przez Michuu w 01 Cze 2014, 12:22
Witam chciałbym wam zaprezentować moje opowiadanie,piszcie czy się wam podoba czy nie,a jak nie to piszcie co zrobiłem źle. Pozdrawiam. O to i one :
Dimitriy -Wampir ? Wampir ! Obudź się. Ohhh odrazu lepiej myślałem że te skręty serio na ciebie źle podziałały,eh co tu dużo mówić,właśnie rozmawiałem z Barmanem.Powiedział że jest misja "Szepcze" znaleźć PDA byłego członka Monolitu,podobno są tam Informację na temat,mózgozwęglacza i różnych tych śmiesznych historyjek.
Wampir-Ohhh,ale łeb mi pęka,Wolność... Gandzia.. nie wierze,nogi z dupy temu Barmanowi powyrywam. A wydawał się w porządku.
Dimitriy-Czy ty w ogóle słuchasz co do ciebie mówiłem?
Wampir-No tak..
Dimitriy-Nie ma czasu na żalenia,bierzmy Toliana i spadamy.
W drodze
Tolian-Wampir? Gdzie my tak w ogóle idziemy?
Wampir-Po jakieś Cholerne PDA.
Dimitriy-Właściwie idziemy do Podziemi Wysypiska. Jest tam Cenne PDA,które zawiera informację na temat, Mózgozwęglacza,Spełniacza życzeń i Monolitu.
Tolian-My to robimy dla siebie,czy ktoś zlecił to zadanie ?
Wampir-Barman oferuję kasę,przynajmniej bez kasy,nie będzie tyle Wódki, a my będziemy dostawać cholernie proste zadania,za którę kasę będziemy zgarniać.
Dimitriy-Jesteśmy,idźcie za mną, krok w krok,oddech w oddech,cokolwiek by się nie działo,idźcie za mną.
Blisko Podziemia
Wampir-Proszę proszę,Jajogłowi tutaj ?
Tolian-Na myśl że mogą wspomóc naukę pewnie odrazu lepkich łap dostali.
Dimitriy-No nic,idziemy dalej,w końcu Ekolodzy nawet nie wiedzą ile ich broń ma w sobie amunicji.
Przed zejściem do Podziemi
Wampir-Znakomicie,dokładnie gdzie jest to ciało ?
Dimitriy-Spokojnie nie panikuj,mam zaznaczone na PDA jego dokłądne umiejscowienie.
Tolian-Takie pytanie,gdzie jest ten Jajogłowy?
Dimitriy-Wszedł,i nie słychać go !
Wampir- A co ma robić ? Drzeć się że Znalazł PDA ?
Tolian-Nie wiem,chłopaki ja mam mieszane uczucia co do tego.
Dimitriy-Jak chcesz,możesz zostać,narazić się na kulkę od Bandziorów,i dostać tylko 5% zapłaty.
Wampir- Za co 5?
Dimitriy-Za to że ruszył pi**e z Kordonu,bo z opowiadań Sidorowicza,bał się nawet na mięsaczę wyskoczyć.
W Podziemiach
Wampir-Ok jesteśmy,co teraz
Dimitriy-No co no ? Paciorek... i w drogę.
Wampir-A co z Tolianem ?
Dimitriy- Nic,dostanie dodatkowe 5 % jak przeżyje,bo bandyci napewno sobie takiego kąska nie odpuszczą.
Wampir-Zwłaszczą że ostatnio znalazł Duszę
Dimitriy-Co znalazł ?!
Wampir-Duszę
Dimitriy-Czemu nic nie powiedziałeś ?
Wampir- Bo gdybyś się dowiedział,pewnie byś go obrabował,a on tu przyszedł by przeżyć
Dimitriy-A tak w....
Wampir- Kto to ?
Dimitriy- Jajogłowy?
Wampir-A może... Kontroler?
Dimitriy-Miej gotową broń,na wszelki wypadek.
Wasilij ( Ekolog ) - Czego tu szukacie? Od Anomalii roi się jak od Much,idzcie stąd póki,macie jeszcze czas.
Wampir-Znalazłeś jakieś PDA?
Wasilij- Może tak,może nie. W każdym bądź razie,nawet mój Kombinezon,nie był w stanie przetrwać tych Anomalii,jak widzicie ledwo żyje.
Dimitriy-Skoro tutaj ledwo żyjesz,to nie licz że przeżyjesz na zewnątrz. Roi się tam od Bandytów.
Wasilij-Mam dobre stosunki z Powinnością,myślę że zdąrzę się tam doczłapać.
Dimitriy-No to powodzenia,jeśli przeżyjesz.
Minutę później
Dimitriy-Ej,pika mi PDA to ciało jest... dokładnie przed nami?
Wampir-Widzę ! PDA leży tuż za tą skałą.
Dimitriy-Idź po nie,ja cię będę osłaniał
Po wzięciu PDA
Dimitriy-Daj mi to PDA
Dimitriy-Hmmm.. no no no kto by się spodziewał...oooo w życiu bym tego nie zgadł.
Wampir-Jest tam nagranie głosowe,może włączysz.
Dimitriy-Już się robi
* Nagranie głosowe *
Kim ja jestem? Co ja tu robię ? Boże jak ja tu trafiłem ? nie wiem gdzie mam iść,pamiętam tylko ... zaraz uspokój się... Ok pamiętam że przyszedłem tu z kimś... co ja... w ogó... nie... co to jest... ? Nic nie pamiętam.. Czemu mam na sobie kombinezon Monolitu? Co za dźwięki ?
Dźwięki :
"Chodź.. Nagrodzę cię za to co przeżyłeś,nie jesteś godzien znać prawdę,ale widzę w tobie prawdziwego wojownika.."
*Nagranie*
Mój monolicie,kształcę w sobie pokorę... Cierpie bojąc się co przeżyję... Wysłuchałem cię znów ! , powiedz tylko,a będzie wyzdrowiona dusza moja...
*Koniec Nagrania*
To by było na tyle,chętnie przeczytam komentarze i zobacze jak to ocenicie,zamierzam to dokładniej opracować,zmienić bieg wydarzeń itp itp.
Piszcie co o tym sądzicie.
"To czego szukasz....Jest TUTAJ.... Chodź..