[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez mati666666 w 17 Maj 2014, 20:55

Mam pewien problem, nie jest to może coś co uniemożliwia grę, ale trochę denerwuje. Mianowicie grając snajperem w pistoletach pokazuje mi zawsze tyle naboi ile mam w drugiej broni, ilość się buguje, czy mam ich więcej, czy mniej.

Nudząc się w pracy przeczytałem wszystkie posty od momentu premiery wersji 2.1 i nie widziałem podobnego problemu. Jeśli mógłbym liczyć na pomoc to z góry dziękuję.
mati666666
Kot

Dołączenie: 16 Maj 2014, 17:25
Ostatnio był: 27 Maj 2014, 22:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 17 Maj 2014, 21:02

Malfi:
Niestety, jedyna wspierana wersja to 2.1 full. BETA już dawno za nami, więc powinieneś pobrać aktualnego patcha i grać na nim. Polecam pobrać ją z torrenta, jeśli masz problem ze stabilnością łącza:
https://www.dropbox.com/s/thww1cp917bwi ... 20.torrent

mati:
Najpewniej wynika to z tego, że w ekwipunku posiadasz więcej niż 2 rodzaje nabojów do danej broni - silnik wtedy się buguje i źle pokazuje ilość amunicji. Nie jest to jednak możliwe do naprawy bez modyfikacji silnika, więc niestety pozostaje poza naszymi możliwościami (głównie prawnymi).

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mati666666.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez MalfiRaggraClan w 17 Maj 2014, 21:13

Voldi, tą "metodą" pobieram Lost Alpha u kolegi. Za parę dni się spotkamy, dam mu pendraka i postawie browara za fatygę :D
Panowie, myślałem, że jak napisałem w pierwszym poście, że mam zainstalowanego patcha i fixa, to nie będe musiał tego pisać po raz wtóry. :E Spokojna głowa, o wszystko zadbałem, na razie ładnie śmiga, ale mnie trochę koli w oczy, że niektóre obiekty mają powyświetlane "patch_description"
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Voldi w 17 Maj 2014, 21:23

No to coś masz mimo wszystko nie tak, bo nikt czegoś takiego po pobraniu aktualnej paczki nie zgłaszał... Co prawda drugi medyk na Zatonie z powodu niedopatrzenia nie miał imienia (był tylko jego string, bo brakowało taga w pliku), ale wszystkie opisy wyświetlały się poprawnie...
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez alex_dragon w 17 Maj 2014, 21:39

Medyk to nie problem, ale zawsze był powód do uśmiechu jak sie człowiek leczył :-)
To o czym pisze MalfiRaggraClan było w Misery 1 oraz bardzo wczesnej wersji 2
Zrób jak wszyscy radza, pobierz plik z pewnego źródła, zainstaluj, sprawdź a jak cos bedzie nie ok daj znać inaczej bedzie jak ze mną gdy sie wypowiadałem na temat Misery 2 grając w 1
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez MalfiRaggraClan w 17 Maj 2014, 21:51

whoa! Gdy zajrzałem do folderów bety i patcha, w sekcji translation/pol nie było żadnych plików. W grze mam np. tak, że mam wyświetlone w niektórych przypadkach "glue_st2", zamiast "klej do...", a opis jest całkowicie w porządku. Nie wiem, co jest grane, chyba te spolszczenie podmieniło niektóre pliki z tłumaczeniem tak, że jakiś skrypt nie odczytuje poprawnie nazw.
Może to jest wina braku tych plików w folderze translation/pol. Mógłby ktoś podesłać te pliki przez jakiś serwer hostingowy? I will appreciate that :)
-----------------------------------------------------
alex_dragon: mod został pobrany z http://chomikuj.pl/mateogala/Gry+PC/S.T.A.L.K.E.R.+-+Zew+Prypeci/S.T.A.L.K.E.R.+-+Misery+2.1+PL
Zawartość folderu:
zawartość.jpg
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez mati666666 w 17 Maj 2014, 22:11

Trikster:

W tej chwili mam jeden rodzaj nabojów, na samym początku owszem miałem ich 2 rodzaje, więc sądzę, że zbugowało się wtedy i tak zostało ;]
Tak, czy inaczej Dzięki za odpowiedź.
mati666666
Kot

Dołączenie: 16 Maj 2014, 17:25
Ostatnio był: 27 Maj 2014, 22:20
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Trikster w 17 Maj 2014, 22:32

MalfiRaggraClan:
To jest chyba wersja beta 2.1 (almost ready?), nie pełna. Spolszczenie na screenie, który podałeś, nie jest pod tę wersję, tylko pod 2.02, więc nie dziwota, że pojawiają Ci się błędy. Poza tym, nie pobieraj z Chomika, tylko wesprzyj nas (mentalnie) poprzez zassanie z oficjalnej strony czy choćby torrenta, jeśli masz niestabilnego neta. Tym bardziej, że ktoś Ci wcisnął kit - MISERY 2.1 ma polonizacje zaimplementowaną w instalatorze, nie trzeba jej instalować osobno. No i BETA nie jest już wspierana i nikt nie pomoże Ci w razie jakichkolwiek problemów, więc zrób sobie przysługę i pobierz MISERY 2.1 z linka, który zapodałem powyżej.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez MalfiRaggraClan w 17 Maj 2014, 22:38

Dobra towarzyszu Trikster, przyjąłem. Poproszę kolegę by mi pobrał ze względu na to, że ogranicza mnie też transfer, który mam dość skąpy. A co mi tam, postawie mu drugiego browara :P
---------------------------------------
A jak zainstaluję tą poprawną wersję, to czy będę musiał zaczynać grę od nowa?
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Trikster w 17 Maj 2014, 22:50

Tak, nowa gra wymagana. Nie ma przebacz - MISERY Cię nie rozpieszcza.
A tak przy okazji - wstrzymaj się trochę z zaczynaniem nowej gry, bo niedługo powinien ukazać się kolejny patch.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez MalfiRaggraClan w 17 Maj 2014, 23:23

za niedługo, czyli za ile tak mniej więcej?
Tak poza tym, jestem na samiutkim początku, ogarniam dopiero niektóre mechanizmy tego moda, więc wiele do stracenia to ja nie mam.
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Trikster w 17 Maj 2014, 23:39

Niedługo, czyli w najbliższej, lecz niemniej jednak nieokreślonej dokładnie, przyszłości. Prace trwają.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość