[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez Cromm Cruac w 21 Kwi 2014, 14:32

vandr napisał(a):Dla mnie bardziej klimatyczny jest Dotyk Tanatosa,)

A dla mnie nie, bo wygląda jak Mizeria, której wyglądu mam już serdecznie dość :P
Wolę 'vaniliowe' AA2.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Reklamy Google

Postprzez vandr w 21 Kwi 2014, 14:44

Boś cap i nup. :caleb: Nie no, chyba też se zagram na vanilliowej AA2 teraz.

No więc...ściągać i dzielić się wrażeniami. :) Oficjalna wrzuta na Moddb wieczorem...
Proszę powiększyć i przeczytać uważnie instrukcję poniżej:

Aurora's ENB

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Trikster.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez alex_dragon w 21 Kwi 2014, 17:01

to ja poczekam na oficjalny plik :-)
tutaj mam wpisywać nr tel, usługa subskrypcyjna, sms płatne
dziekuje postoje,
może źle klinkąłem ale mam to w nosie
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Eleventh w 21 Kwi 2014, 17:07

Więc tak... Testowałem tylko chwilę i stwierdzam, że jest całkiem nieźle. Czasami odnoszę wrażenie, że miejscami jest zbyt ciemno. Miejscami gra wygląda bardzo klimatycznie ale niekiedy można odczuć lekką "cukierkowatość". Pomimo tego jest super! :)
Poniżej kilka screenów z Kordonu, z ENB:
:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Takie pytanko techniczne mam, ponieważ wyjeżdżam niedługo, a nie chcę przechodzić każdego fragmentu gry by ujrzeć co, jak wygląda więc proszę o podanie jakieś komendy, która pozwali na zmianę lokacji i pory dnia. Da radę? Czy muszę ściągnąć jakiegoś moda?

P.S Jak trochę pogram to zdam dłuższy raport.
Ostatnio edytowany przez Eleventh, 21 Kwi 2014, 17:10, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Eleventh
Tropiciel

Dołączenie: 15 Cze 2011, 16:07
Ostatnio był: 18 Lis 2020, 12:05
Miejscowość: Opalenica
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 77

Postprzez Pangia w 21 Kwi 2014, 17:10

@alex_dragon
To nawet bardzo źle kliknąłeś.
A teraz? https://fs12n3.sendspace.com/dl/522aa92 ... s%20ENB.7z
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 21 Kwi 2014, 17:21

Eleventh, wszystko zależy od cyklu pogodowego na jaki trafisz. Na skrinach pokazałeś cykl "mglisty"(jest 7 cykli pogodowych, z czego każdy charakteryzuje się innym natężeniem światła) więc siłą rzeczy nie spodziewaj się solary przy mglistych oparach. Z tego co widzę, jest tak jak powinno być. :)

Co do zmiany pogody - wrzuć to do config/weathers i podmień plik.

http://www.sendspace.com/file/k7a9id

W czasie gry otwórz konsolę i wpisz;

sv_setweather (nazwa pogody)

nazwy pogody:

clear
partly
cloudy
rainy
thunder
foggy

A na cukierkowatość momentami nie można nic poradzić, bo nasycenie barw obejmuje zakres globalny, tak więc jeśli coś będzie wyglądało fajnie przy np cyklu partly, będzie źle przy clear, itd...dlatego starałem się jak najbardziej wybalansować wszystko. :)

EDIT: Plik wrzucony na Moddb. Niedługo powinien zostać zautoryzowany.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez alex_dragon w 21 Kwi 2014, 19:06

dzięki Pangia
z automatu mi otworzyła się strona z oszukańczymi pierdu-usługami
po chwili faktycznie można było sciagnąć
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez vandr w 21 Kwi 2014, 19:23

Oficjalny link. Proszę ściągać z niego...

http://www.moddb.com/mods/autumn-aurora ... uroras-enb

Po lewej stronie AA2 bez ENB. Z prawej, z..

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Owitz w 22 Kwi 2014, 21:37

Cholera mam mieszane uczucia. Jestem wyczulony na poziom i jakość grafiki i jak do tej pory AA2 jest nie do pobicia jeśli chodzi o całość czyli klimat i jakość. Co do ENB. Jest świetny, jednak.... Z Thanatosem ogólnie całą sceneria jest strasznie jasna. Niektóre tekstury ( np. pojazdów są okropnie przejaskrawione ) widać nienaturalny niebieski lub lekko fioletowy kolor ( machanie suwakami w opcjach nic nie daje ) poza tym wszystko poniżej linii horyzontu wygląda nienaturalnie chodzi mi o ziemie i trawę ( na dodatek to wk***ce przejaskrawienie tekstur ). Natomiast efekty mgły , rozmycia w oddali , jakość światła itp są genialne. Sumując jeśli ktoś plątając się po zonie nie patrzy poniżej linii horyzontu będzie zadowolony. Pozdrawiam vandr , doceniam pracę i proszę nie miej do mnie urazy.
Awatar użytkownika
Owitz
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2008, 11:29
Ostatnio był: 13 Cze 2021, 23:00
Miejscowość: Wadowice
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 18

Postprzez vandr w 22 Kwi 2014, 22:13

Owitz, a pobrałeś najnowszą(wrzucaną godzinę temu) wersję ENB? Pierwsza wersja faktycznie miała kilka godzin cyklów czysty dzień/lekko zachmurzony nieco za jasne, które skorygowałem + usunąłem dystans mgły dla paru godzin, przez co horyzont wygląda nieco lepiej. :) Generalnie jest sporo poprawek, które naniosłem na świeżo przez dzisiejszy dzień w stosunku do linka do sendspace, który wrzuciłem jako pierwszy...

http://www.moddb.com/mods/autumn-aurora ... uroras-enb

Co do fioletowego/niebieskiego odcieniu to można bardzo łatwo go zniwelować. Wystarczy otworzyć plik Bin/sweetfx_settings i przy

#define USE_DPX dać 0. Powinno wrócić do nieco innych barw. Wszystkim można się dowolnie bawić i dostosowywać pod siebie wedle uznania. :)

Image
Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Owitz.
vandr
Modder

Postprzez Owitz w 23 Kwi 2014, 00:33

Mistrzu , zwracam honor :)

A tak nawiasem gra nabiera klimatu po ustawieniu suwaka od gammy na niemal najmniejszą pozycję.
Awatar użytkownika
Owitz
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2008, 11:29
Ostatnio był: 13 Cze 2021, 23:00
Miejscowość: Wadowice
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez macias13_84 w 23 Kwi 2014, 01:48

Jaki wpływ ma wyłączenie AA, osobiście nie zauważyłem różnic z parametrem wyłączonym i ustawionym na maksa.
Tylko wydajność czy coś więcej się za tym kryje?

Powiem szczerze że problem o który najbardziej się martwiłem czyli wspomniana wydajność(laptop) nie istnieje w istocie, nie zauważyłem różnic jeżeli chodzi o płynność działania z czy bez ENB, zatem jest lepiej niż dobrze, zwłaszcza iż AA2 nigdy nie wyglądała lepiej.

Imć Vandr, chylę czoła
Dell M6600 / Intel i7-2720QM-->i7-2960XM / 8GB 1333MHz-->HyperX 16GB 1600MHz RAM / SSD Plextor 128GB M5M +2x Seagate 750GB RAID 0 / AMD FirePro M8900 2GB(HD6970m)--> HD7970m 2GB od Clevo-->nVidia Quadro K5000m 4GB / 17"FHD AUO /
PC / Intel i7-4970k@4,5GHz / HyperX 16GB 2400MHz RAM / SSD 128GB m2 +2x WD 2TB RAID 0 / GTX1070 / LG 29UC97
Awatar użytkownika
macias13_84
Stalker

Dołączenie: 17 Gru 2013, 00:12
Ostatnio był: 21 Cze 2017, 22:25
Miejscowość: Opole

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości