[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez MetalowyStalker w 02 Cze 2014, 16:36

zlyzuw napisał(a):@ alex_dragon

#EDIT

Jak sądzicie, jakie jednostki broni snajper powinien miec przy sobie aby nie zostac zaskoczonym w żadnej sytuacji? Ja biegam z ak74 z lunetą, w/w TRG-42 i berettą 93r która ma tryb semi/auto. Jak sądzicie, jest do dobre połączenie? A pytam dlatego, bo jak ostatnio przechodziłem Mizerię to po prostu jak była kasa kupowałem kilka(naście) sztuk broni dostosowanej do każdych warunków i kitrałem po skrzynkach a gdy zachodziła potrzeba to je brałem ale teraz chcę się wczuc w klimat gry i nie wymieniac uzbrojenia jak rękawiczek.

AN-94 oczywiście z lunetą i granatnikiem nie ma lepszego karabinu moim zdaniem choć urzekł mnie wygląd AKS-74 ogółem drewniane AK są słodkie.

Ten modzik ma to do tego że jest mnóstwo pięknych broni i wszystko potrafi zabić więc ciężko się zdecydować na to co naprawić. Mam mnóstwo ruskiego złomu i ogólnie najcześciej zacina się pepesza ale tego nie używam. Na krótkie dystansy polecam skorpiona czy gsh z początku gry grając szturmowcem. Snajperem nie gram bo to nie dla mnie, ja jestem szturmowcem zwiadowcą snajperem.. Saperem i cholera wie kim jeszcze wiec nie chce sie koncentrować na jednej klasie bo to mnie ogranicza.. Snajper czyli antek z lunetą. Wróg podchodzi ściągam lunete/strzelam z granatnika zoombie dobijam pistoletem strzałem w czaszkę i wracam zadowolony z łupem :P

Polecam toz na mutki fajnie sie dorobic mozna kasy mordujac ten syf i sprzedając mięso czy przedmioty wycięte z mutanta.
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 02 Cze 2014, 20:15

Zombie nie ma co zabijać, mają zero złomu przy sobie. Najbardziej uczciwie grając opłaca się zabijać najemników, bandyci są biedni choć czasem udało mi się trafić na perełki. Wolności,Powinności oraz Stalkerów nie tykam - takie moje zasady. Na polowanie się wybieram po emisji i jak jest mgła lub sprzyjające okoliczności.

Gra snajperem/zwiadowcą/szturmowcem tak naprawdę różni sie wg mnie jedynie mentalnie i tymi drobiazgami że jeden gorzej reaguje na zakażone jedzenie a inny lepiej, jeden szybciej biega inny wyżej skacze. Nie ma na szczęście ograniczenia że szturmowiec czy zwiadowca jest kiepskim snajperem, może się trochę bardziej buja ale da się przeżyć.
Jedni gracze są szturmowcami z karabinem snajperskim inni zwiadowcami co działają jak Arni w Commando, wszystko zależy od prowadzącego. Ja pod najemników w ZUO podchodziłem kilka razy ale nawet jak ich wytłukłem nie byłem z siebie zadowolony. Super akcja jaką pamiętam to była czysta snajperska robota: wykończyłem wszystkich najemników będąc na rurze na moście, tak ze nie wiedzieli skąd strzelam (tłumik) a bandytów którzy byli pod mostem przy ognisku zostawiłem na koniec. Oczywiście można było iść z nożem na gosci, można było z wyrzutnią czy granatnikiem ale jak sie wybiera snajpera to lubię grać zgodnie z zasadami :-)
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez zlyzuw w 02 Cze 2014, 20:42

@ alex_dragon
Dokładnie tak SAKO TRG-42. Miałem niebywałe szczęście, że wpadł mi w ręce po zabiciu najemników w ZUO. A na owych najemników pognałem z ak74 z lunetą, tłumikiem i amunicją ppanc. Wytłukłem ich bardzo tchórzowsko bo strzelałem z szczelin pomiędzy tym betonowym ogrodzeniem i gdy zauważyłem, że w moją stronę leci kilo ołowiu to przechodziłem kilka metrów w lewo lub w prawo do kolejnej szczeliny i strzelałem. Całkiem niezła taktyka biorąc pod uwagę fakt, że zginąłem tylko raz (granat zabił mnie przez mur :D). Najemnicy mieli masę dobrej broni łącznie z SG 550 wersja snajperska z lunetą ale jednak wybrałem Sako. Grając wcześniej w mizerię nigdy nie natrafiłem na tą snajperkę a uważam, że jest lepsza niż M24 z tego powodu co już pisałem - ma bardziej intuicyjny celownik (zwykły krzyż) a w m24 już mniej.

Kwestia tłumika w Sako. Tak, podchodzi pod niego tłumik od pistoletów .45 ale na szczęście gra jest na tyle realistyczna, że o ile w owym pistolecie .45 tłumienie jest doskonałe to w sako jest ''słabe''. Nie sprawdzałem dokładnie z jakiej odległości jest on niesłyszalny przez wrogów bo w grze nie ma dalmierza (czy jest?) byłby bardzo pomocny zwłaszcza podczas strzelania z wintara bo nienawidziłem jak trzeba było się ''wstrzelac'' w daleko położony cel.

I tak jak napisałeś, snajper/szturmowiec/zwiadowca to różnica tylko w sprzęcie i troche szybszym biegu/bujaniu się celownika aczkolwiek snajper mnie urzekł Mosinem. Uwielbiam starą broń i strzelam z takiej tak często jak mogę. :D Szkoda, że mosin i mauser nie są dosyc skuteczne bo pewnie bym używał ich zamiast sako aby wczuc się w klimat ''nędzy''.
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2014, 20:33
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 20:47
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)
Kozaki: 0

Postprzez alex_dragon w 02 Cze 2014, 21:37

Najlepszy test to jak strzelasz do nich.
Jak się kręcą i rozglądają na boki to cie nie słyszą/widzą, czyli nie strzelają. Jak strzelają znaczy ze wytłumienie do d... no chyba ze ma to coś wspólnego z tym ze wystaje kawałek ciebie zza osłony albo się ruszasz za szybko.
Najlepiej wejść na platformę na dziwgu nr 2 w Zatonie i zawsze się coś znajdzie do ustrzelenia.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez zlyzuw w 02 Cze 2014, 21:40

myślę, że z 150-200m wrogowie nie wiedzą skąd padł strzał. :D Ponawiam pytanie, jest funkcja dalmierza? Albo jakiś mała łatka dodająca owy dalmierz? Przydał by mi się. :D
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez alex_dragon w 02 Cze 2014, 22:25

Jedyne co jest to pamiętam ze w ustawieniach gry możesz sobie włączyć odległość ale ten dalmierz jest wg mnie do kitu, psuje klimat ale sprawdź sam.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Pangia w 02 Cze 2014, 22:26

No i nie wiadomo, w jakich jednostkach pokazuje. Zapewne takich samych, jakie są w configach, tylko że nie wiadomo, co to za jednostki (zapewne metry, ale na 100% chyba nikt tego nie potwierdzi).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez zlyzuw w 02 Cze 2014, 23:12

Gdzie jest opcja włączania tego ''dalmierza'' ? Bo w opcjach nigdzie tego nie widzę.
I mam kolejne pytanie. Można jakoś zmienic opad pocisku w np 5.56x45 lub 5.45x39? Bo z tego co zauważyłem pociski te w ogóle nie mają opadu a np taki pocisk z Sako ma opad, niewielki ale jednak i trochę mnie to irytuje, lubię realizm. :D
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez alex_dragon w 03 Cze 2014, 03:36

to sie nazywa "włacz dystans" czy cos w tym stylu nie pamiętam dokładnie

co do Misery to dziś przeszło k..... samo siebie
Pierwszy dzień w zonie, a co tam zagram jeszcze raz. Znowu Dark Road zeby nie było za łatwo, okpiłem zombiaki, zgarnałem obrzyna, pobiegalem ze stalkerami, zebrałem dóbr z powiedzmy 20k i nagle mi wpada coś odnośnie misji Noego. "Dobra, zajrzę do niego zobaczę co i jak", w drodze na Skadowsk, patrze a Spartakus i stalkerzy leżą martwi. Wchodze na Skadowsk a Sowa mi mówi zebym robił za ochroniarza jakiegos handlarza. Pierwszego dnia szlag trafił Noego, oczywiscie leżała sama strzelba bez kompasu i wcięło mi misje ze Spartakusem !!!!
Chyba jednak zostawie ten mod na jakiś czas bo co zaczynam od nowa to coraz gorzej, najpierw szlag trafił misje Topola a teraz te cholerne kwiatki. Ja rozumiem ze jakbym sie opierniczał z misja tydzień ale pierwszego dnia ? Litosci
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez MetalowyStalker w 03 Cze 2014, 08:12

Ja tam nie mam z modem problemu choć pamiętam że topol mi padł i nie mogłem zrobić zadania z kontrolerem. Mam nową ulubioną broń tą w sygnaturze. Cudeńko nad cudeńkami nawet lepsze to od AN-94 Gram szturmowcem więc Cobra stworzona jest chyba specjalnie dla mnie.

Nadal ani jednego crasha, nie mogę w to uwierzyć :D
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez Mars713 w 03 Cze 2014, 19:17

Mam pytanie. Szukam obciętego TOZ'a w configach, jak to się tam zwie?
Z ochotą zamieniłbym go z BM16 ze 102 schowka ;) Raz trafiłem przy n-tym przejściu.
Potem nie miałem już tyle szczęścia. A to jedyny shotgun po którym przy ukucnięciu,
niemilce latają do sufitu :E

Co do snajperek, polecam SVD alt (czy jakoś tak) bez lunety. Po pełnym upgradzie na płaskość lotu pocisku
i małym myku z dodaniem zoomu do celownika PSO, kosi całe ZUO z początku rur przy leśniczówce na dwa/trzy magazynki. Naturalnie najpierw trzeba się pokazać przy Zakładzie żeby się Najemnicy zrespili.

A swoją drogą, dalibyście już spokój z tymi płaczami
"Noe nie żyje, Topola ubili, jak ja będę żył bez kompasu"
No ile razy można te pierdoły ratować, byli ciency-gryzą glebę, sorr, takie życie ;)
Mod jest nastawiony na free play, zadania to tylko pozostałość po podstawce, opcja znaczy.
Im szybciej się przestawisz, tym przyjemność z gry większa.
Sztampa zabija fun, nie tylko w grze.
Mój Guru Swierkster (Zdrówka Wariacie ;) ) no ten to potrafi się bawić, kosić kosą, karmić zombi,
wysadzać pijawki, ganiać się z Gryfem (chimerą znaczy), uczyć Monolit latać. Aż miło popatrzeć.

Także Pany, zlewka na questy, pomysł na fan i sami zobaczcie co z gry można wyciągnąć.
A można wiele. Gwarantuje.
Awatar użytkownika
Mars713
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2011, 10:01
Ostatnio był: 31 Paź 2015, 23:33
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 5

Postprzez Pangia w 03 Cze 2014, 19:31

Mars713 napisał(a):Mam pytanie. Szukam obciętego TOZ'a w configach, jak to się tam zwie?
Z ochotą zamieniłbym go z BM16 ze 102 schowka ;) Raz trafiłem przy n-tym przejściu.
Potem nie miałem już tyle szczęścia. A to jedyny shotgun po którym przy ukucnięciu,
niemilce latają do sufitu :E

gamedata/configs/weapons/w_toz34.ltx
Tak, tak, bronie mogą być tylko dodatkowymi sekcjami w plikach, a tu jest to sekcja [wpn_toz34_alt].
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości