[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez vandr w 02 Mar 2014, 13:40

TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive .D.u.c.h. - M.K.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez .D.u.c.h. - M.K w 02 Mar 2014, 15:32

Proszę o przypomnienie mi co trzeba było zrobić w takim wypadku, bo za każdym razem mam wylot na pulpit
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : res!=-1
[error]Function      : get_rank
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\Restrictions.cpp
[error]Line          : 34
[error]Description   : cannot find rank for
[error]Arguments     : wpn_bizon(bandit_outfit)
Awatar użytkownika
.D.u.c.h. - M.K
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:23
Ostatnio był: 17 Maj 2016, 23:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Postprzez Pangia w 02 Mar 2014, 15:41

Sprawdzić, czy „mp_wpn_bizon(bandit_outfit)” lub samo „wpn_bizon(bandit_outfit)” jest dopisane w pliku mp_ranks.ltx.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 02 Mar 2014, 15:43

Pangia, nieprawda, to nic nie da.
Duch, uruchom Autumn Aurora 2 Options Changer, wybierz ponownie FOV, zasięg trawy i język gry i zakończ instalację. Po tym zabiegu gra nie powinna wywalać. Nie kombinuj nic samodzielnie z .dll(xrGame.dll) bowiem w nim jest usunięte ograniczenie rankingu. Kilka osób kombinowało z własnym fovem(który modyfikuje przygotowane przez nas xrGame.dll) i miało ten sam problem.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Positive .D.u.c.h. - M.K.
vandr
Modder

Postprzez .D.u.c.h. - M.K w 02 Mar 2014, 16:11

Pangia posprawdzałem czy faktycznie wszytkie wpisy są i nic nie brakuje. vandr zrobiłem tak jak mi napisałeś i zadziałało. Wielkie DZIĘKI
Awatar użytkownika
.D.u.c.h. - M.K
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:23
Ostatnio był: 17 Maj 2016, 23:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Postprzez Kondiash w 02 Mar 2014, 19:08

A ja ponowię pytanie: czy jest możliwe włączenie wyświetlania ilości ammo? (oraz ilości npc-ów w okolicy?) Będę wdzięczny za odpowiedź

EDIT:
Albo czy jest sposób na przywrócenie "vanillowego" HUD-a? Od razu zaznaczam, że jestem laikiem w tych sprawach :)
Zręczne ręczne kwające plusem
Awatar użytkownika
Kondiash
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2011, 20:01
Ostatnio był: 05 Mar 2015, 16:13
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 8

Postprzez Pietia Chudy w 06 Mar 2014, 07:26

Po X16 wróciłem do Baru przepakować się, a po drodze do Przewodnika zahaczyłem o Dolinę Mroku zebrać parę artefaktów i zabrać zapasy ze skrytki.
Na przejściu z Doliny Mroku (obojętnie, czy na Wysypisko, czy na Kordon) mam wylot z takim logiem:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'ac'

Czy ktoś ma pomysł, jak to rozwiązać?

EDIT: Cromm, dzięki, pomogło.
Ostatnio edytowany przez Pietia Chudy, 08 Mar 2014, 15:03, edytowano w sumie 1 raz
"W Zonie i bez ciebie cudów nie brak"
"Żeby zrozumieć, co tu jest napisane, trzeba być magistrem biologii"
"Podobno macki pojawki przynoszą szczęście. Pijawce jakoś nie przyniosły"
"Miałeś już do czynienia z pijawkami, prawda? Jeśli nie, chcemy żeby to nastąpiło. Niestety nie mogę zdradzić Ci sekretów dotyczących eksperymentu. Poza tym chyba i tak źle by to wpłynęło na Twoją psychikę".
Awatar użytkownika
Pietia Chudy
Stalker

Dołączenie: 22 Lip 2011, 13:46
Ostatnio był: 24 Mar 2024, 17:26
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 27

Postprzez Cromm Cruac w 06 Mar 2014, 10:43

Błąd spowodowany najprawdopodobniej przepełnieniem PDA zadaniami. Jeśli się da, to wykonać/skasować tyle questów ile się da. Jeśli się nie da, to wczytać sejwa przed ich wzięciem.

Kondiash napisał(a):Albo czy jest sposób na przywrócenie "vanillowego" HUD-a? Od razu zaznaczam, że jestem laikiem w tych sprawach :)

Skasować maingame.xml, zone_map.xml, motion_icon.xml oraz ich odpowiedniki dla widescreena (_16)
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Hssiss, Kondiash, Pietia Chudy.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez Hssiss w 06 Mar 2014, 13:31

Inne pytanko: do jakiej broni można zainstalować kolimator (otrzymany za zadania)?
Bo do rodzinki AK, LR i innych znalezionych broni nie pasuje (wyrzucenie z eq podowoduje z automatu lot do windy).
Btw: Brak nowych poprawek np. obrażeń AN-94 to efekt braku chęci czy celowych wyliczeń? (Zrobiłem poprawki w plikach broni - na razie sam abakan na początek -napad na wojskowych to teraz prawdziwe wyzwanie :D ).
Z tego co czytałem nie było zmian w QL, ale dziwnym trafem barman nie chce zlecić znalezienia leczącego beryla po wyjściu z X16 (trzymam go cały czas w schowku w barze). Nie wiem czemu... Błąd z Vanilli?
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 32

Postprzez vandr w 06 Mar 2014, 14:23

A ściągnąłeś patcha 2.04?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Pangia w 06 Mar 2014, 16:11

Hssiss napisał(a):dziwnym trafem barman nie chce zlecić znalezienia leczącego beryla po wyjściu z X16 (trzymam go cały czas w schowku w barze). Nie wiem czemu... Błąd z Vanilli?

W odniesieniu do wanilii – twój błąd, bo to zadanie zlecał Łukasz z Wolności. :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 07 Mar 2014, 08:41

Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image

Thanatos' Touch to oficjalny add-on do Autumn Aurora 2. Co zmienia? Tylko jedno, a może i aż...

P: Jakie zmiany wnosi ten dodatek?
O: Dotyk Tanatosa zmienia wszelką roślinność w grze na obumarłą. Pejzaże nabierają spustoszonego charakteru i bardzo przypominają te znane z MISERY dla CoP.

P: Jak to zainstalować?
O: Pobierz dodatek, skopiuj Gamedatę z dodatku i narzuć na obecną Gamedatę Autumn Aurora 2. Jeśli nie posiadasz moda Autumn Aurora 2, poniżej przedstawiamy prawidłową kolejność instalacji.

1. Autumn Aurora 2
2. Patch 2.04
3. Thanatos' Touch

P:Czy dodatek powoduje spadek wydajności?
O:Nie ma żadnej różnicy pomiędzy standardowym Autumn Aurora 2 a Dotykiem Tanatosa.

P: Czy nowa gra jest wymagana?
O: Nie

P: Jak przywrócić stare drzewa?
O: Odinstalować całkowicie moda, usunąć resztki Gamedaty i ponownie zainstalować AA2 z patchem 2.04

Download
Ostatnio edytowany przez vandr 08 Mar 2014, 22:41, edytowano w sumie 3 razy
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Positive macias13_84, megashooter, MajorDiegtiarov, Plaargath.
vandr
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości