przez HCNOPS w 04 Gru 2013, 08:14
Nie wiem czy ktoś tutaj wymienił, ale zauważyłem, że najbardziej pomijaną frakcją są naukowcy, a to przecież od nich w dużej mierze zależy przyszłość Zony. Badania przyczółka naukowców w okolicach Janowa udowodniły, że Zona może przysłużyć się rozwojowi nauki i medycyny, co skłoniło ostateczne MEN do włożenia poważnej kasy w programy naukowe związane z Zoną. Powinność ma to w dupie i po prostu chce zniszczyć Zonę. Są to typowi idioci, którzy nie rozumiejąc czegoś, chcą wszystko wysadzić w powietrze i - o ironio! - im mocniej oni uderzają Zonę, tym mocniej Zona im oddaje. Nowe leki, techniki leczenia, nowe pancerze, bronie, rozwiązania przemysłowe... To wszystko drzemie w Zonie i jest to dar Zony dla świata. Potrzeba jednak naukowców, którzy to zbadają, opiszą i znajdą praktyczne zastosowanie. Idealnie przy okazji do ochrony bunkra naukowców nadają się ludzie z Wolności, ponieważ praca naukowców jest praktycznym wypełnieniem postulatów Wolności: Zona jest po to, by ją badać, a nie by ją niszczyć. Stąd też Wolność jest, zaraz po naukowcach, moją ulubioną frakcją.
-
Za ten post HCNOPS otrzymał następujące punkty reputacji:
- czarny stachu.