Trupiarka

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez SandFighter w 02 Mar 2008, 01:03

Weź pod uwagę, że różne rzeczy mogły się dziać po uratowaniu Naznaczonego, a za każdym razem jest w tej okolicy mnóstwo piesków, które mają w swej naturze grzebanie przy zwłokach, targanie ich gdzieś w bezpieczne dla przekąsek miejsca itp. Poza tym takie ustępstwo nie jest niczym nowym, skoro "tylko" okolica już się różni.
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez Kovu Killaruna w 02 Mar 2008, 02:44

Tak mi przyszło na myśl - trupiarki tam nie ma, ale czy to miejsce wypadku to nie jest ten "dołek", gdzie docieramy idąc od drzwi Sodorovicha maksymalnie w lewo? Jeszcze dalej za to miejsce, gdzie mięsacz wpada w anomalię i jest nam wyjaśniany mechanizm działania tej anomalii? Ja obstawiam na tamtą okolicę.
Pozdrav
"Modlisz się? - pytam. - Módl się - mówię - módl! Im dalej w strefę tym bliżej do nieba...
- Co? - pyta, bo nie dosłyszał.
- Módl się! - krzyczę - stalkerów wpuszczają do nieba bez kolejki!"
Kovu Killaruna
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2007, 13:12
Ostatnio był: 08 Gru 2011, 14:17
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Stalk3r w 02 Mar 2008, 11:22

Bardzo prawdopodobne Tylko gdzie ta ciężarówka :) No i jeszcze jedno kim jest gość który nas zaniósł ? [SPOJLER] Na filmiku gdzie wyłączymy mózgozwęglacz na wieki ,wieków (w czerwonym lesie) ,ten gość nas szlachtuje nożem ! [Koniec SPOJLERA ]

EDIT:Tutaj dam małego off-topa ;)
Shadow-face ,przejdź jeszcze raz grę , a zobaczysz go jak nas ciuka nożem .Jest to zrobione w gwałtownych urywkach więć mniej uważni gracze mogą to przeoczyć .
Ostatnio edytowany przez Stalk3r, 02 Mar 2008, 23:43, edytowano w sumie 1 raz
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez shadow-face w 02 Mar 2008, 19:38

Szlachtuje nozem?? Wybacz moje zdziwienie... ale przez caly czas jak gram( pomine fakt, ze wedle wielu osob, robie tu juz do znudzenia) śmiesznego gostka z Dragunowem widzialem tylko raz i to w intro.

W tym momencie to czuje sie troszke oszukany. Wydałem iles tam na gre. Sliczne opakowanie, jakies duperelki w srodku, gra jak najbardziej wypas, ale czytajac wasze wypowiedzi, nie jestem w stnie pojac o czym czasem gadacie.
Zadam proste dwa pytanie... czy my gramy w to samo, a jesli nie to gdzie moge zakupic takowa wersje, abym wiecej juz nie siedzial przed monitorem jak rybka w akwarium gapiaca sie w telewizor z tepym wyrazem twarzy i co gorsza rozdziawiajac paszcze z zdziwienia.

Co do trupiarki. Jesli czasem oderwiesz sie od gry, wejdz na google ( badz inny rodzaj wyszukiwarki) i wpisz poprostu " Czarnobyl". Poprzegladaj troszke materialy, poczytaj, obejrzyj zdjecia.
W roli wyjasnienia, skad taka sugestia, wsrod materiałow znajdziesz rowniez adnotacje dotyczace "zlomowiska".
Na poczatku gry, jak tylko opuscisz Kordon, w twoim komunikatorze rozlega sie wołanie o pomoc wysłane przez Biesa. Wąsaty jegomość prosi o wsparcie. Wpadasz tam jak desperado, gadasz o co chodzi i pedzisz zajac dobre miejsce aby bandyci ci dupska nie odstrzelili. Jesli sie rozejrzysz dokładnie, ujrzysz woz gaśniczy ( takie pordzewiale cos co gdzie niegdzie utrzymalo czerwona farbe) smiglowiec MI-4, kilka ciezarowek, transporter BTR i takie tam. Jesli znajdziesz te materialy obejrzyj sobie zdjecia dotyczace tego miejsca.

Tak na dłuższe posiedenie. Wpisz sobie "Ghosttown" i jedyne co moge powiedziec... milej lektóry.
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez SandFighter w 02 Mar 2008, 20:14

Shadow-Face, w tym temacie zastanawiamy się gdzie można znaleźć ową słynną trupiarkę którą przewożony był Naznaczony. A że żadna lokacja nie wpisuje się w okolicę, którą możemy podziwiać w filmiku z intra, to już inna kwestia. Wspólnie wysnuliśmy kilka hipotez, ale tylko jedna z nich wydaje się być prawidłowa.

A Twój post wygląda tak jak by się urwał z innego tematu. Nie wiem co ma wóz gaśniczy do trupiarki i nie mam pojęcia jak to wydedukowałeś. Także nie rozumiem co ma trupiarka do google, skoro mowa jest o realiach w grze a nie rzeczywistości czarnobylskiej. Nam chodzi o lokalizację miejsca w grze a nie naprawdę.

Kolejna sprawa to małe nieporozumienie. Chyba zbyt szybko chciałeś przeczytać wszystko, bo niestety ominąłeś część poświęconą różnicom w wyglądzie Kordonu między alphą a wersją finalną Stalkera. Filmik został nagrany jeszcze w fazie alpha - beta, a od tego czasu Kordon zmienił swój wygląd dość znacznie, przez co lokacja z filmiku nie ma swojego odpowiednika w grze, a tym bardziej w rzeczywistości.

Shadow-face, czytaj uważnie następnym razem. A ten kolo z filmiku nie miał Dragunova tylko Vintoreza :)

Co do tematu, to dodam, że w związku z tym, że Clear Sky będzie miał inne mapy, zachodzi możliwość, że to właśnie na którejś z nich pojawi się słynny Naznaczony DeathTruck ;).
SandFighter

Postprzez Kovu Killaruna w 02 Mar 2008, 22:24

SandFighter napisał(a):Co do tematu, to dodam, że w związku z tym, że Clear Sky będzie miał inne mapy, zachodzi możliwość, że to właśnie na którejś z nich pojawi się słynny Naznaczony DeathTruck ;).

W prequelu? Niestety nie pojawi się - na logikę ;)
Pozdrav
"Modlisz się? - pytam. - Módl się - mówię - módl! Im dalej w strefę tym bliżej do nieba...
- Co? - pyta, bo nie dosłyszał.
- Módl się! - krzyczę - stalkerów wpuszczają do nieba bez kolejki!"
Kovu Killaruna
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2007, 13:12
Ostatnio był: 08 Gru 2011, 14:17
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Postprzez SandFighter w 02 Mar 2008, 23:05

Nie chodzi mi o pojawienie się go w czynnej grze, tylko o sam wrak pojazdu w okolicy podobnej do tej z intra do Stalkera, a to jest już duża różnica. Trzeba czytać między wierszami :P. Ja liczę, że wrak się jednak pojawi jako takie drobne nawiązanie do "jedynki".
SandFighter

Postprzez shadow-face w 03 Mar 2008, 12:19

Na samiuskim poczatku padlo pytanie, skad przy trupiarce takie promieniowanie.
Przegladajac materialy o prawdziwym zlomowisku, mozna sie natknac na informacje, z czego wynika tak duze promieniowanie pojazdow, nie tylko trupiarek.
A jesli chodzi o trupiarke w kordonie i ta, ktora przewozono Naznaczonego to trzeba pamietac o jednej rzeczy. W rozmowie z naukowcem, tuz przed samym koncem gry, pada pytanie o trupiarke, a ten odpowiada nam, ze to jest srodek transportu, bla bla bla i takie tam ( nie bede psuł fabuł gry, bo sa tacy co dopiero dostali sie do Barmana, albo kisza ogora nadal w kordonie)
Owszem, mozna sie dopatrzec podobienstw pomiedzy trupiarka z kordonu a ta ktora jechal naznaczony, wszakze obie ulegly wypadkowi.
Z drugiej strony... lezy w takiej a nie innej okolicy, pojazd prawie w całosci zachowany, ciała poprostu wysypały się z wnetrza. Eeee tam... to nie to samo.

A jesli chodzi o woz gasniczy. Opisujac moment zadania na zlomowisku wskazalem pare podobienstw. Jesli ktos czyta nasze rozmowy, czy nawet klutnie to niech z nich cos wyniesie. Na przyklad niech dowie sie, ze panowie GSC wielece natrudzili sie tworzac gre, bo w wirtualnym swiecie umieszczono kawalek historii.
Wskaz mi inne gry ( nie liczac tych wojennych i strategicznych) gdzie tworcy tak bardzo sie postarali.
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Dziarsky w 03 Mar 2008, 14:21

Ja powiem tak - znajdźcie mi grę, w której renderowane filmiki są dokładnie takie same jak dana lokacja z gry. Prawie nie wykonalne.
Trupiara jest jedna i to jest ta z Kordonu.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 7

Postprzez SandFighter w 04 Mar 2008, 20:58

Dziarsky napisał(a):Trupiara jest jedna i to jest ta z Kordonu.

Jakieś argumenty na poparcie swojej tezy? Bo tylko Ty jesteś "pewien" :).
SandFighter

Postprzez Dziarsky w 04 Mar 2008, 22:35

SandFighter napisał(a):Jakieś argumenty na poparcie swojej tezy? Bo tylko Ty jesteś "pewien" :).

- blisko miejscówki Handlarza więc i rozpoczęcia przygody.
- zniszczona, radioaktywna i z trupami.
- po prostu jest mniej więcej tam gdzie być powinna.
- innej takiej nie ma

Kontrargument, że otoczenie nie pasuje już wyżej odrzuciłem najsłuszniej jak się da.
ps. Po za tym można po prostu być przekonanym o swojej racji :)
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 7

Postprzez SandFighter w 04 Mar 2008, 22:57

Wiesz, że potwierdziłeś właśnie to o czym mówiliśmy wcześniej? Pisałem, że to prawdopodobnie ta lokacja, po tym jak się dowiedziałem jak bardzo zmienił się wygląd Kordonu od czasu filmiku do intra :).

Ale teraz to nie tylko ja jestem pewien, czyli pewnie mamy rację.
SandFighter

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości