[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez vandr w 17 Lut 2014, 13:08

Nie odkryjesz dwa razy koordynatów tego samego schowka.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez Kudkudak w 17 Lut 2014, 14:23

Ja miałem, 2 razy dostałem koordynaty do schowka w Kordonie. Jest to plecak leżący w krzakach, a obok pasą się dziki oraz trzeba uważać na Trampoliny. Dokładnie jest to lekki kawałek od tej strefy anomalii w pobliżu bunkra Sidora. Dostałem 2 razy współrzędne na ten schowek :D
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez vandr w 17 Lut 2014, 15:57

"Plecak jest niedaleko wioski" - ale te współrzędne dostałeś przed instalacją pacza, czy już po?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Kudkudak w 17 Lut 2014, 17:21

Niezmiennie grałem na jednym zapisie na patchu 2.03.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez vandr w 17 Lut 2014, 17:22

A.

Dobra, pytam, bo mi jak dotąd nie powtórzyła się żadna skrytka, której współrzędne znalazłem przy sztywnych.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez megashooter w 17 Lut 2014, 20:13

Vandr czy rozpoczęcie nowej gry może pomóc? Albo reinstalacja gry? W ogóle to ja raz usuwałem AA, ale może problem w tym, że usunąłem ją nie uninstallerem, tylko wywaliłem gamedatę?
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Postprzez vandr w 17 Lut 2014, 20:26

Tak, jeśli zdarzają się jakieś dziwne wypadki z silniekiem SoC'a, najlepiej przeinstalować grę. Zrób tak:

1. Odinstaluj grę przez un-installer.
2. Usuń ręcznie resztki gamedaty.
3. Zainstaluj moda.
4. Narzuć patch 2.04
5. Rozpocznij nową grę.

Nie ma siły, by coś było nie tak. X-Ray ma swoje odchyły, ale są na tyle rzadkie, że niemal niemożliwa jest sytuacja, aby po rozpoczęciu nowej gry coś się miało dziać. Pamiętaj, aby nie pchać zbyt dużo zadań do PDA. Graj normalnie, wykonuj questy, ale staraj się unikać trzymania w PDA kilkudziesięciu zadań naraz. To pewnie dlatego GSC wprowadziło limit na zadania(który my w AA2 usunęliśmy...) i to powodowało dziwne wypadki z silnikiem. Poza tym nie masz się czego obawiać. Ewentualnie, zanim rozpoczniesz nową grę- spróbuj wczytać sejwa sprzed Kordonu i pogadać z grubasem(Sidorem), może tym razem nie wywali. Grunt, aby pamiętać o robieniu sejwa na każdej lokacji, aby w razie problemów móc do niego wrócić.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez megashooter w 17 Lut 2014, 20:50

Dzięki za rady. Posłużę się nimi i dam znać czy występują dalej problemy.
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Postprzez Dovak w 17 Lut 2014, 21:42

Kolejna porcja pytań.

1. Czy zestawy do naprawy broni i zbroi da się w ogóle kupić? Nigdy nie widziałem ich u handlarzy.
2. Czy ten "trik" na naprawę zbroi w anomaliach działa? Założę 4-5 baterii i wejdę w elektro a to będzie naprawiać mi pancerz? Nie mam jak sprawdzić. Mam tylko jedną baterię od Łowcy.
3. Wspominaliście że schowki są losowe. Jak to jest z grobem (?) Kła w Prypeci? Egzoszkielet dalej tam leży czy też został całkiem usunięty jak Szybkostrzelny AK?
4. Artefakty odnawiają się po jakimś czasie czy jak raz je zabierzemy to już nigdy się tam nie pojawią?

Na razie to chyba tyle.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez vandr w 17 Lut 2014, 21:57

Dovak napisał(a):1. Czy zestawy do naprawy broni i zbroi da się w ogóle kupić? Nigdy nie widziałem ich u handlarzy.

Są na tyle często w trupach, że nie ma potrzeby ich kupowania.

Dovak napisał(a):2. Czy ten "trik" na naprawę zbroi w anomaliach działa? Założę 4-5 baterii i wejdę w elektro a to będzie naprawiać mi pancerz? Nie mam jak sprawdzić. Mam tylko jedną baterię od Łowcy.

Nic mi nie wiadomo o podobnym tricku.
Dovak napisał(a):3. Wspominaliście że schowki są losowe. Jak to jest z grobem (?) Kła w Prypeci? Egzoszkielet dalej tam leży czy też został całkiem usunięty jak Szybkostrzelny AK?

Skoro schowki są losowe, wątpię aby Egzoszkielet był w grobie Kła. Szybkostrzelny AK został podmieniony na inną broń.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Pangia w 17 Lut 2014, 22:06

vandr napisał(a):Nic mi nie wiadomo o podobnym tricku.

No chyba żartujesz. Najlepsza i najpopularniejsza rzecz, jaką można zrobić z niektórymi artefaktami w Cieniu Czarnobyla i nie wiesz, o co chodzi? Gdzieś ty się, chłopie, uchował…
Jak masz 4 lub 5 tych samych artefaktów dających po 30% dodatkowej ochrony (np. 4 lub 5 Błon albo Baterii), to po wejściu w anomalię odpowiedniego typu (w wypadku Błony w anomalie kwasowe, w wypadku Baterii w ogniowe/ogniska lub elektryczne zależnie od typu, w wypadku Sprężyny w grawitacyjne lub poprzez upadki z wysokości) twój kombinezon będzie się samoistnie reperował i będziesz odzyskiwał zdrowie. Bardzo powoli, co prawda, ale jednak.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Dovak w 17 Lut 2014, 22:13

Pangia napisał(a):twój kombinezon będzie się samoistnie reperował i będziesz odzyskiwał zdrowie. Bardzo powoli, co prawda, ale jednak.

W czystej grze przy 4 artefaktach kombinezon naprawia się dość mozolnie i można sobie przez ten czas kanapki zrobić. Przy 5 tempo znacznie wzrasta i kombinezon naprawia się w mniej niż minutę.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości