Poradnik który pozwoli Wam grać w mody do Cienia Czarnobyla w wersji 1.0004 i 1.0006 mając te dwie wersje jednocześnie na dysku.1.Masz zainstalowaną wer. 1.0006 np. na dysku c: - zmieniasz nazwę katalogu gry na
SoC 10006 (tak dla przykładu - możesz inaczej nazwać)
2.Kopiujesz cały katalog gry (czyli
SoC 10006) i wklejasz - powinna Ci się utworzyć kopia katalogu z grą. Zmieniasz nazwę kopii na
SoC 10004. - Teraz możesz zrobić w niej downgrade do wer. 1.0004. - link do najlepszego sposobu na downgrade jaki znam -
https://mega.nz/#!kVNBxCYJ!bCDql8jg2wfcyjECnt6tum2CKuAWIZEgx81uOqTxGwc - żeby ten sposób zadziałał na wer.1.0006 z CDA trzeba zrobić jeszcze jeden myk, ale o tym napiszę na PW
3.Robisz sobie kopię skrótu do gry. Potem jeden nazywasz
SoC10006 drugi
SoC10004. Zmieniasz ścieżkę dostępu w skrócie do gry - PPM - właściwości - w ścieżce "Element docelowy" ja mam tak dla wer. 10004:
- Kod: Zaznacz wszystko
"D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0004\bin\XR_3DA.exe"
oraz tak dla 10006:
"D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0006\bin\XR_3DA.exe"
Analogicznie zmieniasz ścieżki dostępu w sekcji "Rozpocznij w:"
dla 10004:
"D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0004\bin"
dla 10006:
"D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0006\bin"
4. Otwierasz katalog w którym masz plik user.ltx czyli
Windows XP -
C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\Windows Vista/7 -
C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\i znów robisz kopię katalogu, następnie kopie wklejasz do katalogu z grą i zmieniasz nazwę katalogu który własnie wkleiłeś na DATA
5. Otwierasz w katalogu gry np.
SoC 10006 plik fsgame.ltx i w ścieżce:
$app_data_root$= true | false | C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\
zmieniasz na:
$app_data_root$= true | false | D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0006\data\
Tak samo robisz z fsgame.ltx w
SoC 10004 zmieniając na
$app_data_root$= true | false | D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0004\data\
tym sposobem wszystkie save i user.ltx gra będzie zapisywac w katalogu z grą w podkatalogu DATA
Jeżeli wszystko zrobiłeś jak opisałem to masz na dysku dwie niezależne od siebie wersje gry. Napisanie tego tutka trwało dłużej niż zrobienie tego co opisałem.