Celowniki optyczne

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Celowniki optyczne

Postprzez KaczoReXxPL w 16 Maj 2014, 20:16

Wie ktoś jak je wyłączyć tak aby było samo przybliżenie ? Bo np.w Vintarze to ten celownik taki trochę niewygodny jest.Dziękuję z góry :wódka:
ef iks dodać ku*wa delta iks minus ku*wa ef iks polskie śmiecie je*ane razy delta iks sku*wysyny
Awatar użytkownika
KaczoReXxPL
Kot

Dołączenie: 28 Mar 2014, 17:52
Ostatnio był: 04 Cze 2017, 15:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -3

Reklamy Google

Re: Celowniki optyczne

Postprzez Pangia w 16 Maj 2014, 21:56

Na 99% procent się nie da. Model musiałby mieć możliwość zdjęcia z niego lunety i przyrządy celownicze, a większość broni, które domyślnie mają lunetę na stałe nie mają możliwości pozbycia się z nich lunety tylko poprzez zmianę w configu. Z kolei gdy wyłączysz lunetę, wtedy będzie ci ona zasłaniała (jeśli to będzie w ogóle działało). A jak widać modele mają mało wspólnego z tymi z buildów. :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez utak3r w 16 Maj 2014, 22:50

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale można wyedytować tekstury tak, aby były całe przeźroczyste (plus jakiś krzyżyk celowania po środku) - i tyle... jeśli jednak chcesz mierzyć z przyrządów, to patrz odpowiedź wyżej.
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 31 Lip 2023, 16:01
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Pangia w 17 Maj 2014, 11:26

utak3r napisał(a):Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale można wyedytować tekstury tak, aby były całe przeźroczyste (plus jakiś krzyżyk celowania po środku) - i tyle...

Hm, chyba jednak bardziej chodziło o to… A odzywam się, bo w sumie zawsze mnie zastanawiało jak to jest zrobione tak jak to widywałem na filmikach, że jest to wplecione w model i normalnie przy celowaniu zostaje HUD, tak jakby było celowanie przez przyrządy.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez utak3r w 18 Maj 2014, 03:04

Jeśli broń ma optykę, to do zwyczajowego HUDu dodawana jest całoekranowa tekstura celownika - ot, cała magia :)
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez KaczoReXxPL w 22 Maj 2014, 15:17

@Utak3r właśnie o to mi chodzi-o przeźroczyste tekstury celownika.
ef iks dodać ku*wa delta iks minus ku*wa ef iks polskie śmiecie je*ane razy delta iks sku*wysyny
Awatar użytkownika
KaczoReXxPL
Kot

Dołączenie: 28 Mar 2014, 17:52
Ostatnio był: 04 Cze 2017, 15:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -3

Postprzez utak3r w 22 Maj 2014, 23:56

No, to przygotuj sobie całkiem przeźroczystą teksturę i podmień nią wszystkie pliki gamedata\textures\wpn\wpn_crosshair*.dds.
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 47 gości