[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez n1ck w 08 Lut 2014, 17:38

Dovak napisał(a):Ja nigdy w życiu nie spotkałem ani chimery ani nibyolbrzyma na Zatonie. Gdzie wy wszyscy się szlajacie? ;O

Olbrzymy spawnują się często w lasku za tartakiem i za ZUO/Mostem Przeobrażenskiego, czasem wychodzą trochę za te obszary, raz jednego spotkałem na stacji benzynowej a innego pod płaskowyżem. Koło Skadowska jeszcze żadnego mutanta nie widziałem oprócz kilku mięsaczy lub dzików i też coś mi się nie chce wierzyć w te opowieści, ale faktem jest że na Zatonie olbrzymy i chimery się zdarzają.
Co mi się nie podoba to zasięg widzenia, a raczej agresywność tych mutantów. W vanilli nibyolbrzym był niebezpiecznym ale bardziej terytorialnym mutantem niż narwanym zabójcą uganiającym się za wszystkim co żywe. Raz szedłem do tartaku przez mostek spod spalonego gospodarstwa i zauważyłem dwa olbrzymy w lasku obok bramy (tam gdzie w vanilli jest SWD). Postałem trochę, a te zaczęły prosto do mnie zmierzać z oczywistymi zamiarami. I jak tu obejść czy przekraść się obok mutanta skoro ten cię atakuje z takiej odległości? Nie da się, trzeba strzelać do wszystkiego a klimat na tym traci.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 08 Lut 2014, 18:22

W sumie co do tych nibyolbrzymów to słuszna uwaga: w vanilli bardzo fajne było to, że się za graczem nie uganiały, tylko zwyczajnie odpychały agresorów.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Grizli w 09 Lut 2014, 22:11

Witam. Problem wygląda następująco:
-zainstalowałem COP
-zainstalowałem misery 2.0 (jak instaluje bete 2.1 to nie odnajduje pilków podczas instalacji a właściwie pod jej koniec)
-uruchamiam jako administarator i wyskakuje błąd fsgame.ltx ( w tym momencie większość powie że jestem debilem i nie umiem korzystać z opcji "szukaj" ale to nie wszystko), jak jakimś cudem uda mi się załatwić sprawę z powyższym błędem wyskakują mi trzy okienka pod rząd i na koniec alert o bugu (crash). Pierwsze okienko "nie znaleziono wejścia procedury ttapi_RunAllWorkers w bibliotece xrCPU_Pipe.dll." następne okno jest takie samo i jak kilknę ok po raz 3 to wyskakuje "nie znaleziono wejścia procedury "??)CInifile@@QAE@PBDHHHIV?$FastDelegate1@PBD_N@fastdegate@@@Z w bibliotece xrCore.dll."
-dodam iż próbowałem różnych kombinacji instalowanie 2.1, instalowanie 2.0, instalowanie 2.0 + patch. Generalnie olałbym tego moda ale bardzo chciałbym w niego zagrać. Z góry dziękuję za pomoc jeżeli w ogóle komukolwiek będzie chciało się to czytać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Grizli
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2011, 21:49
Ostatnio był: 24 Lut 2019, 22:29
Miejscowość: Mózgozwęglacz
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Postprzez Trikster w 09 Lut 2014, 22:21

Po pierwsze, najpierw przeszukaj forum, zanim założysz temat.

Po drugie, ściągnij Misery 2.1 beta i tylko ta wersja jest obecnie wspierana.

Po trzecie, najpewniej ściągnąłeś ze złego linka (polecam uważnie czytać, co się ściąga - uwaga ogólna). Ściągnij stąd:
http://www.miserymod.com/?page_id=799
i pamiętaj, żeby pobrać full version, a nie upgrade.

Po czwarte, jak rozumiem w fsgame.ltx zmieniłeś:
$game_data$ = false| true|
na
$game_data$ = true| true|

Po piąte, podaj crash loga, jeśli problem nadal występuje ("nadal", czyli wykonaj najpierw kroki, które opisałem powyżej).
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Cromm Cruac w 09 Lut 2014, 22:48

Trikster napisał(a):Po czwarte, jak rozumiem w fsgame.ltx zmieniłeś:
$game_data$ = false| true|
na
$game_data$ = true| true|

W Zewie nie trzeba tego robić.

Sorry, ale muszę zapytać czy gra jest oryginalna, bo takie problemy występują zwykle na nielegalnych wersjach.
Drugie pytanie: gra spaczowana do 1.6.02?
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Grizli w 09 Lut 2014, 22:55

Problem w tym że ściągnąłem tą wersję którą podałeś. Gra oryginał. Spróbuję jeszcze raz wszystko odinstalować i zainstalować jeszcze raz, najgorsze jest to jak instaluję bete 2.1 to pod sam koniec mam błąd w którym napisane jest że nie znaleziono plików, podam szczegóły jak będę reinstalował, ale to już raczej nie dzisiaj. Jak nie będzie działać to chyba sobie daruję. Dzięki za odpowiedź i przepraszam za nieprawidłowe umieszczenie posta.
Awatar użytkownika
Grizli
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2011, 21:49
Ostatnio był: 24 Lut 2019, 22:29
Miejscowość: Mózgozwęglacz
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Postprzez MajorDiegtiarov w 09 Lut 2014, 23:05

zainstaluj angielską wersje dlatego brakuje pików bo polska będzie w pełnej wersji to jest beta na razie
Awatar użytkownika
MajorDiegtiarov
Tropiciel

Dołączenie: 09 Wrz 2013, 21:50
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 03:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 38

Postprzez bzykacz w 10 Lut 2014, 22:30

Mam pytanie, czy coś zmieniło się w sprawie wyparowywania upuszczonej broni? Często miałem tak, że podczas większych starć przeciwnik, który szedł w moim kierunku po trupie kolegi podnosił i jednocześnie wyparowywał broń upuszczoną przez wysłanego już do zaświatów kumpla. Było to dla mnie bardzo frustrujące. Tak samo jest wersji natywnej? Już tak dawno nie grałem w "czystego" Stalkera, że kompletnie sobie przypomnieć nie mogę.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Kozaki: 3

Postprzez Pangia w 10 Lut 2014, 22:39

W podstawce broń wchodziła do ekwipunku (jeśli ją podniósł) i z niej korzystał, jeśli była lepsza, a czy naprawili to to nie wiem; pewnie w którymś z fixów to zrobili, bo to chyba był częsty błąd.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez bzykacz w 11 Lut 2014, 00:17

Mam pewien problem.
Ściągnąłem Misery (http://www.miserymod.com/?page_id=799),
zainstalowałem Zew,
wgrałem patch,
puściłem instalacje moda,oczywiście wybierając język polski,
efekt - gra po angielsku.

Chodzi o to, że mod w wersji BETA?
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Kozaki: 3

Postprzez scigacz1975 w 11 Lut 2014, 00:21

Mam prośbę do użytkowników Misery - może mi ktoś upnąć shadery i plik user.ltx z tego moda? Chciałbym go dorzucić do innej kompilacji a nie ma sensu ściągać całości.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 17:27
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Plaargath w 11 Lut 2014, 01:44

@bzykacz
Tak, beta jest na razie tylko w wersji angielskiej.
Tłumaczenie jest zrobione, będzie dołączone do wersji 2.1, gdy ta wyjdzie.
Tak jak pisał Trik: teksty są dopieszczone, język nieco zdywersyfikowany, a bluzgów trochę mniej i bardziej adekwatne.
BTW, Trik pisał to stronę czy dwie wcześniej, nie 40...
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości