[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez karol626 w 05 Maj 2014, 18:04

@Szewczenko walnij się w tej jaksini obok gospodarstwa palącego się. Tam będzie najbezbieczniej :D .
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez bartibar w 05 Maj 2014, 18:11

No ale jak już miałby taki obóz powstać (co jest zajebistym pomysłem, immersja +10) to czy przy wczytywaniu sejwów, oddalaniu się od danego miejsca, czy te miny i wogóle wszystko by nie poznikało stamtąd?
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Beziele w 05 Maj 2014, 19:06

Jak będę miał czas to sprawdzę tą teorię ze znikaniem. Bo sam zacznę tak grać chyba i mam jedną minę i kanister xd
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 6

Postprzez karol626 w 05 Maj 2014, 19:17

Przypuszczam że kansitry nie powinny. Jak stoją w shcowkach lub innych miejscach to czasem bardzo długo i nie znikaja XD. Ja np. zostaiwłem zniszczonego makarova na podłodze u naukowców i był tam jak łaziłem po janowie. Teraz spróbuje wbić do zatonu i wrócić zobaczymy czy wciaż tma będzie xD.
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 3

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 21:08

Pierwsze spostrzeżenie z mojej gry, zmieniłem na wstępie taktykę handlu, wszystko co może mi się przydać podczas mojego tygodnia samotni jest zabierane do skrytki(wódka, mięso i inne przedmioty przedtem zbędne stanowią teraz rację przetrwania.

Niżej przedstawiam moją wersję jak to widzi mój bohater(Mam nadzieję, że się spodoba)

UWAGA tekst zawiera treści Nieodpowiednie dla osób poniżej 18 roku życia!!
Jeśli podoba wam się taka forma ukazania jak mi idzie napiszcie, jeśli mam zmienić powiedzcie w prost.
robinson crusoe-EDITION MISERY
:

W jednym z domów, w okolicach Tartaku, przez wybite okna wdziera się blask księżyca, padający na twarz majora. Wokół całego budynku było słychać mrożące krew w żyłach odgłosy jęczących istot, które wybudziły Diegtiarowa z dość głębokiego snu.Lekko majacząc chwyta się za głowę.
[Cholera moja głowa, nigdy więcej nie piję z Dimą.]-Spojrzał nie pewnie wokół siebie, nie rozpoznając gdzie jest-[Gdzie ja jestem??]-Sięgnął do kieszeni gdzie znalazł kartkę ze swoim identyfikatorem i wytycznymi misji. Z otępienia wybudził go głośny hałas wydobywający się z pokoju obok. Chwycił za nóż i wycelował niczym pistoletem, z lekkim zrezygnowaniem i zdziwieniem wzruszył ramionami, zbliżając się do drzwi. Powoli przyparł swoje ciało do framugi, lekko wychylając się by ujrzeć co spowodowało tak głośny hałas. Major ujrzał sylwetkę człowieka, z lekką ulgą poświecił na twarz stalkera, serce znów zaczęło szybciej bić gdy ujrzał wyłupiaste czarne oczy i szczękę z której wydobył się głośny przeraźliwie upiorny jęk, "człowieka"konającego w agoniach. Znów szybko schował się za winklem i spojrzał przed siebie gdzie ujrzał, drabinkę. Bez większego namysłu szybko wdrapał się na górę, zgasił latarkę i położył się cicho na drewnianej podłodze nasłuchując i zgadując co może się teraz dziać pod jego nogami. Nim słońce pojawiło się nad horyzontem, żołnierz postanowił znaleźć bezpieczne schronienie, cały czas przypominając sobie urywki z odprawy. Gdy tylko dotarł na pagórek skąd rozpościerał widok na prawie cały Zaton, natychmiast ujrzał Skadowsk jedyne bezpieczne miejsce przychodzące mu na myśl. Bez większych ceregieli szybkim truchtem udał się do Łodzi. Po chwili dotarł przed masywne drzwi, odgradzające go od bezpiecznej przystani. Wziął głęboki wdech i chwycił za koło odważnie odkręcając je prawie do końca, drzwi uchyliły się z wielkim piskiem a oczy wszystkich skierowały się na przybysza, stojącego w zwykłych ciuchach codziennego użytku. Major rozglądając się po sali zauważył jak obcy wołał go do siebie, nie mając większego wyboru podszedł i spytał.
[Czego]-Patrząc bacznie na obydwóch nieznajomych.
[Mam dla ciebie zadanie]-Siedzący sędziwy gość rozpoczął rozmowę.
[Na jednym z naszych statków rozpanoszyli się Stalkerzy i nie chcą płacić myta więc trzeba im pokazać kto tu jest szefem, po za tym jeśli chcesz mieć szacunek musisz komuś wpie*dolić]-Pokazał ręką na młodszego dobrze zbudowanego kompana opartego o skrzynki.
[Jeśli chcesz zwróć się do niego a on ci poda szczegóły].-Nikt na sali nie zwracał na nich uwagi. Degitir rozmyślając nad propozycją sułtana udał się do okienka wyglądającego na okno sklepowe, jego oczom ukazał się naprawdę wielki niczym niedźwiedź człowiek z chytrym uśmiechem.
[Podejdź wędrowcze, jesteś nowy prawda??]-Brodacz zmierzył go okiem, i kontynuował monolog-[czego ci trzeba przyjacielu.]
Major bez większych ceregieli zapytał-[Wiesz coś może o rozbitych śmigłowcach??]- i nie czekając na odpowiedź ciągnął dalej-[Za co tu jesteś odpowiedzialny??Znasz może tamtych typków przy skrzyniach]-pokazał prawie palcem-[Proponowali mi atak na jakichś Stalkerów na statku]-Brodacz przerwał mu w pół słowie i przeciągną-[Zatakować powiadasz, ostrzegę ich, może chcesz się do czegoś przydać??]-Major nie ufnie spojrzał w oczy Brodacza-[Pewnie a dasz mi jakiś pistolet??]-Brodacz z szyderczym śmiechem powiedział-[To nie caritas bym ku*wa rozdawał broń na lewo i prawo, jeśli wrócisz z kasą możemy pogadać o jakimkolwiek ekwipunku].
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.

Za ten post Szewczenko otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive bartibar, Beziele.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez bartibar w 05 Maj 2014, 22:10

Fajna opowiastka, wejście na Skadowsk opisane bardzo klimatycznie.

A co do ekonomii, zauważyłem, że bez bardzo szybkiego wypadu do ZUO na początku gry ciężko się ciuła i rzeczywiście misery to misery a a nie, że po tym jednym skoku można już sobie wypas giwerę kupić.

Więc gdyby ruble były to i może by jakąś kryjówkę by się wykombinowało :D
Narazie to trzeba się z NAjemnymi w ZUO rozprawiać, ktoś ma jakieś ciekawe sugestie jak to rozegrać? Bo tak po prostu sie z nimi strzelać chyba 4 raz to już nuda.
(od razu mówię, że nie jestem takim weteranem, żeby ich wszystkich z noża tak jak to zrobił jeden z forumowiczów, którego imienia nie pamiętam, za co przepraszam)
bartibar
Stalker

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 22:16

Każdy z nas ma własny styl i taktykę by to przejść, można sprawić by sami się wystrzelali, albo stanąć przeciwko nim face to face. Ja albo zdejmuje ich z mostu(Jeśli mam odpowiednią broń chyba, że robię tak jak w tej chwili jeszcze nie zdradzę szczegółów) to wybieram taktykę skradania się do kanałów. Każda jest dobra i każda wymaga trochę czasu żeby ją opanować.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Postprzez bartibar w 05 Maj 2014, 22:41

Ja właśnie zawsze brałem ich na klatę, krótki/średni dystans. Tym razem chciałym się z nimi pobawić. Albo zaminować kompleks jakoś albo ze snajperki (tyle, że z mosinem może być ciężko).
bartibar
Stalker

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 22:43

Wejdź po cichu do kanałów pod i rzucaj granaty nad studzienkę, połowa sama się wytłucze druga połowa przyjdzie do ciebie.
Szewczenko
Stalker

Postprzez Wiewi0r w 05 Maj 2014, 22:44

@ Szewczenko, może wrzuć w dział Literatura jako własne opowiadanko? :)

@ bartibar - taktyk podstawowych jest kilka. Iść na przysłowiową pałę, zakraść się od tyłu i przejść przez rurę do środka, kluczyć kanałami. O snajpieniu się nie wypowiadam, bo nie moja broszka. Kolejny raz odsyłam do swirekstera, guru wszystkich reconów.;p
viewtopic.php?f=77&t=15346&p=277425#p277425
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 22:46

Nie jest to opowiadanie, jest to po prostu, opis wzbogacony o moje przemyślenia i wyobraźnie(Moja Mała Zona fajny tytuł książki by był swoją drogą). Narazie nie widać ale za chwilę zacznę dodawać wątki z Misery itp bo chcę przedstawić kolorowo i bogato jak mi idzie gra na moim pomyśle.
Szewczenko
Stalker

Postprzez bartibar w 05 Maj 2014, 22:49

@Wiewi0r
Właśnie o tej akcji z nożem wcześniej mówiłem.
Ale nie czaję, wytłuczą sami?
bartibar
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt48 oraz 2 gości