przez Szewczenko w 22 Mar 2014, 03:39
Pojemniki są bardzo przydatne najlepiej załatwić sobie ołowiany,do pasa go nie wciśniesz ale można w nim trzymać artefakt.Te najdroższe pojemniki można sprzedać nawet za 13 tys.I z góry uprzedzam jest potrzebny jeszcze fikuśny chwytak by wyciągać artefakty z takich pojemników.Jeśli nie ma się go w ekwipunku można go znaleźć bez problemu i raczej nie da się go kupić u Brodacza czy Sowy.
Wie może ktoś jaka jest różnica między Misery a Misery Dark Mode??
Czym można rozpalić w piecu na drewno??
Wie ktoś może gdzie dostać takie fikuśne wdzianko dla snajpera z takimi liśćmi maskującymi itp?
Nie strzelałem z Karabinów Wyborowych na długie odległości ale może ktoś już się pokusił na sprawdzenie czy na dłuższe dystanse jest wpływ np Wiatru odległości lub obrotu ziemi?(nie sprawdzałem bo mnie nie stać latam z Deaglem zamówionym u Żwawego swoją drogą świetna broń)???
Teraz trochę wrażeń z gry oraz kilka moich spostrzeżeń.Gram już dwa dni na najnowszej wersji.Ogólnie gra się świetnie wszystko jest wyważone i tak realistyczne jak powinno być.Zauważyłem,że dodano wiele nowych rzeczy i,że jest w końcu sens kupowania fajek i innych tego typu przedmiotów a nie szukanie ich.Nie jestem pewien ale teraz NPC mogą zostać zaskoczeni nawet przez innego NPC nie wiem czy to dodali czy nie ale zauważyłem tą tendencję jak robiłem wypad do Oczyszczalni,wystarczyło kilka razy strzelić,a sami się wyżynali wzajemnie co było mi oczywiście na rękę.Trochę irytuje mnie to promieniowanie występujące w dzień jest chyba ciut za silne,ale to moje wrażenie.Gram snajperem jest to chyba najbardziej wymagająca postać,ale nie jestem pewien bo nie grałem jeszcze zwiadowcą.Nareszcie jest smaczek w polowaniu na mutanty,przeszukiwanie zwłok jakoś wygląda i zajmuje czas brakowało mi trochę tego w poprzedniej wersji.Nie jestem pewien ale według mnie mając przy sobie przedmioty codziennego użytku NIEKTÓRE można skrócić czas obrabiania zwierząt,lub jedzenia konserw,zauważyłem to w poprzedniej odsłonie,i nie zdążyłem tego sprawdzić.Plusem jest przedmiot o nazwie Zaczep bardzo mi się przyda,bo często latałem z obciążeniem przekraczającym 100kg i przy Emisjach zawsze brakowało mi tych kilku metrów.A teraz jedno kliknięcie i po problemie po wszystkim tylko wracam po swoje rzeczy.Na początku bez problemu można zamówić sobie pistolet u Żwawego najlepiej Deagla spokojnie zabija ludzi bez pancerzy na jeden strzał w górne partie korpusu i amunicja jest nie droga(Amunicja smugowa powinna być raczej bardziej widoczna,jak sama nazwa wskazuje,powinna zostawiać smugę a nie iskrę w miejscu gdzie wyląduje,z opisu pasuje do amunicji Zapalającej a nie smugowej).Amunicja przeciw pancerna do karabinów AK,AKM,LR,FN itp jest bardziej skuteczna niż wcześniej takie mam wrażenie,bo strzelając do najemników w EGZO wystarczą dwa trzy strzały w korpus.Podoba mi się to,że można używać przedmioty po kilka razy a scyzoryk nie skończenie wiele,dzięki temu znacznie skurczyła mi się waga ekwipunku.(A za wiele nie mogę dźwigać).Po dwóch pierwszych misjach spokojnie można dorobić się 50k.No i bardziej opłaca się Palić fajki i pić wodę,bimber alko niż używać leków popromiennych,raz za dużo życia się traci używając leków,dwa znacznie taniej kupić paczkę fajek MALLBORO i spalić na 3 razy niż kupić leki i skorzystać z nich tylko raz tracąc przy tym cenne zdrowie.Da się wyżyć nawet jeśli się zacznie Dark Road za samie trzy dwie pierwsze misje można uzbierać sumkę do 50k co wystarczy spokojnie na kupienie Maski,Płaszczu,Amunicji,Broni i jedzenia.No i kolejny plus nareszcie jest jakiś sens w kupowaniu Śpiworów,ponieważ nieekonomicznie jest latać z jednego końca mapy na drugi koniec w dzień trzeba czekać na odpowiednie godziny (od 21 do 6) inaczej można się nieźle napromieniować a nic nie irytuje bardziej jak czekanie od 6 10 do 21 przy tym nic nie robiąc.Nie jestem pewien ale chyba zwiększono zużycie UPD przez noktowizor,we wcześniejszej wersji latałem z noktowizorem przez trzy cztery noce bez ładowania i miałem jeszcze połowę UPD, a teraz jedna,dwie noce i ponad połowy UPD nie ma(Jestem pewien że,tylko noktowizor zużywa mi UPD nic więcej).Jak do tej pory wrażenia z tej wersji BARDZO DOBRE.Nareszcie czuje,że gram i otrzymuje wyzwania od gry.Zauważyłem,że mutanty walczą również między sobą o terytorium lub dla zabawy.Czasem aż miło pochodzić w nocy po Zonie i posłuchać jak niedaleko ciebie odbywa się rzeź,kilku stalkerów nacina się na chmarę mutantów(pijawki,snorki,chimera,nibypsy i mięsacze) aż żal się nie dołączyć.Nie wiem kto jeszcze zauważył ale mięsacz jak atakuje albo zostaje ranny wydaje dźwięk jak Xwing z jednej z gier Star Wars.Długo czekałem na wersję 2.1 końcową i było warto nie zawiodłem się utrzymany klimat,poziom trudności(choć nieco może być zmniejszony chyba) i piękna oprawa wizualna.Nic dodać nic ująć.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.