Pendrive 8GB do ReadyBoost się przyda? Da to coś? Czy Max dla ReadyBoost dla systemu 32 bit to 4095mb? Ustawiać trzeba po każdym włączeniu komputera czy raz włożyć, raz ustawić i póki nie wyjmę będzie działać? Ready Boost i Plik Wymiany współdziają czy Ready Boost po prostu zastępuje plik wymiany?
ReadyBoost nie ma nic wspólnego z pamięcią czy plikiem wymiany. To technologia keszowania często odczytywanych i zapisywanych danych na dysku twardym. W skrócie taki przyspieszacz dysku twardego. http://pl.wikipedia.org/wiki/ReadyBoost
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
A Ty zastanów się co piszesz, ok? - Co to @Woland to hasło do boju, czy nalepka na piwo? Ogarnij się gościu. Zadał normalne pytanie - masz coś do powiedzenia w temacie to proszę bardzo, nie - to wypad.
Niestety, na zwiększenie ram to nie wpłynie, co najwyżej na szybkość wczytywania małych plików.
Małe pliki szybciej wczytuję, czaję... Ale jak to wygląda w efekcie? Czy na jakość gry wpłynie? Opłaca mi się? Jaki dać rozmiar jeśli się opłaca? Czy pendrive może potem się zużyć (w jakim czasie)? I oczywiście raz podłączam i póki nie odłącze ReadyBoost aktywny?
xionc napisał(a):Pendrive sie nie zuzywa, ja czegos takiego nie widzialem. Nawet po 10 latach
Pamięć flash ma określoną żywotność podczas zapisywania danych, aczkolwiek jest to czas bardzo odległy i raczej nie należy się tym przejmować. Prędzej pendrive ulegnie uszkodzeniu w normalny fizyczny sposób.