[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SkullDagger w 11 Kwi 2014, 21:14

Szewczenko to jak grać na najwyższym? Cały czas promieniowanie dowala?

:arrowd: Dark Road:) Najlepsze w jakim sensie? ja chce chodzić normalnie w dzień a nie tylko po nocy.
Ostatnio edytowany przez SkullDagger, 11 Kwi 2014, 21:23, edytowano w sumie 1 raz
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez Szewczenko w 11 Kwi 2014, 21:16

Promieniowanie,Alive na 900m i dark roud czy jakoś tak to będzie najlepsze.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Plaargath w 11 Kwi 2014, 21:29

Szewczenko napisał(a):Te tryby nie zmieniając nic w AI tylko w trudnościach na początku gry.

Oj, zdecydowanie nie. Rookie Mode ma mnóstwo zmian w konfigach (immunities, krwawienie, widzenie stalkerów, gęstość mgły, podstawowe wartości rozrzutów w zależności od ruchu/postawy, loot w mutkach, profile NPCów, stan lootowanych broni, handlarze i ileś tam jeszcze, z pamięci jadę)- najprościej zajrzeć w pliki, zobaczyć gdzie i jak pozmieniane.

SkullDagger napisał(a):Jak ustawić żeby było trudno ale żeby dało się grać w dzien bez promieniowania?

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - chcesz, żeby nie było efektu prowmieniowania przy nasłonecznieniu? To zainstaluj zwykły tryb gry, a nie Dark Mode.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

Postprzez Szewczenko w 11 Kwi 2014, 21:35

Jemu chodziło o Dark moda, czy dodaje coś do AI
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Pangia w 11 Kwi 2014, 22:01

@KOSHI
Przecież w tartaku poza narzędziami i schowkiem z obrzynem nic nie ma. Nawet loot dziadowski, bo skoro na trybie żółtodzioba najlepsze, co znalazłem przy zombie to zardzewiały TOZ i masę zardzewiałych P220, to raczej nie jest to gra warta świeczki – zwłaszcza, że ja osobiście zawsze miałem pecha i jak się czaiłem do zombie, to nagle mi znikąd jakieś mutanty wybiegały i robiły ze mnie mielone.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez kupiszczan123 w 11 Kwi 2014, 23:30

Witajcie!
Wczoraj naszła mnie chrapka na ponowne przejście czystego nieba lecz z jakimś modem i znalazłem to: http://stalkerteam.pl/topic/4483-mystery/ (pobrałem wersję 2.0) Jest to mistery dla CS jednak tuż po uruchomieniu gry mam taki oto widok :/ I teraz prośba do was, czy wiecie jak naprawić HUD? Za skuteczne lekarstwo leci :wódka:
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Nivida Ge Force GTX 960 2GB Intel Core i5 650 3.2GHz
Awatar użytkownika
kupiszczan123
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2012, 22:13
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 02:41
Miejscowość: Tam gdzie nadzieja już umarła
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 11 Kwi 2014, 23:32

Przecież jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Pytaj się tam, a nie tu, w dodatku w złym temacie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Plaargath w 12 Kwi 2014, 00:07

Szewczenko napisał(a):Jemu chodziło o Dark moda, czy dodaje coś do AI

Wynalazek nr 1 nazywa się Dark Mode - zmienia nieco AI tak, by smarty przystawały do samej koncepcji Dark Mode, czyli promieniowania rosnącego wraz z nasłonecznieniem. Jednak w sensie dyskutowanym wcześniej nie, nic nie zmienia, strzelają, widzą i ciepią tak samo jak w trybie zwykłym.
Wynalazek nr 2 nazywa się Black Road - to jest ten alternatywny początek, o którym zdaje się mowa - w zmienionym miejscu i z samą latarką i nożem.

Także, jeśli pytasz
SkullDagger napisał(a):Jak ustawić żeby było trudno ale żeby dało się grać w dzien bez promieniowania?

to ustawić Dark Mode na nie a Black Road na tak (oczywiście nie schodzisz z poziomu trudności najwyższego).
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

Postprzez Nietoper w 12 Kwi 2014, 00:42

Wiem jak zaradzić tartakowi na Zatonie i prawdopodobnie Żelaznemu Lasowi też. Otóż można zapisać w tamtej okolicy, save będzie działać, tylko nie można niczego zabić. Po ustrzeleniu pierwszej ofiary próba wczytania save kończy się errorem. Sposobem jest zapisanie przed zaczęciem jakiejkolwiek akcji i eliminowanie wszystkich po kolei, zaczynając od kontrolerów. Potem idzie z górki, wiem z doświadczenia, bo z pół godziny temu tam byłem, narzędzia plus dwa schowki i ekwipunek złomu przyciągnąłem ;)
Wiem, że marne to pocieszenie ale zawsze daje jakąś opcję zdobycia w/w przedmiotów/miejsc.
Pozdrawiam ;)
Nietoper
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2014, 16:48
Ostatnio był: 21 Sty 2018, 23:27
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 12 Kwi 2014, 01:47

To nie naprawili jeszcze tych wylotów? Przecież po patchu było już dość zacnie, przeszedłem moda bez żadnego problemu do misji z ewakuacją. Zwierzątka na Zatonie w żelaznym lesie najlepiej wyeliminować stojąc za anomalią elektryczną. Gady się upalą w niej a my z uśmieszkiem na warach pójdziemy zbierać fanty. Oczywiście trzeba się tam po cichu podkraść żeby nie zwołać zwierzyny na około za sobą.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Iranio w 12 Kwi 2014, 05:20

Witam mam pewien problem z modem jak w temacie sytuacja dzieje się różnie w sytuacjach od 30 minut-1 godziny grania niestety specem od takich sytuacji nie jestem szukając w tematach na szybkim "finderze" nie znalazłem powiązania z scriptem 179. Wybaczcie jeżeli sytuacja była poruszona wcześniej a ją przeoczyłem jeżeli tak to z góry proszę o przekierowanie mnie do tematu w którym było to poruszone z góry dziękuje. ( Zestaw przecinków i innych znaków interpunkcyjnych został wyczerpany w sytuacji kiedy kampiąc w krzakach wyskoczyła na mnie chimera i uszkodziłem klawiaturę wybaczcie).

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : ...e.r. - zew prypeci\gamedata\scripts\state_mgr.script:179: C stack overflow
Iranio
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 05:05
Ostatnio był: 12 Kwi 2014, 14:22
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez SekretZdzicha w 12 Kwi 2014, 06:53

Jest forum modu misery na moddb daj tam loga może ci pomogą.

Za ten post SekretZdzicha otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative KoweK.
SekretZdzicha
Kot

Dołączenie: 30 Mar 2014, 20:06
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 13:33
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości