[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez RadekNioch w 09 Lut 2014, 22:22

Oczywiście, trwają prace nad 3.9. Nie wiadomo jednak, kiedy dokładnie zostanie wydana aktualizacja.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Reklamy Google

Postprzez SkullDagger w 10 Lut 2014, 12:12

Najemniory zajęły Baze nr B w Agropromie i gdy podchodzę do szefa frakcji nie ma opcji dołączenia do nich. Jest tylko opcja odbierz nagroda. Jak do nich dołaczyć? Owa opcja pojawia się gdy nas lubią?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 23:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez igla2008 w 10 Lut 2014, 12:49

Jakiś bug masz.. Teoretycznie o ile nie mordowałeś najemników wcześniej to możesz do nich dołączyć od razu po wejściu do gry gdyż sam też jesteś najemnikiem. Bug może polegać na tym, że do czasu zdobycia budynku B, ta frakcja nie ma swojej bazy :P Spróbuj wczytać wcześniejszy zapis i zobacz czy na Jantarze możesz dołączyć.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez SkullDagger w 10 Lut 2014, 12:55

Z Jantaru zniknęli właśnie boss i technik. Może powodem jest to że mam powinność na zielono, ale pasek najemników mam na ponad dwa "klocki". A zapisu nie wczytam bo go nie ma a i tak by był za daleko:)
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez frosth w 10 Lut 2014, 12:58

Wcześniej (dużo wcześniej) ktoś miał ten sam problem. Po wyjściu najemników poza Jantar nie ma już możliwości (opcji dialogowych) zostania najemnikiem i jeśli dobrze pamiętam było to w czasie oczekiwania na 3.9 a więc pozostało(pozostanie) bez rozwiązania. Tak jak mówił igla2008 musisz się zdecydować dopóki ich baza jest na Jantarze.
edyt:
można to traktować jako bug albo jako urozmaicenie - skoro jesteś najemnikiem i nie skorzystałeś z okazji powrotu do nich jak tylko mogłeś to teraz oni mają cię w "wielkim latającym dywanie"

Za ten post frosth otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez MrFler w 10 Lut 2014, 15:55

Tak na ścisłość, to ja zgłaszałem owy problem... I to nie jest typowy bug... Bardziej bym podejrzewał coś na styl warunków aktywacji skryptów, np. Dany skrypt działa tylko w konkretnym regionie... Nie wiem, nie znam się, fakt jest faktem, że chcąc dołączyć do najemników, musisz to zrobić zanim zajmą Agro B...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Pangia w 10 Lut 2014, 17:33

Tu chodzi o to, że jak dołączasz do Najemników, to skrypt zapycha Agroprom B i przejścia do Agropromu oddziałami Powinności – jak dla mnie jest to totalna bzdura, bo zaje*iście podbija im to wyposażenie (biegają z Maverickami 88 i AKS-ami z PSO-1, podczas gdy gracz nie ma ani nic sensownego do kupienia, ani nie ma jak uciec z przejść do Jantaru, bo wychodzi się praktycznie tuż przed posterunkiem i nie ma opcji obejścia posterunku bez jego alarmowania) i może łatwo skończyć grę – zwłaszcza, że nawet po zajęciu owej bazy handlarz Najemników dalej sprzedaje same gówno, nawet LR-300 nie ma.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez SkullDagger w 10 Lut 2014, 17:36

Tak dla pewności zapytam: pasek odrzutu im jest mniejszy tym lepiej tak?

Robi, w TFW robi i to dużą, przed chwilą się przekonałem:)
Ostatnio edytowany przez SkullDagger, 10 Lut 2014, 18:56, edytowano w sumie 1 raz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez Pangia w 10 Lut 2014, 17:51

Chyba tak, ale nawet nie wiem czy to robi jakąkolwiek różnicę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Leo0502 w 10 Lut 2014, 20:02

Jakąś godzinę temu pobrałem, pograłem trochę. Moje odczucia na dzieńdobry:
(Nie)miłe zaskoczenie 1: Budzę się i myślę Wioska kotów. Patrzę w PDA, a tu Wioska pijawek! I jeszcze ten ryk na dole.
(Nie)miłe zaskoczenie 2: Skaczę z wieży żeby było szybciej i to byl błąd :facepalm:
(Nie)miłe zaskoczenie 3: Ściągnąłem TFW z Atmosfear, bo mam dobry komputer. Troche bardziej klatkuje niż w podstawce, więc przywykłem, ale z celowaniem już jest problem :/
Miłe zaskoczenie 1: Naszywki frakcji i kasa z trupów :D
Miłe zaskoczenie 2: A więc tak działa radyjko
(Nie)miłe zaskoczenie 4: Pierwsza walka o obóz. Powiem tyle: w życiu tak bardzo nie doceniłem bandaży :+:
Miłe(?) zaskoczenie: Przeszukuję trupa i kolega z frakcji prosi o oddanie łupu. Tego się nawet spodziewałem, ale różne opcje w tej sytuacji to coś ciekawego.

Poza tym napotkałem dwa bug trapy z wylotem do pulpitu. Pierwszy jak kliknąłem w zapis z czystej wersji gry. Drugi w PDA, kiedy kliknąłem (z ciekawości) na listę z ikonkami. Pierwszy zrozumiem, ale czy druga pułapka słynnego zielonego chrząszcza jest związana z modem czy po prostu mam takie szczęście? I czy da się to naprawić.

Swoją drogą, czy istnieje lista bug trapów? Bo mogę takową stworzyć. :E
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez Kenzelek w 10 Lut 2014, 20:31

Moja rada na dzisiaj : Zainstaluj TFW jeszcze raz ale tym razem bez atmosfera. Dostawałem od niego wręcz szewskiej pasji, kiedy zapisywałem szybkim zapisem tryb pogody zamieniał się na mgłę i nici ze snajpienia, a jak już widać zauważyłeś lepiej nie dawać się trafiać ;)

EDIT: A do lagów musisz się przyzwyczaić. Dopiero w nowej wersji Smoq zrobi z tym coś.
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez Yurji w 11 Lut 2014, 15:54

Witam da się jakoś powiększyć populacje frakcji?
Yurji
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2014, 14:00
Ostatnio był: 15 Lut 2015, 12:18
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości