłem ludzi od Grzechu". Quest się anuluje a ja zostaję tylko z zadaniem "Zabij Striełoka". Mimo wszystko zignorowałem to i poszedłem do tych kopalni - w pewnym momencie moja postać po prostu umiera sama z siebie. Oglądałem na YT Let's Play z owego modu/gry i wiem, że w tym momencie powinienem dostać w łeb ale nie umierać tylko pojawić się obok faceta z Grzechu. Czy możliwe jest, że ginę dlatego, iż podczas misji z odbiciem Lisa zastrzeliłem Sinów i dlatego teraz ginę w owych kopalniach i czy jest jakiś sposób na popchnięcie fabuły naprzód poza czyimś save lub nową grą? Proszę o pomoc.

PS. Szukałem tematu z tym błędem, nie znalazłem go. Jeśli jednak gdzieś jest to proszę o wskazanie mi owego tematu i usunięcie tego.
Niebezpieczne mutanty, anarchiści i bandyci - nic nie powstrzyma triumfalnego marszu Powinności na ratunek planecie.
Awatar użytkownika
Pr0fesor
Kot

Dołączenie: 21 Lip 2014, 15:58
Ostatnio był: 04 Cze 2016, 22:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Reklamy Google

Re: [PROBLEM] Śmierć w kopalniach w Mrocznym Wąwozie

Postprzez Adam w 21 Lip 2014, 16:25

Gości pilnujących Lisa trzeba zabić, nie ma to wpływu na fabułę. Też tak sądziłem, że Grzech będzie mi wrogi i w sumie był (na czerwono się wyświetlali), ale nie zabijali mnie.

Opisz dokładnie co się dzieje. Zapodaj może screeny, jak dostajesz info od Petrenki i jak wygląda moment śmierci. Czy po prostu padasz, czy ktoś do Ciebie strzela?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: Wczoraj, 17:48
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Pr0fesor w 21 Lip 2014, 16:31

Nikt do mnie nie strzela. Po prostu w momencie, gdy powinienem dostać w łeb i pojawić się obok typa z Grzechu umieram. Skrinów nie mam, ponieważ w wiadomości Petrenko było napisane, że Woronin może mi z tym pomóc jeśli dołączę do Powinności. Więc jak pisało tak zrobiłem i nadpisałem już stan gry gdyż myślałem, że po prostu inna ścieżka fabularna będzie. Jednakże nic nie ma, wykonałem zadania od Woronina i spróbowałem udać się tam jeszcze raz i znowu w momencie "ogłuszenia" umieram zamiast pojawić się obok człowieka z Grzechu.
Niebezpieczne mutanty, anarchiści i bandyci - nic nie powstrzyma triumfalnego marszu Powinności na ratunek planecie.
Awatar użytkownika
Pr0fesor
Kot

Postprzez Adam w 21 Lip 2014, 16:34

Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Będziesz musiał pobrać nowszy patch, jednak wymagana jest nowa gra niestety.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: Wczoraj, 17:48
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Pr0fesor w 21 Lip 2014, 16:41

No trudno, jakoś to przeżyję. Dzięki za pomoc mimo wszystko.
Awatar użytkownika
Pr0fesor
Kot

Postprzez Pangia w 21 Lip 2014, 16:53

Czekaj, nie ma co się jeszcze poddawać.

gamedata.rar

1. Edytuj plik fsgame.ltx tak, aby widział folder gamedata (chyba to przy patchu zmieniali, że trzeba sobie samemu zmienić).
2. Rozpakuj to, co masz w załączniku i wrzuć folder do folderu z grą.
3. Wczytaj grę i podejdź jeszcze raz. Jak zadziała, to zrób co trzeba, zapisz grę i wywal gamedatę.
I podziękuj temu panu i temu panu. Jak nie, no to ch♥j.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pr0fesor.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

[Lost Alpha] by dez0wave - Download, dyskusja

Postprzez kewin007 w 21 Lip 2014, 20:35

Mam pytanko. Czy fabuła po patch'u 1.3002 powinna tak iść?

:

po dostaniu się do Doliny mroku, po pogadaniu z barmanem i dowódcą powinności dostaję zadani że muszę skołować sobie kurtkę bandyty i pogadać z tym pijanym... no i jestem u monoliciaży mam te dokumenty dotyczące informacji x18 z biura dowódcy monolitu i każą mi spieprzać do mrocznego wąwozu ładą bo wojsko zaatakowało placówkę monolitu. Jestem tam wchodzę do tej kopalni i anuluje mi się zadanie idź w głąb kopalni i dostaje wiadomość od Pietrenko że mam tam nie wchodzić bo nagrabiłem sobie z grzechem. (jak wejdę dalej to ginę i koniec gry) Nie mam żadnego zadania na PDA no ale wracam sie do doliny mroku i już mam zadanie żeby uratować zakładnika powinności (ale zdaje mi sie że to nie jest zadanie z głównej fabuły) ratuje go i koniec zadań zostały tylko dwa
-znajdź strieloka
-zabij strieloka

Tu moje pytanie czy tak powinna przebiegać fabuła czy inaczej?
Bo z filmików na YT widzę że jednak przebiega inaczej ale nie wiem czy to przed patchem było nagrywane czy po.
Robiłem to później jeszcze raz z tym że:
:

po odbiciu zakładnika z powinności poszedłem do lab x18 (nie mając zadania "znajdź wejscie do x18" "znajdź wszystkie dokumenty w x18" itp) W x18 pozbierałem to co miałem, pościągałem tez na PDA z komputerów zaniosłem barmanowi gdzie oczywiście był ten stalker z grzechu i zrobił rozróbę w barze. Pogadałem z barmanem i dowódcą powinności, ładnie podziękował za dokumenty z x18 i powiedział że przesyła mi dane PDA na temat grupy stalkerów po czym oczywiście dalej nie mam żadnego zadania i tu już chyba nie powinna tak iść fabuła co nie? :/
Awatar użytkownika
kewin007
Kot

Dołączenie: 23 Kwi 2012, 14:11
Ostatnio był: 03 Lis 2023, 13:27
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 1

Re: [Lost Alpha] by dez0wave - Download, dyskusja

Postprzez Gizbarus w 21 Lip 2014, 20:57

Ponoć jeśli dołączyłeś do Powinności, to panowie z Grzechu bardzo cię nie lubią, stąd takie a nie inne ułożenie fabuły w tym momencie - ktoś już zdawał raport, że w takim przypadku nie padamy na glebę ogłuszeni, tylko zwyczajnie zostajemy zabici.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Re: [Lost Alpha] by dez0wave - Download, dyskusja

Postprzez kewin007 w 21 Lip 2014, 21:37

Tylko że nie dołączałem do żadnej frakcji. To w takim wypadku też jest możliwość że dostaję po głowie i ginę :?:
na tabeli mojej postaci pisze mi że frakcja stalker.

Edit: A i to jest dziwne że nie dostaję żadnych zadań, nawet zadań związanych z x18 :/
Awatar użytkownika
kewin007
Kot

Dołączenie: 23 Kwi 2012, 14:11
Ostatnio był: 03 Lis 2023, 13:27
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Wheeljack w 21 Lip 2014, 22:07

Zabiłeś sinów w kordonie? Tych co więzili lisa?
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 19:43
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez mkdante381 w 21 Lip 2014, 22:36

@Wheeljack czyli jak zabiłem tych meneli z Kordonu, z krzywą paszczą to mnie też zabiją w Mrocznym Wąwozie? Dezo powinno to wyciąć. Dlaczego mamy od razu ginąć to jest głupie :/
OS:Windows7 Ultimate 64Bit CPU:Intel(R) Core(TM)2 Extreme CPU X9770 @ 3.20GHz 12MB OC-ed 3.60GHz (Cooler: Spartan 3 PRO HE 1024 + Arctic Silver 5) GPU:Gigabyte AMD Radeon R9 270X OC 2GB DDR5 256 bit Memory:8GB RAM DDR3 G.SKILL 8GB (4x2GB)1333MHz RIP JAWS X CL 7-7-7-21@1400MHz CL 7-7-7-23 PSU:COOLERMASTER GX-650W (780W MAX) 12V-52A 80PLUS Motherboard:Asrock P45R2000-WiFi Socket 775 Case:SILENTIUMPC BRUTUS 410 PURE BLACK BT-410 Audio:SOUND BLASTERX G1 External optic drive:Lite-On eHAU-324 Monitor:IIYAMA XB2483HSU-B1 Mouse:A4Tech evolution X747 Brown Fire Keyboard:TRACER Battle Heroes Squadron Pad:Xbox360 Wireless for PC (and Xbox 360)
Profil Steam:http://steamcommunity.com/id/mkdante381/
Wymuś Youtube na innych stronach tylko w HTML5, nie flash player http://pastebin.com/AS8Xp6BV
Awatar użytkownika
mkdante381
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2012, 13:02
Ostatnio był: 13 Mar 2024, 06:03
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Wheeljack w 21 Lip 2014, 22:43

>doszukiwanie się sensu w stalkerze, a tym bardziej w LA :caleb:

Tak więc lecisz grę od nowa. :P
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 19:43
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości