[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez frosth w 17 Maj 2014, 15:47

Dokładnie jarzeniówka :) i tak jak pisałem, nie przeszkadza w grze aczkolwiek w tym stanie bardziej wygląda jak wypalona dziura w zdjęciu. Oczywiście to jest efekt krytyczny, wszystkie stany przejściowe wyglądają jak jarzeniówka.
Co do fixa na "Egipskie Ciemności w dzień" pobrałem i stosuje z powodzeniem. W chwili robienia zdjęcia była 3 lub 4 nad ranem to i ciemnicę można zrozumieć.
Więcej pytań nie pamiętam, za resztę żałuję. Jak znajdę jakiś problem, większy od dokładnego przeczytania readme, to będę się aktywizował.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Reklamy Google

Postprzez vandr w 17 Maj 2014, 16:21

Te przebłyski są spowodowane efektem głębi ostrości, który wyjaskrawia obiekty o pewnej jasności.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez alex_dragon w 17 Maj 2014, 17:33

vandr gorąca prosba
Czy mozesz wrzucić wszystkie swoje linki i update które ostatnio wkleiłeś na pierwsza strone z podpisami aby nie biegać po wszystkich stronach.

z góry dziekuje
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez vandr w 17 Maj 2014, 17:52

Mam lepszą propozycję. Za kilka dni wrzucam najnowsze konfigi pogodowe, które będę przenosił bezpośrednio z Lost Alpha i dopieszczał do oficjalnego ENB. Będzie tam dosłownie wszystko - od jaśniejszych i w końcu normalnych burzowych i deszczowych dni, po znacznie ładniejsze tekstury nieba aż do najwyższej klasy oświetlenia. Wszystko będzie w jednym linku, tak więc cierpliwości. :)

Kilka screenów na zachętę. Tak prezentuje się oświetlenie dla wszystkich cykli pogodowych o godzinie szóstej rano. Pozostały tylko 23 godziny, także troszkę roboty przede mną, ale bez obaw...wszystko będzie. :)

:

ImageImageImageImageImageImage
Ostatnio edytowany przez vandr, 17 Maj 2014, 17:56, edytowano w sumie 1 raz
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez alex_dragon w 17 Maj 2014, 17:54

ok spoko z checia poczekam
aha na moddb.com wygasł link - zakładam ze to z tego powodu ?
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez vandr w 17 Maj 2014, 17:57

Który link? Wszystkie są sprawne. Nic nie usuwałem.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez alex_dragon w 17 Maj 2014, 21:49

hm dziwne
juz działa, chodziło o link do ENB, była informacja ze wygasł ale spoko jest ok,
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez vandr w 18 Maj 2014, 13:57

Zapraszam do oglądania i pobierania. :)

http://www.moddb.com/mods/autumn-aurora ... rora-2-enb
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez alex_dragon w 18 Maj 2014, 14:22

vandr mam 2 pytania
- ile orientacyjnie czekałeś zanim plik który wrzuciłeś został sprawdzony i udostępniony przez moddb?
- czy podczas instalacji ostatecznej wersji trzeba postępować wg tego FAQ:

"Instalacja oficjalnego ENB:
1. Jeśli posiadasz stare pliki któregoś ENB - usuń je. Są to:
SweetFX(folder)
*d3d9.dll
*d3d9_smaa.dll
*d3d9.fx
*enbeffect.fx
*enbeffectprepass.fx
*enbpalette.bpm
*shader.fx
*SweetFX_preset.txt
*SweetFX_settings.txt

2. Skasuj z Gamedaty AA2 folder "Shaders"
3. Pobierz oficjalny ENB dla AA2.
4. Przenieś foldery "Gamedata" i "Bin" oraz luźne pliki do głównego folderu z grą i zatwierdź podmianę WSZYSTKICH plików.
5. Wyłącz anti-aliasing w sterownikach karty graficznej oraz w grze. Jeśli korzystasz z MSi Afterburner - wyłącz go.
6. Aby się upewnić, że ENB działa, wciśnij podczas gry SHIFT+F12. Powinieneś zauważyć różnicę w oświetleniu, cieniowaniu itp..."

Czy też po prostu odpalamy instalator i juz ?
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez vandr w 18 Maj 2014, 14:27

Plik wprawdzie czeka na autoryzację, ale można go już pobrać stąd.

Najlepiej, jeśli wywalisz te właśnie pliki, które spisałeś, choć nie jest to konieczne. Zostaną po prostu podmienione. Najważniejsze, abyś wrzucił folder Gamedata i potwierdził zamianę wszystkich plików. Jeśli już grałeś z ENB'em, po prostu wrzuć do swojej gamedaty z AA2 zawartość ENB'a(foldery Gamedata oraz Bin) i potwierdź podmianę plików. To wszystko.

PS: Nie ma instalatora. Po prostu wypakowujesz i narzucasz Bin oraz Gamedata.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez alex_dragon w 18 Maj 2014, 14:31

Ostatnio robiłem tak sporo zmian ze chyba odinstaluje i zainstaluje jeszcze raz SoC wraz z dodatkami.
Zobacze jak bedzie wygladać, na razie kończe podmiane ikonek z Misery, (sorry po prostu za bardzo sie do nich przyzwyczaiłem, twoje są bardzo dobre vandr ale przyzwyczajenie to druga natura człowieka :-) )

vandr ten plik który jest zawarty z ikonami w ekwipunku to tez do podmiany ?
bo widze ze to sa apteczki z vanilii itd
czy tez opcjonalnie jak ktos chce to podmieni ??

edit
działa, róznica całkiem spora jak do tej pory co grałem, może to kwestia tego ze mam wyzsze ustawienia
rewelacja, gratuluje :-)
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez FENIXS w 19 Maj 2014, 16:28

Witam - może ktoś podrasować noktowizor żeby był obraz lepszej jakości ,bo ten zielony rozmyty to klasa sama w sobie badziewiasty jak nic . Jeśli się śmiga w praktycznie ciemnych pomieszczeniach i przeciwnicy są ubrani na czarno nic nie widać przez niego . Dobrym pomysłem było by wprowadzenie waluty tak jak w LA, że pokonani przeciwnicy by mieli rubelki do zabrania np: bandyci lub wojskowi .Im większa ranga pokonanego gościa tym by miał lepsze graty lub kasy więcej . Dlaczego sidor ma tak mało gratów na sprzedaż a szczególnie amunicji do danych modeli broni .Po mojemu powinno być tak , jeśli jakaś bron występuje w kordonie to sidor powinien mieć do niej ammo na sprzedaż ,bo ciągłe potyczki z wojskiem żeby nazbierać ammo są nudnawe np do kałasza.Podobnie z cenami a jakością produktu ,bo np: jeśli wydaje 37000 kola na kamizelkę to powinna ona być wypasiona a nie jakieś dziadostwo co praktycznie przed niczym nie chroni i jeszcze niema noktowizora na wyposażeniu a grosz się nie wala na ziemi w tym modzie .Czy ktoś może przeanalizować pliki pod względem tego co jest faktycznie a tego co jest w opisie broni bo np: opis AKS-74U mówi że do tej broni można podczepić tłumik PBS a w rzeczywistości przynajmniej u mnie nie da się tego zrobić i jest lipa :(
Awatar użytkownika
FENIXS
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2014, 18:12
Ostatnio był: 27 Lis 2014, 22:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości