[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez SaS TrooP w 18 Lut 2008, 22:25

Inferno na razie najlepsze. Nie testowłaem jeszcze AMK i OL, więc...
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez MeZZerschmitt w 18 Lut 2008, 23:04

z tym będzie raczej problem, ponieważ drzewa są spawnowane za pmocą pliku all.spawn, raczej odradzam samodzielną edycje tego pliku

Cholera to nie dobrze, bo bez tego Priboy'a, gra mi łaziła na 1024x768 i wszystko na max, a teraz jest więcej drzew i muszę dawać suwaki na środek i 800x600 i jeszcze się lekko tnie, co jest denerwujące.:(
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez metka w 19 Lut 2008, 23:42

Zainstalowałem sobie Prioboi'a i pierwsze wrażenie całkiem przyjemne, świat trochę za bardzo cukierkowy, ale ogólnie jest OK. Ale mam pewien drobny proble: chciałem pojeżdzic sobie pojazdami, ale po wejściu do pojazdunie mogę odpalić silnika. Standartowe 'b' nie działa, próbowałem także zbindować inny klawisz ale niestety nadal nie działa.
EDIT: Zapomniałem napisać że w opcjach klawiszy tez nie mam 'Turn'
metka
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2008, 15:28
Ostatnio był: 19 Lut 2008, 23:44
Kozaki: 0

Postprzez Infernal w 19 Lut 2008, 23:45

Ja zbindowałem sobie pod K i wszystko działa.
Kod: Zaznacz wszystko
bind turn_engine kK

Sprawdziłem plik user.ltx i B za coś odpowiada.
Kod: Zaznacz wszystko
bind buy_menu kB

Tylko nie wiem co to.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez donciu w 20 Lut 2008, 00:48

EEE ! Nie mogę wyjść z Military Warehouses !! Drogę blokuje około 20-30 zombiaków , kilka chimer i pijawek , po dwa kontrolery i Dwarfy. Czy to normalne ?

Można ustawić kamerę TPP dla pojazdów ? Bo chce zobaczyć jak latam w BTR'ce po ataku Dwarfa :D

Skąd mam wziąść kod do pierwszego poziomu w X-18 ? ;]
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Infernal w 20 Lut 2008, 01:02

Eeeeee... taka horda na początku? Spróbuj od nowa, bo prawdopodobnie na twoje nieszczęście był blowout mutantów przed bazą. No i dobrze ją pozwiedzaj zanim ją opuścisz, bo wszelkie powroty jakie wykonywałem kończyły się zawiechą.
Infernal
Łowca

Postprzez donciu w 20 Lut 2008, 01:14

Wracałem z Czerwonego lasu sobie radośnie (takim gruchotem białym - jak wsiadłem to drzwi odpadły :D ) , gdy tu nagle we łbie mi zaczyna się kręcić. Wysiadam z wehikułu (a byłem już przy granicy military warehouses-bar) i widzę dwarfa a za nim z 10 zombiaków i szybko podążające w moją stronę dwie chimery. To ja w nogi do pobliskiego obozu neutralnych (Czachy nie ma bo razem z nim wytłukłem całą bazę Wolnościowców) a tam już chłopaki mają zabawę z zombiakami ! Więc ja dalej w nogi. Lecę pod górę w stronę bazy Wolności - a tu z przewanego muru wyskakują znowu zombiaki ! Na dodatek zaczął się blowout ;] Ledwo co dobiegłem do wieży na środku mapy (koło obozu neutralnych). Przeczekałem i po blowoucie poszedłem co jakieś 4 kółka. Koło bazy najemników zajumałem BTR'kę (po drodze zaatakowały mnie dwie chimery i pijawka) i udałem się w stronę drogi do baru w celu ucieczki z tego piekła. Lecz niestety - koło wyjścia było wszystkiego dwa razy tyle co przedtem ! W końcu skonałem w BTR'ce po atakach psionicznych dwóch kontrolerów ;]

Edit: Co ty Infernal tak z tymi postami , zachowujecie się jak banda pedantów (nie pedałów -pedantów , jest takie coś ;] )
Ostatnio edytowany przez donciu, 20 Lut 2008, 18:01, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Infernal w 20 Lut 2008, 01:48

A, sry już mi sie coś rzuca na łeb ;) Już drugi taki przypadek. Zrozumiałem, że chodzi o bazę w Kordonie <lol> Już mi chyba mózg sam tłumaczy angielski i podświadomie coś mi się ubzdurało z tym Kordonem. A te przygody ze zwierzątkami w Magazynach to normalka ;) Jakby ktoś mógł to połączcie posty doncia te moje dwa usuńcie :)
P.S. Chyba zacznę pięć razy czytać posta zanim odpowiem...
Infernal
Łowca

Postprzez Stalk3r w 28 Lut 2008, 22:59

Chciałbym napisać o irytującym błędzie ,dzięki któremu niemożliwe jest pchnięcie gry do przodu :( Otóż na wysypisku gdzieś kilkadziesiąt metrów od złomowiska pojazdów gra sie wywala ! Gdzie bym nie poszedł,na tej samej granicy sie wykrzacza na pulpit bez żadnej informacji o błędzie . Pomocy !

EDIT:Reinstalka pomogła ;)
Ostatnio edytowany przez Stalk3r, 29 Lut 2008, 14:50, edytowano w sumie 1 raz
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez dorian w 29 Lut 2008, 10:16

Witam,
Zainstalowałem tego moda i na razie jest o.k., co prawda gra zwalnia znacznie , ale mam GF 8800 Ultra i c2d 3,5 GHz więc średnio około 50 fps na full dynamic lights i ust. na max.
Mam na razie jeden "problem", bo dopiero co zacząłem grę i jestem na Wysypisku - czy możecie podpowiedzieć o co chodzi z tym wykrywaczem anomalii, bo go znalazłem, przypiąłem do pasa, ale on nie działa i ich nie wykrywa jak się do nich zbliżam (nie trzeszczy), pisze w PDA, że trzeba go chyba jakoś włączyć, tylko nie wiem jak???
Przez to, już parę razy wlazłem w anomalie, bo są mało widoczne i cienko ze mną było.
I jeszcze jedno, na początku (nie wiem jak będzie dalej?) są dość fajne domki, mają drabiny, ale ni jak nie da się na nie wejść tylko się przez nie przechodzi (nie przez wszystkie, tylko niektóre), jakby ich nie było, czy to jakiś bug???
Pomocy!!!!
Poza tym, modzik jak na razie nie jest zły, choć nie wiem, czy Oblivion Lost nie jest lepszy, no ale dopiero co zacząłem grę, zobaczymy, co będzie dalej... :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Infernal w 29 Lut 2008, 14:23

Może byś przeczytał cały temat? Co do detektorów. Pierwszy pokazuje tylko słabo widoczny obłoczek. Następne są do kupienia u Barmana. Najlepszy pokazuje anomalie na mapie i trzeszczy. Można mieć tez wszystkie 3 na raz.
Infernal
Łowca

Postprzez dorian w 01 Mar 2008, 10:48

Dzięki.To może jeszcze coś podpowiesz? :)
Jak jestem na wysypisku i już znajduję te dokumenty u leżącego gostka na końcu tunelu za pociągiem + zabieram chyba wszystko co miał wartościowego to w zadaniach w PDA i na mapce dalej mi pokazuje, że powinienem tu z powrotem przyjść i to zrobić, czyli nie zalicza mi tego zadania :( :mad:
Z kolei potem, jak już dotarłem (pierwszy raz) do baru to chciałem zarobić trochę kaski na TOS-A, więc poszedłem do Arniego, żeby załatwić paru gostków na arenie, ten mi przydziela pierwszą walkę, poczym jest krótka próba przeniesienia mnie na arenę i natychmiastowy wyjazd do windowsa :mad: Itak jest za każdym razem, choćbym nie wiem co robił z savami lub nie, itp.
Czy w ogóle ktokolwiek wie o co chodzi :?:
Myślę, że to chyba jakieś bugi, co :?: :mad: :(
Pozdrawiam wszystkich Stalkerów :D
P.S.Jeśli chodzi o tego moda to chyba jednak Oblivion Lost jest najlepszy, bo tutaj to pełno tych dodatkowych drzew i krzaczorów = mało przestrzeni, chociaż to też ma swój pewien urok...Ale już ta wielka choinka na środku drogi w wiosce w Kordonie, no nie...Za to księżyc w nocy nad wysypiskiem na niebie to prawdziwe mistrzostwo!Jeszcze takiego nie widziałem w żadnej grze :!:
Poza tym mało (za rzadko) mutantów :(
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości