Adam napisał(a):Jakiś czas temu udostępnili wywiad mediów ukraińskich z jednym z "nieznanych żołnierzy", gdzie wychodzi wszystko na jaw. Gościu wygląda na poczciwego soldata, który i tak zbierze niezłe lanie od komandira, ale wyjawia, że jest rosyjskim żołnierzem, że są tam, aby chronić ludzi przed aktami terrorystycznymi i znajdują się w Republice Krymu.
Adam napisał(a):wyjawia, że jest rosyjskim żołnierzem
Jergi napisał(a):Dla mnie ten przewrót na Ukrainie przede wszystkim jest nielegalny. [...]
Adam napisał(a):A gościu z Dziewiątej kompani też wyglądał na Chińczyka, a był Rosjaninem
mbwrobel napisał(a):Jergi napisał(a):Dla mnie ten przewrót na Ukrainie przede wszystkim jest nielegalny. [...]
Nie wiem, czy 13 grudnia 1981 roku byłeś już na świecie, czy jeszcze z jajka na jajko skakałeś. Według tego, co napisałeś, to strajki i demonstracje wtedy organizowane również były nielegalne
mbwrobel napisał(a):Putin kłamie w żywe oczy, ładuje w kichę w Unii Europejskiej wszystkich razem i każdego z osobna.
mbwrobel napisał(a):Tym samym wyrażą przyzwolenie na podobne ruchy w przyszłości względem innych niepodległych krajów.
Herezja napisał(a):Nadmienił jeszcze o ile pamiętam o złożach ropy na których Rosja chciała położyć łapy a niby teraz na terenie Ukrainy podobna sytuacja jest tylko dotyczy gazu łupkowego.
Herezja napisał(a):Polityka i ekonomia się stale obecnie przeplata.
Herezja napisał(a):Na marginesie innym aspektem całej sprawy jest to, że Unia już X czasu stara się przeforsować pozyskiwanie energii elektrycznej z innych złóż niż kopalne (energia słoneczna, wiatrowa i wodna).
Wtrącę trzy grosze.
mbwrobel napisał(a):
Jergi napisał(a):
Dla mnie ten przewrót na Ukrainie przede wszystkim jest nielegalny. [...]
Nie wiem, czy 13 grudnia 1981 roku byłeś już na świecie, czy jeszcze z jajka na jajko skakałeś. Według tego, co napisałeś, to strajki i demonstracje wtedy organizowane również były nielegalne
Bo zapewne były. Dlatego nie jestem legalistą, a raczej oportunistą i prawu podporządkowuję się wybiórczo Prawo ≠ praworządność. Przykłady: islamska teokracja, totalitaryzmy komunistyczne/nazistowski, wiele autorytaryzmów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości