Ściągnąłem paczkę instalacyjną celowników dla AA2 z MODDB. Paczka waży 228 MB. Po rozpakowaniu i próbie instalacji domyślnie wyszukuje mi katalog Stalker CoP, a po zmianie na Stalker SoC i wyborze paczki celowników, rodzaju rozmiaru monitora, wyskakuje mi błąd o braku zawartości...Nie wiem o co come on...
Poza tym w Vanilii AA2 celowniki są w sumie ok na cały ekran co mi pasi. Jedynie Fal i Fn 2000 nieco odbiegają od standardu: Fal jest nie na cały ekran natomiast, natomiast Fn 2000 stosunkowo mały na środku; można to samemu jakoś w miarę prosto zmienić? ( kosmetyka, ale razi mnie nieco )
. Fn 2000 nie ma też granatnika, to zamierzone?
I jeszcze jedno AA2 tak mnie urzekło, że nie mogę się oderwać od ekranu to niesamowite. Uważam, że każdy fan SoC oraz nowy gracz powinien zapomnieć o vaniliowym SoC, a AA2 mogłaby z powodzeniem funkcjonować jako oryginalna wersja. Wspaniała robota Panowie, chylę czoła i jako fan szczerze dziękuję
.
I jeszcze jedno....schowki... niektóre z nich są MOCNO przesadzone. Zdarzyło mi się znaleźć 2x po 1000 sztuk ammo do Fn Fal i M110 Sass - ucieszyłem się, ale jest to przegięcie; 100 - 200 biorąc pod uwagę ich wysoką cenę byłoby i tak mega sukcesem. Na koniec hit: w 1 ze schowków i to dobrze przed Magazynami Wojskowymi znalazłem karabin Gaussa i 60 baterii do niego...
Psuje to klimat i balans gry...