Dobra, pi♥rdolić menu. Zobaczymy, czy odpali bez niego.
1. Otwórz plik fsgame.ltx. Gdzieś na początku będziesz miał linijkę zaczynającą się od członu „$app_data_root$”, domyślnie to jest to coś takiego:
- Kod: Zaznacz wszystko
$app_data_root$=true|false|$app_data_root$=true|false|C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\
To jest ścieżka do folderu, w którym gra trzyma logi i zapisy gry. Otwórz ten folder.
2. Z tego, co rozumiem z tematu, to ani razu nie udało ci się uruchomić samej gry, więc nie będzie ani logów, ani zapisów gry. Tak więc: skopiuj ścieżkę z pliku fsgame.ltx, wklej ją w
pasek adresu w Windowsie i kliknij na Przejdź. Tam tworzysz folder „savedgames” (chyba, że jest ten folder, to wtedy nic tam nie robisz nowego) i wrzucasz
ten zapis gry. Jest to normalny zapis gry z wersji 1.0006, który gra tworzy na starcie gry, gdy budzisz się koło Sidorowicza i zaczyna on swój monolog. Powinien u ciebie zadziałać, przed chwilą zdowngrade'owałem swojego 1.0006 na 1.0004 i ten zapis odpalił bez problemów. To wszystko będzie konieczne później, a jak widzisz, robię to na łapu-capu, bo nie wiem gdzie sobie zainstalowałeś grę, czy instalowałeś mody itp.
3. Otwórz folder z grą i wrzuć do niego
ten pliczek .bat (czyli tam, gdzie masz wszystkie gamedaty).
4. Odpal dwuklikiem tego .bata i napisz, czy dało to jakiś pozytywny efekt.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!