[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez tom3kb w 16 Cze 2014, 09:38

Niedawno ktoś opiszał jak włączyć "ślad" po lecącym pocisku, nie jestem pewien czy to o to ci chodzi.
Nie pamiętam czy było to w temacie z Misery, SGM czy też głównym temacie o Lost Alpha. Chyba czeka cię zabawa z "szukajką" ;)
Awatar użytkownika
tom3kb
Łowca

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 01:29
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 92

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 16 Cze 2014, 12:27

MalfiRaggraClan napisał(a):aha no dobra, spróbuje. A jeśli chodzi o
Kod: Zaznacz wszystko
[supplies_tier_4]:supplies_tier_3
- nic tam nie wklejać?

To dałem tylko jako przykład, jak działa plik handlarza, takich sekcji nawet nie masz w tym pliku.
...\gamedata\configs\misc\trade\trade_jup_b6_scientist_nuclear_physicist.ltx

Tylko ten plik edytujesz. Drugi, który podałeś nawet nie wiem, do kogo się odnosi, a trzeci odnosi się do handlu z przypadkowymi stalkerami.
http://www22.zippyshare.com/v/80962584/file.html <-- podmień i powiedz, co ci teraz Herman sprzedaje.
zlyzuw napisał(a):Mam ważne pytanko. Wie ktoś jak włączyc to, że lecący pocisk jest widoczny? Bardzo lubiłem tą opcję w COP a w Misery to zostało wyłączone. :d

gamedata\configs\weapons\weapons.ltx i szukasz sekcji z amunicją w twojej broni, przełączasz tracer z off na on i dziwisz się, dlaczego nie działa. W większych modach praktycznie zawsze nic to nie daje, cholera wie dlaczego. Ktoś kiedyś bąknął, że na dynamiku nie widać tracerów, ale nie wiem czy to prawda.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Mars713 w 16 Cze 2014, 12:28

Otwórz plik weapons i przy każdym rodzaju amunicji (poza granatami),
zmień wartość tracer = off/on. Zapisz. Fajny efekt w nocy ;)
Zwłaszcza przy śrucie.
A jeśli w buck_shot = 1, dasz wartość większą niż jeden,
będziesz miał śrutówkę z każdej broni :E
Awatar użytkownika
Mars713
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2011, 10:01
Ostatnio był: 31 Paź 2015, 23:33
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 5

Postprzez zlyzuw w 16 Cze 2014, 13:59

nigdzie nie mogę znaleźc wartości ''tracer''. Czyżby chodziło o ''use_aim_bullet false/true'' ? I mam tego szukac w configu każdej broni z osobna?
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2014, 20:33
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 20:47
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)
Kozaki: 0

Postprzez MalfiRaggraClan w 16 Cze 2014, 14:16

Pangia, działa! :facepalm: Jak to możliwe? Jak edytowałem sekcje
Kod: Zaznacz wszystko
;NO TRADE
to w każdym innym przypadku działało. Ale tak czy inaczej, dzięki. :D Ogniw jest 80 po ok 11k rubli każda, więc nie będę już nic zmieniać :)
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Mars713 w 16 Cze 2014, 14:41

zlyzuw napisał(a):nigdzie nie mogę znaleźc wartości ''tracer''. Czyżby chodziło o ''use_aim_bullet false/true'' ? I mam tego szukac w configu każdej broni z osobna?

Według tej ścieżki...

Pangia napisał(a):gamedata\configs\weapons\weapons.ltx

Tu masz configi każdej amunicji, granatów, pocisków p/panc itp.
Buck shot masz oczko wyżej ;) .
Awatar użytkownika
Mars713
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2011, 10:01
Ostatnio był: 31 Paź 2015, 23:33
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 5

Postprzez zlyzuw w 16 Cze 2014, 15:07

Okej, już wszystko działa, wielkie dzięki. Efekt strzelania w nocy ze śrutu faktycznie powalający. :D
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2014, 20:33
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 20:47
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)
Kozaki: 0

Postprzez alex_dragon w 16 Cze 2014, 15:07

@ Pangia

Nie wiedziałem ze w Misery tak to jest rozwiązane jeżeli chodzi o balistykę i celność.
Co do celowników to głównie chodzi o montaże, widziałem celowniki od AK przy emkach i ACOGI w AK. Wiele montaży wiele możliwości.

@ Wiewi0r
Dokładnie o to chodzi że FN FAL jest świetnym karabinem ale ma słaby celownik. Wystarczyłoby wprowadzić montaże a dla Kardana taka opcja jak celownik pod natowskie montaże lub inne, to pryszcz :-)
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Pangia w 16 Cze 2014, 18:03

alex_dragon napisał(a):Nie wiedziałem ze w Misery tak to jest rozwiązane jeżeli chodzi o balistykę i celność.

Nie w Misery, tylko w ogóle w Stalkerze. Nawet między grami się to nie różni, największe różnice są w ustawieniach dotyczących wytrzymałości broni + dodatkowa klasa automatycznego shotguna w Zewie Prypeci. System jest bardzo prosty, kwestia tylko zaparcia moddera, żeby urozmaicić to i zbalansować na tyle, żeby każdy gracz potrafił znaleźć dla siebie odpowiednią broń, a nie dążył do znalezienia tego jednego jedynego słusznego karabinu, którym zmasakruje wszystko na swojej drodze niezależnie od warunków (z tego, co czytam, to tak trochę wygląda AKM ze stacji benzynowej).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez alex_dragon w 16 Cze 2014, 20:46

AKM ze stacji ??
To chyba mówimy o różnych karabinach bo .... on strzela tak sobie.
Mówię oczywiscie o "trybie snajperskim" z lunetą :-) bo jako szturmowiec na auto to jest całkiem całkiem.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Pangia w 16 Cze 2014, 23:04

Nie wiem jakie on tam ma ulepszenia, ale pewnie po oddaniu go złotej rączce pewnie strzelałby w trybie pół-auto wystarczająco celnie. Oczywiście nie jak snajperka, ale pewnie by wystarczył, żeby bezpiecznie zabijać bandytów czy patrole najemników. A na pewno ma dobry zasięg i świetną moc obalającą (głównie dzięki amunicji) przy niewysokim odrzucie.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez alex_dragon w 17 Cze 2014, 10:17

Moze i tak, ja jak go dorwałem byłem zawiedziony kiepskimi osiagami.
Dwa dni później znalazłem SIGa Snajperskiego u jednego z najemników a 48 godz potem miałem już naprawionego w 100% i hasałem po Zatonie rozwalając patrole najemników. A ten AKM to taki karabin parasnajperski na 20% :-) wiec moze dlatego nie wzbudził mojego zachwytu no ale cóż takie życie.
alex_dragon
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości