[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Trikster w 30 Cze 2014, 14:23

Obsługa AUG jak wszystkich karabinów szturmowych: zwiadowca mierna, snajper średnia, a szturmowiec dobra.

Problem jest tylko z miseryintro, więc wystarczy, że wgrasz plik podany przez Pangię.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 30 Cze 2014, 15:03

No dobrze, ale LR-300 miał dla zwiadowcy dobrą użyteczność, mimo że jest podobny - amunicja ta sama, osiągi podobne, LR-300 nawet jedyne czym się różni, to tym, że jest trochę, bo o pół kilo, lżejszy (bo plastik). :?:

Tylko w ramach ewentualnej przyszłej poprawki nie zabierajcie mi LR-300... :(
Ostatnio edytowany przez Wiewi0r, 30 Cze 2014, 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Sęku w 30 Cze 2014, 22:06

Witam.

Jestem nowy na forum i niestety dane mi przywitać się z Wami opisując pewien problem.

Posiadam Stalker'a Zew Prypeci 1.602. (oczywiście oryginał)
Pobrałem dziś Misery 2.1.1 po czym zainstalowałem i od razu wrzuciłem plik .ogg z posta użytkownika Pangia.
Gra ruszyła, jednakże moje szczęście nie trwało zbyt długo.
Po chwili rozgrywki gra padła (akurat przeskakiwałem skały i w międzyczasie kliknąłem na inwentarz :omatko: )
Pomyślałem, że to zwykłe nałożenie się czynności i spróbowałem kliknąć "last chapter" po ponownym uruchomieniu gry, jednakże podczas wczytywania grę wywaliło ponownie.

Edytka: Jakakolwiek próba wczytania zapisu (pierwsze wczytanie po włączeniu gry - ok) po zgonie np. kończy się wywaleniem do pulpitu.

Proszę o pomoc :+:

P.S - Bardzo proszę też o łopatologię w pełnej skali:)
Sęku
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2014, 21:58
Ostatnio był: 11 Lis 2014, 20:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Wiewi0r w 30 Cze 2014, 23:18

Tak ogólnie to to wygląda na uszkodzony sejw.
A próbowałeś zacząć nową grę po wgraniu pacza? Czy inne sejwy wczytują się prawidłowo?

Czy też to były sejwy z bardziej zaawansowanej rozrywki, której szkoda było porzucić? ;)

Poza tym, jeżeli gra crashuje, to dla ułatwienia pracy panów znających się na kodzie prosimy o loga - instrukcja jest o tam :up: na górze w pomarańczowej ramce. Zazwyczaj błąd jest w logu pod koniec tekstu pod linijką "fatal error".
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Sęku w 30 Cze 2014, 23:35

Dziękuję za odpowiedź.

Grę zacząłem od początku, kiedy problem się pojawił - usunąłem nawet savy sprzed instalacji misery.

Ok, loga znalazłem (odnalazłem też FATAL ERROR dzięki ctrl+f) . Powiedz mi tylko proszę jak mam go tu wrzucić.
Pozdrawiam.
Sęku
Kot

Postprzez zlyzuw w 01 Lip 2014, 00:11

Jak to jak masz wrzucic? CTRL+C a potem CTRL+V. Skopiuj wszystko co jest pod ''FATAL ERROR''.

A co do crashów to sporadyczne wyrzuty do windowsa miałem często z powodu przegrzania laptopa (HP G62). Bolączką tych laptopów jest to, że się bardzo grzeją no i tak gorący sprzęt nie był w stanie udźwignąc mizerii. Odkąd kupiłem podstawkę chłodzącą problem nie występuje.
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2014, 20:33
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 20:47
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)

Postprzez Wiewi0r w 01 Lip 2014, 00:46

No jak to jak? To co kolega wyżej, przy tworzeniu posta opcja "Code" i między nawiasem [*code] a nawiasem [*/code] (Bez gwiazdek) wklejasz to co skopiowałeś. W imię internetu, klawiatury, i świętego Windowsa - Enter.
Kod: Zaznacz wszystko
Powinno skończyć się tak.

@UP grzejący się lapek, he he... pamiętam jak w ferie przed maturą przechodziłem po kilka dobrych godzin Wieśka pierwszego, to się lapek sam wyłączał z przegrzania po 6-8 h grania :P Teraz to podstawka, czyszczenie min. raz na pół roku i dobra pasta termoprzewodząca, wynik - w spoczynku 40 stopni. :meesh:
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez WeberPL w 01 Lip 2014, 08:58

Ja mam problem z NPC,a raczej ich brakiem.Poza tymi które stoją,na Skadowsku nikogo nie ma.Czy da się to w jakichś sposób natrafić?

I jeszcze jedno.Jaki pancerz kupić sobie w pierwszej kolejności?Gram snajperem
WeberPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2014, 13:23
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 21:26
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez SkullDagger w 01 Lip 2014, 10:54

Wystarczy pograć kilka dni w grze. Będzie coraz wiecej ludzi. Jeśli nie, zainstaluj Misery od nowa bardziej pomaga.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 23:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez WeberPL w 01 Lip 2014, 11:03

Jest lekka poprawa.Poza skadowskiem widać czasem stalkerów,ale na lodołamaczu jak pusto tak pusto :/
WeberPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2014, 13:23
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 21:26

Postprzez KOSHI w 01 Lip 2014, 11:03

Po jakimś czasie Skadowsk się zawsze wyludnia. Czasem zmiana mapy pomaga. Wracasz i NPC jacyś się pojawiają. Ogólnie jednak to spadek NPC wraz z postępem gry jest zauważalny i chyba nie wiele można z tym zrobić, chyba że zwiększyć spawn jakoś.

Co do pancerza, to na początku gry nie ma on żadnego znaczenia. Możesz sobie kupić Beryla, jak masz kasę, lub ewentualnie Ekologa, to będziesz miał od razu do szukania artefaktów. Chyba, że masz mniej kasy to polecam Ciężki płaszcz - jakoś tam daje radę. Świtu nie polecam, bo droższy o 12 tys. a w sumie nie wiele co lepszy od płaszcza. Jak bym miał ci coś radzić, to proponowałbym Ekologa jako pierwszego i przeczesać wszystkie anomalie, a arty sprzedać, bo większego pożytku z nich nie ma. Zwróci ci się częściowo kasa. Jak nie chcesz się bawić w zbieranie artów (ale nie unikniesz zadań w Jupiterze, gdzie bez pancerza ochronnego typu Ekolog, SEVA, nie zrobisz misji dla naukowców) kup sobie ciężki płaszcz. Potem ewentualnie może być już Bułat + dobry hełm, SEVA (sam posiadam, idealny balans pancerza i ochrony na anomalie) lub Exo, które mnie osobiście nie kręci (snajper działa z daleka raczej).
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive WeberPL.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Kozaki: 649

Postprzez Sęku w 01 Lip 2014, 11:26

Ok, wklejam tego loga. (Mam nadzieję, że dobrze :( )
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 545
[error]Description   : e:\pliki dysku\gry\stalker cop eng pod misery\gamedata\spawns\all.spawn
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.
Sęku
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości