[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez bartibar w 04 Maj 2014, 19:19

Tylko, że Donie Vano Corleone, w moim wypadku gdybym tak nafarmił se kilka dni tzn, wiesz grałbym codziennie godzinkę-dwie to dość baaardzo szybko zdobyłbym ekwipunek który mi odpowiada i satysfakcjonuje. I jabym już nic nie potrzebował to gra zaraz by poszła w odstawkę, bo dreszczyk dawałyby tylko większe batalie i nic więcej.

A co do jedzenia to popróbuję z tym gotowaniem. Może być ciekawie, bo z tego co pamiętam snajpa jest koneserem jeśli chodzi o jakość jedzenia.

A ten plecak co go dostałem jako snajper na początku, ten zaznaczony markerem na mapie czy coś. Jak tam sobie zostawię troche lootu to mi go nikt nie podwinie?
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Don Wano w 04 Maj 2014, 20:30

Raczej nie. W opisie jest nawet napisane, że jego kolor idealnie się maskuje z otoczeniem przez co jest nie znalezienia czy coś w tym stylu. A jak byś miał wątpliwości tam wrzuć go na jakiś kamień czy skrzynkę tam gdzie NPC nie wejdą i po kłopocie.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez Wiewi0r w 04 Maj 2014, 20:56

@Don Wano - wrzucać plecak gdzieś wyżej jest wręcz koniecznością, bo inaczej zjedzą cię koty przy przeglądaniu sprzętu :P Poza tym to NPC chyba nie sprawdzają schowków. I nie zauważyłem specjalnych ścinek, choć raz na Zatonie miałem ze 4-5 skrytek, których nie chciało mi się zbierać.

Kotlety z mięsacza można jeść i zapić wódką/leczyć u lekarza, "lepsze" sprzedawać, gorszymi się nie przejmować. Snajper ma przy tym najmniejszą karę, szturmowiec - największą. Ja tam mimo wszystko lubię recona - mało śpi, dużo ćpie :P Małe kary za używki pomagają kiedy nie masz jeszcze sprzętu.

Chcecie być pro? Przebijcie swirekstera :P Obczajcie jego filmy, są w tym temacie. Ale on jest chyba masochistą. ;) Załatwić najemników z ZUO, startowym szpejem... nożem. o.O
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez karol626 w 04 Maj 2014, 21:10

Musze przyznać, że nie wierzyłem jak jeden ze stalkerów mówił że można znaleźć anomalie na pustym polu, ale wracając z pogłębiarki z dwoma artami przemieszczałem się z otawrtym ekwipunkiem i czytałem ich opis. Miałem wyjęty pistolet i detektor sam nie wiem czemu. Fakt że niecałą godzine temu w rgze była emisja. Podchodząc do skadowska zamykam eq i widze na detektroze 2 kropki. Jedna to był Blask Księżyca zaraz pod schodkami a drugi Muszla na dachu statku. Choć przypuszczam ze wiele osób uzna to za żart jednak ja od dzisiaj chodze wszędzie z wyjętym detektorem xD.

2 sprawa o której bym napisał to czy byłaby możliwość dodania do gry czegoś na zasadzie ładowarki do latarki i noktowizora z Metra? Mógłby to być taki bardzo drogi przedmiot który ciężko by bło dostać np. od naukowców tam załózmy jak garry musiał im przynieść wszystkie artefakty z chemicznych anomalii to my z elektrycznych i takim sposobem bo ich zbadaniu naukowcy wymyśliliby coś na zasadzie niewielkiego i jednocześnie prawie niewyczrpywalnego zasilacza który byśmy mogli doładowywać ręcznie. Wązył by nawet tak no z 1-2kg załózmy. PS. waga do uzgodnienia :D .

Kolejna to mutanty. A raczej chodzi mi o ich respawn. Już pomijając że moim zdaniem w jupiterze powinno być więcej snorkóów a mniej mięsaczy. Ogólnie chodiz mi o poltergeisty. Jak na razie były tylko w Żelaznym Lesie oraz Cyrku co rozumiałem. Ich obecność w fabryce Jupiter troche mnie zadziwiła no ale ok. Niestety ostatnio respią mi się prawie wszędzie. Niedaleko Lęśniczówki pojawił mi się jeden ognisty a następnie 2 ogniste wraz z kontrolerem pomiedzy stacją Krug a Bagnem. Wybijanie tego jest szczerze powiem problematyczne gdyż nie nawte nie mam pojęcia gdzie dokładnie celwoać. W vanilli używałem strzelby niestety ze względu na gigantyczne promieniwoanie psioniczne jest niemożliwe. Nie mówiać czemu to promieniowanie zabiera tyle samo zdrowia czy mamy na sobie świt czy żadnej zbroi czy mam SEVE i jeszcze bloker psioniczny. Po prostu nie ogarniam po co są te środki skoro nic nie jesteśmy wstanie nimi zdziałać.

Tyle z mojej strony.
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

Postprzez Wiewi0r w 04 Maj 2014, 21:23

Ciekawy pomysł z tym dynamem... albo ładowarka na art elektryczny :)

Z racji tego, że arty się ruszają, nawet w vanili można znaleźć toczące się gdzieś w polu artefakty... Moim osobistym rekordem jest jeden znaleziony... na Skadowsku, zaraz obok Brodacza. Pewnie komuś wypadł. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Beziele w 05 Maj 2014, 10:08

Szukając łatwych pieniążków udałem się pod ZUO, tam na dole zwykle było kilku bandytów lub jakieś mięsacze biegały. Nie ma nikogo, odwracam się lekko w lewo, a tu drepta oddział najemników w to miejsce. SKS w łapę, celuje(WIdać było tylko takie małe kropeczki, ale kij xd) Jeden zdjęty, reszta miała to lekko w dupie i tylko jego zwłoki sprawdzili. Doleźli do tego obozu, kolejny strzał. Tym razem nie padł od razu, był to koleś chyba w bułacie. Mała strzelanina, jako iż byłem w miare daleko słyszałem tylko świsty pocisków. Ostatniego zabiłem ostatnim pociskiem do SKS'a. Taki tam farcik. Nawet nie przeglądałem łupu tylko zbierałem po kolei, jeden typek jeszcze żył. To wyżebrałem od niego lokalizację schowka i zabiłem. Wracając do Brodacza otworzyłem ekwipunek żeby zobaczyć co tam jest. A tu Desert Eagle w pełnej sprawności :omatko:

Image

Lepszy Desert w łapie, niż ganiać mięsacze z nożem, bo amunicja od SKS'a praktycznie im nic nie robiła xd
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Kozaki: 6

Postprzez _zapalony w 05 Maj 2014, 10:49

Mam dziwny problem, nie problem. W każdym razie kiedy bym nie wybrał się na bagna na pólnocy Janowa to nigdy nie mogę tam znaleźć tych pijawek, na które mam zlecenie. Po prostu jest tam pusto, nikogo. Wybierałem się już tam ze 3 razy o róznych porach dnia i zawsze to samo. Szczerze mówiąc łudzę się że może po prostu gdzieś poszły na bok za potrzebą czy coś :E więc będę próbował je jeszcze znaleźć.

Przy okazji, spójrzcie co znalazłem na górze w cementowni. Wchodzę sobie spokojnie pięterko za pięterkiem, a tu na szczycie moim oczom pole bitwy. Sporo trupów i UWAGA nibyolbrzym czy jak one tam się zwą. Jeden wolnościowiec tylko żywy tam stał, to jako że trzymam z powinnością ubiłem i jego coby samotnie przez zonę podróżować nie musiał :E
Fotka ze zwierzem poniżej :
:

Image

Za ten post _zapalony otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Dołączenie: 17 Kwi 2014, 23:07
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 22:08
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 2

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 11:10

Misery jest genialne ale nie wiem dlaczego zawsze gdy chcę, przejść do Prypeci tracę chęci do gry i po prostu zaczynam grę od nowa, sam nie wiem dlaczego po prostu nie chcę jej kontynuować tylko muszę usunąć zapis z całej rozgrywki i rozpocząć od nowa, zwiększając poziom trudności. Też tak macie?
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Kozaki: 17

Postprzez karol626 w 05 Maj 2014, 11:20

@Beziele wśród najemników znaleźć sprzęt na 100% stanu jest dość trudno, ale jest to możliwie. Ja znalazłem tylko 2 pistolety i to fort oraz Ghs.

@_zapalony jeżeli masz możliwość to wczytaj sejwa przed otrzymaniem zadania. Jeżeli nie możesz to trzeba będzie zacząć kombinować. Ja np. zacząłem biegać po tych wszystkich wysepkach i w końcu zaczęły mnie atakować.

Co do nibyolbrzyma, jak to powiedział jeden stalker stojący na tej platformie mówił jaka to świetna pozycja bo wszystko widać nic cię nie zaskoczy, a gdy zgarnąłem z cementowni sprzęt dla azota i wracałem to leżał martwy na górze wraz z jeszcze jednym stalkerem, pijawka ich tam wybiła :D .

Mam pytanie czy dałoby się dodać nowe mutanty? I wprowadzić coś że na każdej mapie respią się tylko w określonych miejscach? Snorki widziałęm tylko koło barki Noego a sądze że powinniśmy je widywać częsciech np. w jupiterze a w jupiterze np. mniej mięsaczy i dzików. Co do dodawanych mutantów to chodziło mi m.in. o tego konia który został wycięty z gry, ew. po pare innych z innych gier albo zawsze można ogłosić na forum konkurs na mutanta(opis,rysunek). Teraz tylko pytanie na ile trudne by to było(dodanie mutanta).

@Szewczenko ja jeszcze do prypeci się nie wybrałem, lecz zawsze lubiłem tą lokacje w vanilli. Taka pusta a zarazem zawsze ci jakiś monolit wyskoczy albo mutant groźny. I ma ten klimat nie wiem dlaczego po prostu ją lubie.
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 3

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 12:04

Jak dla mnie po prostu jeszcze jest za mały poziom trudności podkręcił bym go jakoś, za każdym razem jest to samo staje się PRO z dobrym Ekwipunkiem no i cała gra się robi nudna. Teraz zaczynam kolejny raz od nowa tym razem jeszcze ambitniejszy cel sobie zarzucam. Będę niczym Noe samotnie mieszkał i robił zapasy raz na tydzień.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.

Za ten post Szewczenko otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Voldi, Beziele, Plaargath, M3Fis70.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Kozaki: 17

Postprzez Nietoper w 05 Maj 2014, 17:43

Szewczenko- z tą Prypecią też tak mam, jakoś nie trawię tej lokacji, dla mnie najlepszy Zaton, potem Jupiter ;) może dlatego, że na nich spędziłem najwięcej czasu? Nie mam pojęcia :D
Nietoper
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2014, 16:48
Ostatnio był: 21 Sty 2018, 23:27
Kozaki: 1

Postprzez Beziele w 05 Maj 2014, 18:03

@Szewczenko, przez Ciebie też mam chrapkę na taką grę, ciekawie by to wyglądało. Uciekasz przed potworami w nocy, nie ma Skladowska gdzie się ukryjesz bezpiecznie, tylko trzeba kombinować. Poustawiać jakieś miny, beczki z paliwem do wysadzenia. Jakoś sobię ten "obozik" wystroić. Ogólnie taki dziki pomysł na grę. Liczę, że zdasz jakieś sprawozdanie z rozgrywki ;)
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości