[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez MajorDiegtiarov w 23 Sty 2014, 16:15

Wątpię żeby była to wina silnika bo ja mam zainstalowany atmosfear 3 i mi tak nagle pogoda nie przechodzi z mgły na słonecznie
Awatar użytkownika
MajorDiegtiarov
Tropiciel

Dołączenie: 09 Wrz 2013, 21:50
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 03:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 38

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 23 Sty 2014, 16:28

No, ja grałem wczoraj z Atmosfear 3 i pogoda zmieniła mi się 5 razy (liczyłem). Mechanizm ten potwierdza sam Cromm:
Q: Why the weather changes when when reloading saves?
A: It's how the engine works. When you load a save the engine can't set the the same transition between 2 cycles and sets the weather that is at the end of the transition. Let's say it's 9:01am, it's foggy but the next cycle selected is clear. If you save/reload the engine will set clear for 9:00 and clear for 10:00 so you'll see clear weather on 9:01 when it was foggy before save.
http://www.moddb.com/mods/atmosfear-for ... fear-3-faq
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Mara w 23 Sty 2014, 16:28

Mi chodzi głównie o polską wersję. Dzisiaj w sumie po praz pierwszy instalowałem jakiegokolwiek moda (padło na Misery), z tym że przy wyborze j polskiego podczas instalacji na końcu wyskoczyła informacja o braku pliku w folderze z tłumaczeniem (foldery są puste). Po wybraniu angielskich napisów wszystko śmiga. :) Dlatego też pytam, ile ew zajmie dokończenie, bo jak go odpaliłem to mi mowę odjęło. :D I chętnie bym pograł (pomimo tego że zwykły CoP skończyłem po raz kolejny jakiś tydzień temu), jedynie tekst po angielsku psuje klimat. :)
Awatar użytkownika
Mara
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2014, 09:14
Ostatnio był: 22 Cze 2015, 18:41
Kozaki: 7

Postprzez n1ck w 23 Sty 2014, 16:43

Trikster napisał(a):No, ja grałem wczoraj z Atmosfear 3 i pogoda zmieniła mi się 5 razy (liczyłem). Mechanizm ten potwierdza sam Cromm:
Q: Why the weather changes when when reloading saves?
A: It's how the engine works. When you load a save the engine can't set the the same transition between 2 cycles and sets the weather that is at the end of the transition. Let's say it's 9:01am, it's foggy but the next cycle selected is clear. If you save/reload the engine will set clear for 9:00 and clear for 10:00 so you'll see clear weather on 9:01 when it was foggy before save.
http://www.moddb.com/mods/atmosfear-for ... fear-3-faq

Ale tu nie chodzi o zmianę po wczytaniu save'a. Tutaj pogoda zmienia się błyskawicznie w czasie gry, np. jest słonecznie i jasno a tu nagle jeb burza pioruny i deszcz, bez żadnego przejścia.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Trikster w 23 Sty 2014, 16:49

n1ck:
Aha, poczyniłem błędne założenie w takim razie. Nie wiem, czym to jest spowodowane, mi w każdym razie nie przeszkadzało.

Mara:
Cierpliwości. :)

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez n1ck w 23 Sty 2014, 19:19

Kolejny bug: dźwięki wydawane przez zombie (mutanty) i izlomy. Słychać ich z bardzo daleka i są kilkukrotnie głośniejsze niż inne dźwięki, także dźwięki wystrzałów.

edit: wylot w Janowie. najpierw gdy chciałem zabrać Sokołowa do Zulusa, potem gdy chciałem zapisać po włożeniu loota do schowka
Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : ...e.r. - call of pripyat\gamedata\scripts\utils.script:588: attempt to index local 't' (a number value)
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez swirekster w 24 Sty 2014, 09:18

Zrobiłem film dokumentalny o przyjaźni w Strefie.

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive n1ck, Dovak, Cromm Cruac, Ashenmoor666, Plaargath.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez Dovak w 24 Sty 2014, 15:44

Gratuluje że w ogóle chciało ci się prowadzić te 2 zombiaki przez cały Jupiter :D Nikt ich nie zabił po drodze? Gdzieś ty znalazł te przyjazne okazy? :p
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Cromm Cruac w 24 Sty 2014, 16:01

Smutna historia. Ciągał dwóch zagubionych zombiaczków po okolicy w poszukiwaniu domu dla nich i jak już im znalazł fajną hawirkę w Kopaczi to jak mu się odpłacili?
PS. Zombi to ch*je!
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Wiewi0r w 24 Sty 2014, 19:47

Bydlę z pana, panie Zombi :)
To Ty ich bronisz, mięska dałeś, do rodziny przyprowadziłeś... :D

Przy okazji, widziałem graficznego buga z zombiakiem, niestety nie mam screena - jak będzie tam jeszcze, to go obfotografuję.
W tartaku widziałem zombi, który wyświetlał się niekompletnie - był brązowy i wyglądał jak potłuczony wazon który ktoś posklejał z powrotem tylko z połowy odłamków - cały dziurawy. Jak chodził, to z daleka go wziąłem za juchociąga, zdawał się migać jak na "pelerynie niewidce". Nie wiem czy śmiertelny, bo z kolei mną się zajął kontroler, ale po wczytaniu widziałem że się kręcił po okolicy.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Trikster w 24 Sty 2014, 20:37

W wersji 2.1 występują różne rodzaje zombi, niektóre są pół-przezroczyste, więc może właśnie takiego spotkałeś? Może być też jednak tak, że faktycznie brakuje jakiejś teksturki, ale w tym przypadku bardzo by nam pomógł screen. Jak się natkniesz na takiego zombiaka, pamiętaj o zrobieniu zrzutu, ok? :) Dzięki!
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez n1ck w 24 Sty 2014, 21:05

Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości