[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez swirekster w 21 Mar 2014, 16:53

Rzeczy do kalibracji chyba dopiero w Janowie (baza bandytów)
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Reklamy Google

Postprzez Don Wano w 21 Mar 2014, 19:48

Witam!
Ściągnąłem Moda Misery 2.1. Po zainstalowaniu wchodzę do gry i mnie wywala na pulpit z takim komunikatem: http://screenshooter.net/6671628/ldunwdu wysłać się go nie da bo wyskakuje: http://screenshooter.net/6671628/jdvelxu i na domiar złego zapisać też się nie da. Miał ktoś podobny problem? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez Provski w 21 Mar 2014, 20:05

Witam na forum :E

Z fusów ci nic nikt tutaj nie wywróży :caleb: Najpierw przeczytaj to co jest w żółtym polu na górze strony i wklej loga. Wtedy można coś pomyśleć.

P.S. Wysyłać to se możesz ile tylko dusza zapragnie, ale kto ci odpowie to nie wiem(pozdrodlakumatych). :suchar:
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez Wiewi0r w 21 Mar 2014, 23:03

Mam jakiś "problem" ze zdrowiem. Nie krwawię, nie jestem głodny, nic mnie nie krzywdzi, nie "świecę", a widzę że zdrówko samo leci w dół. Czyżby teraz oprócz staminy, ciężki udźwig skracał życie?

Automatyczna regeneracja zdrowia to jeszcze działa czy została całkiem wyłączona?
BTW, psiaczki wpadły do Noego przez zamknięte drzwi...
Opowiastka z Zony:

Uff, półtorej godziny zabawy z bucami z Oczyszczalni, ze stratą szpeju z maksymalnie 2-3 najmilców, w tym jedno PDA. do tego okoliczne schowki, podsumowując - jakieś 135 kilo na grzbiecie. Do tego nieoczekiwane spotkanie w drodze do domu - zombie pojawiły się koło szramy - czyżby ktoś wygonił biedactwa z tartaku? :(
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez WujekSheo w 21 Mar 2014, 23:04

Witam, mam pewien problem z tymże modem, gdy wyleczyłem moją postać to i tak ciągle spada jej zdrowie :/
Wszystko zaczęło się od misji z pogłębiarką gdy przyniosłem Brodaczowi artefakt, wszystko by było okej ale zdrowie ciągle spada, więc po kilku minutach mam zgon natychmiastowy :(

Zna może ktoś przyczynę tego "utrapienia"?
Awatar użytkownika
WujekSheo
Kot

Dołączenie: 23 Lut 2014, 19:07
Ostatnio był: 17 Maj 2014, 11:36
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Wiewi0r w 21 Mar 2014, 23:16

@ Wujek Sheo, a nie świeci się taka mała, okrągła ikonka po prawej stronie ekranu? Z takim znaczkiem?
:

Image
A w uszach nie gra wesoły trzask dozymetru?
:

Oprócz wyleczenia się musisz się pozbyć promieniowania, w jaki sposób to zrobić: http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=77&t=15346&p=282050#p282050

Chyba że masz to samo co ja, ale mi zbija powolutku, niewidzialna śmierć normalnie...

@Paintball - Jeszcze jeden miły aspekt quickloadu - mało prawdopodobne jest by wrogowie zrespili się w tym samym miejscu po wczytaniu, raczej ich rzuca po pewnym okolicznym obszarze, więc zdarza im czasem się pojawić praktycznie "za plecami". Można próbować techniką: "A może teraz będą w gorszej pozycji, muhaha". :D O przypadłości z zafiksowaniem na miejscu pobytu actora po wczytaniu nie wspomnę.
Ostatnio edytowany przez Wiewi0r, 21 Mar 2014, 23:23, edytowano w sumie 1 raz
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez WujekSheo w 21 Mar 2014, 23:20

@ Wiewi0r

Niee, wyleczyłem się z promieniowania, żadnych innych ikonek które się świecą też nie ma, wszystko jest jak najbardziej w porządku, tylko dziwne jest to że życie spada nawet bez tego :|
Awatar użytkownika
WujekSheo
Kot

Postprzez Wiewi0r w 21 Mar 2014, 23:26

To wybacz ironizowanie. Mnie też coś leci w dół, ale jak mówiłem, bardzo powoli, nie zauważyłbym chyba gdyby na sejwach się nie zgadzało. :/
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez WujekSheo w 21 Mar 2014, 23:31

Czyli jedynym rozwiązaniem jest wczytać poprzedni sejw, dobrze że zrobiłem go 2 minuty przed tą misją ;)
Awatar użytkownika
WujekSheo
Kot

Postprzez Żuczek94 w 21 Mar 2014, 23:46

Mam problem. Jak pierwszy raz poszłam na stację benzynową udało mi się wskoczyć na dach i zabrać co tam jest ale jak wracałam na skadovsk to zginęłam (zabiło mnie promieniowanie a bieda była bo początek gry) w sumie nadal początek gry i mimo że za pierwszym razem udało mi się wskoczyć na dach stacji benzynowej to następne milion prób już nie mogłam - jestem taką lamą czy obciążenie, energia czy co ? jest jakiś inny sposób na wejście na ten zakichany dach czy macie jakąś metodę opanowaną jak wyskoczyć itd ? XD
"Dotykając nieba nie zapomnij że stoisz na ziemi"
Awatar użytkownika
Żuczek94
Stalker

Dołączenie: 02 Paź 2012, 15:55
Ostatnio była: 19 Lut 2017, 21:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 7

Postprzez Gizbarus w 21 Mar 2014, 23:49

A skąd skaczesz, Żuczek? Kiedyś ktoś (chyba Dżuz?) pokazywał swój sposób - wchodzisz na zbiornik, skaczesz na płot, stamtąd na budyneczek i na dach. Ja skakałem bezpośrednio ze zbiornika na dach, ale wymagało paru prób i odpowiedniego wybicia z progu, że tak to ujmę. Metoda "klawisz do przodu, od razu shift i klawisz skoku".
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Żuczek94 w 21 Mar 2014, 23:51

No właśnie najpierw zbiornik, płot, dach i hop ale skoro mówisz że da się ze zbiornika to może teraz spróbuję ze zbiornika bo z tego małego dachu już mnie irytuje co chwilę skakanie i spadanie w tym samym miejscu... Co dziwne bo w sigierous i w podstawie nigdy nie miałam problemu z tym dachem :/
"Dotykając nieba nie zapomnij że stoisz na ziemi"
Awatar użytkownika
Żuczek94
Stalker

Dołączenie: 02 Paź 2012, 15:55
Ostatnio była: 19 Lut 2017, 21:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości