@ atc - CTD było po zabiciu mutanta czy przy przeszukaniu zwłok ?
Nie wiem jaki masz komp ale warto w celu poprawienia rozgrywki zmniejszyć detale gdyż czas reakcji jest niezwykle bardzo ważny,
Mam pytanie do wszystkich,
Macie strzelaninę, trupy do przejrzenia, chodzicie z nosem przy ziemi żeby znaleźć każdego trupa, kot/pieś/dzik coś was zabija i znika część trupów
u Was też tak jest ???
Czy dałoby radę zachować trupy ?
Czy to jakiś bug ? nie ukrywam ze jest to irytujące,
Ostatnio miałem strzelaninę z bandytami, wtrącili się najemnicy, potem wpadli na ustawke stalkerzy po mojej stronie i znowu wpadli najemnicy. Wszyscy stalkerzy z wyjątkiem jednego padli ale i on nie dał rady pijawce które i mnie poharatała, definitywnie załatwiła mnie grupa wściekłych kotów
No i trupy zniknęły, w plecy mam ponad 150 pestek do AK i zero pożytku
Jakiś czas temu ktoś napisał ze przydałaby się minimapa i zaznaczone trupy skoro maja PDA i działają,
Ja sobie pomyślałem ze minimapa to przesada ale gdyby tak zrobić cos na zasadzie użytecznego PDA czyli
zdobyć jakieś PDA, (nowe a nie to defaultowe jakie mamy czyli mapa i questy ale inne i potem używać go poprzez naciśnięcie "użyj" jak kleju czy narzędzi do naprawy broni.
Naciskamy "użyj" i w tym momencie zamiast okienka do naprawy otwierałaby się minimapa, mogłyby się pokazywać wszystkie trupy lub część bo np. niektórzy nie mają PDA albo baterie im padają lub kule je strzaskały.
Przy pojedynkach z 2-3 zawodnikami nie ma sprawy pamiętam ostatnie lokalizacje gdzie który padł i szukam ale jak jest ich z 10 w różnych kierunkach to masakra. A sporo dobra się gubi
Takie super PDA byłoby np. dostępne za kase u Barmana czy po wykonanej misji np. ochrony Szewczenki, można byłoby updatować zasieg u Kardana itd.
Wiem ze to masa roboty ale pomyślałem ze może warto o tym wspomnieć.
pozdr Adam
aha ktoś wspominał ze mu ikonki od broni nie pasowały do amunicji
powiem tak - dobrze ze w Misery w ogóle są ikonki, pamiętam ze chyba w modzie AA2 do SoC w ogóle nie ma stanu amunicji