Guten morgen,
Kupiłem sobie używanego laptopa, nacieszyłem się kiedy działał, ale teraz mam nielichy problem. Wiedziałem uprzednio o tym, że preinstalowano na nim 30-dniowego triala, ale mam własną płytę z systemem, zresztą uzyskałem klucz z naklejki ze spodu. Ale już nawet nie o to chodzi.
Wiem, że normalnie jeśli system nie czyta przy starcie płyty z systemem, należy przestawić odpowiednie ustawienia w BIOSie. Próbowałem tak zrobić, jednak żadna z opcji w menu dotyczącym bootowania nie jest aktywna.
Wybaczcie jakość, ale połyskująca matryca i kiepski aparat w telefonie to nie najlepszy mariaż.
Mogę sobie w to walić enterem do śmierci, żadna z interesujących mnie opcji nie jest aktywna. Próbowałem zgodnie z poradami znalezionymi w necie wciskać także inne klawisze funkcyjne (domyślnie BIOS u mnie jest pod F2), ale nic się nie działo.
Według naklejki model to Sony Vaio PCG-7D1M, z kolei w pomocy technicznej wyszukiwałem go po sygnaturze VGN-FS315E. Przyznam, że ni w ząb nie wiem, które to oznaczenie modelu. PhoenixBIOS, R0080J1, jeśli to coś znaczy.
Ogólnie chciałem pozmieniać sobie rozmiar partycji
Czy ten model jest wykastrowany, czy jednak jest możliwość, by tego dokonać? Jeśli nie podałem jakichś informacji, a powinienem być w ich posiadaniu - piszcie, uzupełnię.
Będę wdzięczny za pomoc, bardzo.