[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 01 Mar 2014, 16:30

Krzyk19 napisał(a):Jak już mówimy o broni to wie ktoś czy w tym modzie naprawiono to że przerobiony na karabin snajperski TRs 301 podczas strzelania odrzuca w dół? Nie wiem czy można to w ogóle nazwać odrzutem.

Jeśli dobrze pamiętam, to tak. Błąd polega na tym, że ostatecznie po ulepszeniach pojawia się ujemna wartość w zmiennych odpowiedzialnych za odrzut, więc ten zamiast podrzucać celownik do góry, ciągnął go w dół. A w TFW bronie mają dość spory odrzut (chociaż akurat natowskie zabawki są bardzo przyjazne w strzelaniu nawet dłuższymi seriami, zwłaszcza LR-300).

A medycy działają na takiej zasadzie, że jeżeli w oddziale jest medyk, to po trafieniu w przeciwnika regeneruje mu się zdrowie. Medyk ginie – NPC traci regenerację. Przynajmniej w teorii, w praktyce często dalej zdrowie wraca im do 100%.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Krzyk19 w 02 Mar 2014, 01:15

Pangia napisał(a):Medyk ginie – NPC traci regenerację. Przynajmniej w teorii, w praktyce często dalej zdrowie wraca im do 100%.

Wredne, ale jednocześnie dobre. Mam nadzieję, że w następnym TFW ekipa coś z tym zrobi i umożliwi wejście do Limańska.

Tak sobie myślę. Może w plikach można zmienić kompanom poziom doświadczenia. Pewnie od razu zaleje mnie grad pytań - po co ci to? Uważam że jeśli Mrówka awansuje do stopnia weteran, będzie bardziej pomocny w walce.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Pangia w 02 Mar 2014, 13:30

Nie będzie, ranga nie ma wpływu na umiejętności NPC (a przynajmniej nie przypominam sobie, żeby Smoq coś zmieniał w tej kwestii).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Krzyk19 w 02 Mar 2014, 22:08

No, mam pytanie. Co można zrobić z ,,Ważnymi postaciami" w składzie na wysypisku? Chodzi mi o np. najemnika Nikolai, Giorgiya z Wolności albo Makarova z Powinności. Są to postaci ,,Bez sensu", którzy po prostu są tak jak Agent Majora Chaleckiego? A może można ich zwerbować do oddziału tak jak bandytę z Doliny Mroku(Vadim). No, a może prowadzą jakieś mini gry jak Major Zwiagincew w bazie Powinności.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Idealny w 02 Mar 2014, 22:18

Te postacie teraz są nieistotne, tak na prawdę to one będą ważne dopiero, gdy zostanie wgrana fabuła.

Za ten post Idealny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Krzyk19 w 02 Mar 2014, 22:29

Szkoda... Mam nadzieję, że fabuła nie będzie jakaś nachalna, bo podoba mi się ta cała wolność zwiedzania i chodzenia gdzie mi się podoba jako samotnik oraz w tym co robię i co mogę jeszcze zrobić.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez MrFler w 03 Mar 2014, 11:30

Nie wiadomo wiele o fabule poza paroma zapowiedzianymi rzeczami...
Każda frakcja ma mieć swoją własną fabułę, jednak głównie koncentrować się ona będzie (bardziej lub mniej) na podboju Zony, po czym w punkcie kulminacyjnym frakcja gracza ma ruszyć w stronę Limańska i CEJ. Gdy już do tego dojdzie, gracz będzie miał, w bliżej nieokreślonych okolicznościach, możliwość pozostania ze swoją frakcją lub dołączenia do Monolitu, z którym to będzie musiał pokonać dawnych towarzyszy, wywindowanych na szczyt potęgi...
Tyle pamiętam z zapowiedzi, jeśli coś pomyliłem, niech ktoś mnie poprawi...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 21

Postprzez Krzyk19 w 03 Mar 2014, 11:42

No, no, no, tylko czekać na następną wersje. Teraz to chyba można tylko podbić całą Zone, ale do Limańska nie da się dojść.
Nie nadążam już z nagrodami.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez wirus136 w 05 Mar 2014, 18:52

Będzie kiedyś ta wersja następna, nie śledze forum, ale jak sporadycznie wchodze to dalej nic
Stalker to najlepsza strategia w jaką grałem.
Awatar użytkownika
wirus136
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2012, 09:52
Ostatnio był: 02 Mar 2021, 17:28
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -1

Postprzez RadekNioch w 05 Mar 2014, 18:59

Będzie kiedy będzie. Pewnie jeszcze w tym roku :E

Jak na razie możemy tylko czekać. Prace cały czas trwają, ale nic nie wskazuje na to że szybko się skończą.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Idealny w 05 Mar 2014, 21:09

Można by do nazwy tematu dopisać "NOWEJ WERSJI JESZCZE NIE MA", bo pytania o nową wersję przewijają się co kilka stron ...

Za ten post Idealny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez xTadeuszx w 10 Mar 2014, 18:28

Cholera - gdzie się znalazłem - nie wiem co mam robić - ekwipunek - zero - te odgłosy doprowadzają mnie do szału - boję się - nie wiem co mnie czeka za rogiem - nie wiem gdzie mam iść - praktycznie nic nie wiem - nie ma z kim pogadać - osaczony z każdej strony - gdzie mnie wrzuciło - boję się - boję się i jeszcze raz boję się --------> heheh takie są moje odczucia związane z tym modem - przeszedłem czyste niebo dwa razy - ale to co spotkało mnie teraz jest znacznie gorsze ---------> Witam kochani - to mój pierwszy post i mam nadzieję, że nie ostatni. Mod spodobał mi się na tyle, że teraz zagrywam się na maksa - to uczucie niepewności jest niesamowite - na razie nie przystąpię do żadnej frakcji - chcę dozbierać kasę i kupić odpowiedni kombinezon i broń - a potem się zobaczy. Jeśli jeszcze ktoś nie grał to polecam z czystym sumieniem - pozdrawiam wszystkich serdecznie - stalkerzy nie dajcie się zabić heh.
xTadeuszx
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2013, 19:32
Ostatnio był: 26 Lip 2016, 13:27
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości