apg2312 napisał(a):Ja pisałem ogólnie o rodzinie broni skonstruowanej przez Michała Kałasznikowa - ale w kontekście Stalkera i Zony. Tak na marginesie - AK47 7,62 mm nawet w Stalkerze nie występuje (oprócz modów oczywiście), tylko małokalibrowy 5,45 mm AK74.
apg2312 napisał(a):Malutka różnica...nie uważasz ?
Oczywiście mówię o nowszych modelach bo broń pokroju - G3, FN FAL, L1A1, UZI idt. idzie nabyć w krajach trzeciego świata i na bliskim wschodzie za grosze
Gizbarus napisał(a):No hej, Iwan, ale przecież większość (no większość, bo są wyjątki) broni zachodnich w Stalkerze to własnie stare egzemplarze, wycofane z obiegu...Poczytaj opisy, zobaczysz
Gizbarus napisał(a):No hej, Iwan, ale przecież większość (no większość, bo są wyjątki) broni zachodnich w Stalkerze to własnie stare egzemplarze, wycofane z obiegu...Poczytaj opisy, zobaczysz
apg2312 napisał(a):nie, nie twierdzę, że nie byłoby czarnego rynku. Oczywiście, że by był. Tyle, że poszukaj sobie na Google, ile kosztuje AK74, a ile np. G36. Potem dołóż 100 czy 200%, i będziesz miał czarnorynkową cenę broni. A gdzie amunicja ? Której raczej sporo się zużywa ?
Gizbarus napisał(a):Tak na szybko, z tego co pamiętam, to Beretta i MP5 miały notkę traktującą o tym, że są starymi egzemplarzami, wycofanymi z użycia i przez czarny rynek wysłane do Zony. Przy czym zaznaczam, że w tym wypadku sugeruję się tylko i wyłącznie opisami z gry, czyli częścią uniwersum, jakie zostało wykreowanePrzecież wiem, że choćby takie F2000 czy SG550 to broń nadal jak najbardziej w użyciu.
apg2312 napisał(a):Beretta 92 jest przepisową bronią boczną US Army (jako M9) - zastąpiła nieśmiertelnego Colta M1911A1.
Pangia napisał(a):a Abakan często się zacina
Pangia napisał(a):Jak mi znajdziesz człowieka, który ubrany w gumową kamizelkę ustoi 20 trafień z G36 i zdoła odpowiedzieć celnym ogniem, to pogadamy o zużyciu amunicjiBo na razie to za dużo jest mieszania gry z rzeczywistością.
Iwanassassin napisał(a):Nie wiem skąd masz takie info - abakan był testowany min. w Degestanie i Czeczenii przez oddziały Specnazu
Pangia napisał(a):Jak tak pomyśleć, to właściwie najlepsze odwzorowanie broni jest chyba w Czystym Niebie, gdzie AK-74 jest w sumie nie do rozwalenia, Makarow to samo, a Abakan często się zacina, zaś takie L85 i LR300 mają fatalną wytrzymałość.
apg2312 napisał(a):Ale też nie o tym jest ta dyskusja
Iwanassassin napisał(a):Jednak droga produkcja i złożona konstrukcja trudna do czyszczenia w polu z powodu drobnych części (nie oznacza to, że broń od razu musi się zacinać)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości