[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez bartibar w 29 Sty 2014, 15:37

Wcześniej tego nie zauważyłem ale podczas walk w grupie np stalkerzy+ty na bandytów, bardzo łątwo flankować. Sytuacja sprzed chwili. Siedzi sobie dwóch bandytów za osłoną bokiem do mnie, wypatrują stalkerów, ja sobie spokojnie boczkiem podchodzę, nikt mnie nie widzi, dwa strzały i tyle. Druga rzecz jaką zauważyłem to to, że dużo łatwiej wyjść z dołka na początku gry. Po ok 2h gry mam już ciężką skórzaną kurtkę,pełno ammo , "zapasów" i 20k. Poprzednim razem to ja teraz ledwo dupę ze Skadowska ruszałem. Gra bardziej przyjazna się wydaje.
Mathias, z tego co pamiętam trzeba odczekać trochę czasu żeby drzwi się otworzyły.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Owitz w 29 Sty 2014, 17:58

Mam takie pytanie. Nie grałem jeszcze w Mizerie , chciałem dzisiaj zainstalować. Na moddb ukazała się wersja beta. Pytanie czy grać w tę bete czy instalowac normalną wersję ?
Awatar użytkownika
Owitz
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2008, 11:29
Ostatnio był: 13 Cze 2021, 23:00
Miejscowość: Wadowice
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 18

Postprzez Mathias w 29 Sty 2014, 18:13

Gizbarus napisał(a):Mathias - chodzi o to, że karabiny snajperskie są/były cholernie zabugowane. Ot, pociski nie trafiały w cel, znikały po jakimś czasie, uszkodzenia były śmiesznie małe i tak dalej...

A no to tego to ja nie wiedziałem. Widocznie mam tę poprawioną wersję.

Drzwi już mam otwarte, bo i tak miałem zapis wcześniejszy.

Owitz, z tego co mi wiadomo i mój pracujący móżdżek podpowiada, wersje beta z założenia są wersjami z ewentualnymi bugami, które to w normalnej wersji są poprawione.
Awatar użytkownika
Mathias
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2009, 22:07
Ostatnio był: 20 Mar 2019, 09:20
Miejscowość: Люблинское воеводство
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 3

Postprzez n1ck w 29 Sty 2014, 18:29

Trikster napisał(a):nick:
Crash powtarzalny?

Ten crash to zmora od samego początku. Jest fix na forum moddb ale dziwne, że to jeszcze występuje.

Gizbarus napisał(a):Mathias - chodzi o to, że karabiny snajperskie są/były cholernie zabugowane. Ot, pociski nie trafiały w cel, znikały po jakimś czasie, uszkodzenia były śmiesznie małe i tak dalej...

A ja już się nie zgodzę, gram snajperem i właśnie biegam z Sako TRG-42. O ile ten karabin w 2.0 był bezużyteczny z powodu bugów, to teraz naprawdę dobrze działa, nawet na bardzo duże odległości.

Znaleziony bug:
SG-550 w wersjach custom, alt i worn mają bardzo wysokie wartości rozrzutu. Wygląda to tak:

SG-550 Modern:
Kod: Zaznacz wszystko
fire_dispersion_base    = 1.94

SG-550 Alt:
fire_dispersion_base    = 2.18

SG-550 Worn
fire_dispersion_base    = 3.07

Dla porównania zwykły SG-550 ma wartość
fire_dispersion_base    = 0.238

zatem każda z tych wersji ma dziesięciokrotnie gorszą celność niż standardowy SG-550.
Dane z configu dla snajpera.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Ashenmoor666 w 30 Sty 2014, 01:10

Gdzie są narzędzia do kalibracji w Prypeci (recon) obleciałem cały teatr jak pisał swirekster ale nie ma, wiem ze kiedyś były w którymś plecaku a tu lipa.

Edit: Znalazłem ale osoba która to tam ukryła powinna smażyć się w piekle
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Wiewi0r w 30 Sty 2014, 23:39

Miałem takiego dziwnego buga pod koniec Zaginionych Stalkerów - nie ma ciała Głuszca :( a Wstrząs pochyla się nad pustym stołem. W ramach okoliczności przygody - wstałem rano, dostałem namiary od Brodacza, po czym nastąpiła emisja. Czy jest możliwe, że Głuszec był potraktowany przez grę jako "żywy" i zginął w czasie emisji?
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Gizbarus w 30 Sty 2014, 23:49

Chyba nie... Mnie parę razy zdarzył się ten bug i nie wpływa na rozgrywkę w żaden sposób poza tym, że musisz obejść się smakiem treści plecaka Głuszcza.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Mathias w 30 Sty 2014, 23:52

U mnie Głuszec niczego przy sobie nie posiadał O_o
Awatar użytkownika
Mathias
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2009, 22:07
Ostatnio był: 20 Mar 2019, 09:20
Miejscowość: Люблинское воеводство
Frakcja: Powinność
Kozaki: 3

Postprzez Trikster w 30 Sty 2014, 23:58

Tak, to znany bug, ale niegroźny. Nie ma więc co się przejmować, choć fakt - Wstrząs pochylający się nad samym stołem wygląda dość głupio. :)
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez KOSHI w 31 Sty 2014, 00:09

Mi za to wyparował Noe i za cholerę nie idzie go znaleźć. Ciekawe, jak zrobię questy z nim związane... Poza tym Gonta po misji z chimerę zachowuje się jak cham. Co go chcę o coś spytać, to on mnie olewa i widzę pulpit. W sumie to bym tego nie zauważył, bo trzeba pogadać z Traperem, ale dawno nie grałem, to myślałem, że coś od niego wyrwę, pomyliłem postacie i w nagrodę obejrzałem sobie tapetę parę razy.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 06:46
Kozaki: 649

Postprzez Wiewi0r w 31 Sty 2014, 00:15

Trudno. Próbowałem kilka razy (przed/po Emisji), ale nie ma - to nie ma. Za to spotkałem nowego medyka na Skadowsku. Sympatyczny facet. ;)
A, i jeszcze quest z żarciem dla najemników - po zgarnięciu plecaka Wstrząsa, wpadło mi kilka batonów - w sumie miałem 5, i wyskoczył update do misji powyżej. Już nie wiem jakie żarcie im mam zanieść... a poza tym, czy to się opłaca?
Ostatnio jak sprawdzałem, to Noe żył, ale snork mu pieska ubił. :( Chyba górą wskoczył...
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez KOSHI w 31 Sty 2014, 00:17

Wiem ku*wa. Chyba kiedyś spie*dalałem przed emisją i otwarłem drzwi, a potem poszedłem w piz*u i chyba cos go musiało sczaić przez te otwarte drzwi, bo inaczej jakby wyparował... Chyba przyjdzie sięgnąć po głęboki save...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 06:46
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość