@ KOSHI
Chyba naprawdę przysiądę aby znaleźć ten karabin, gdzie go można znaleźć ?
Ktoś ma do sprzedania czy trzeba kogoś utłuc ?
@ Dovak
Hmm jak nie grałeś w normalne Misery to ja bym na twoim miejscu nie zaczynał od Dark Mode.
90% gry będziesz miał po ciemku, zanim nie zarobisz na noktowizor a przy normalnym użytkowaniu schodzą dwie baterie czyli jakieś 3 tys rubli na noc. Dolicz kwestie finansowe dla lekarza przy jedzeniu złego żarcia i masz ok 5 koła za dzień. Drogi ten hotel
Zapomnij o chodzeniu z latarką bo to jakbyś się wydzierał na stadionie ze lubisz drużynę gości siedząc w sektorze gospodarzy. Ściaga problemy natychmiastowo.
Każdy z NPC ma nokto więc zaliczysz glebę zanim ich wyczujesz.
Zamiast Dark Mode po prostu graj normalnie tylko graj w nocy, jak dojdziesz do wniosku ze za trudno będziesz grał w dzień. A jak zalezy ci na promieniowaniu zawsze można zjeść stek i nie odwiedzić lekarza
Chyba ze zależy ci na tym co Dark Mode oferuje:
Promieniowanie w dzień, zalezne od tego jak bardzo jest słoneczny dzień, mniejsze w pochmurny, deszczowy, zanika w nocy. Trzeba zainwestować albo w leki albo wizyty u lekarza lub cos co powoduje ze promieniowanie schodzi, moze skóra dzika lub jakiegos innego mutanta. Nie wiem nie sprawdzałem, warto aby się odezwała osoba która gra w DM. Hełmy, kombinezony w jakiś sposób chronią przed promieniowaniem ale nie w 100%
Zapomnij o tym zeby polować z NPC bo oni siedzą w bezpiecznych miejscówkach. I o ile się nie mylę jest wiecej mutantów itd.
Zresztą kazdy moze sobie sam dawkować poziom hardkoru, jeden z graczy poszedł do ZUO z nozem, ja sobie robiłem save tylko na Skadowsku. Naprawdę hardkorowy gracz moze połączyc to wszystko
ale gwarantuje ci ze gra przestanie mieć swój urok.
@ Ahmed1009
Mylisz sie wg mnie w kwestii tego że kupowanie karabinów snajperskich jest nieopłacalne.
Jeżeli kupisz karabin i zdobędziesz narzędzia a potem załatwisz sobie upgrade z noktowizorem lub kupisz hełm i nie dodasz w karabinie wysokiej rozdzielczości czy coś co daje inny filtr przy którym nie działa noktowizor to nocne polowanie jest naprawdę fajne.
Wysoki kontrast obrazu w noktowizorze powoduje ze łatwo znaleźć NPC który się porusza. Nie wiem jak inni ale ja czasami używam noktowizora w dzień gdy z dalekiej odległości nie mogę znaleźć strzelca.
Ja z nocnych polowań wracałem naprawdę obładowany, sporo najemników się szwenda więc trzeba było zainwestować w plecaki i pozostawić na barce Noego i Szewczence.
Karabin snajperski w nocy jest przydatny ale tylko po upgrade lub jezeli mamy wyjątkowo jasną noc, pełnia lub cos w tym stylu.