[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez igla2008 w 12 Sty 2014, 10:22

Co do tych problemów z zajmowaniem punktów. Nigdy nie dostaniesz zaliczonego zadania, jeśli pkt był twój a straciłeś go bo twoje oddziały sobie gdzieś poszły. Wtedy owszem pojawia się ona jako zadanie do zdobycia ale nic za nie nie masz. Wystarczy, że napadną na nie mutanty i już po sprawie jest.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BlackSunPL.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez BlackSunPL w 17 Sty 2014, 15:10

Ciekawe czy w wersji 3.9 będą jakieś nowe funkcje w radiu... To "zarządzanie" jest dosyć słabe bo są tam tylko dwie
funkcje. Dobrze by było gdyby była możliwość rekrutowania "specjalnych" członków frakcji. Według mnie to by wyglądało tak:

1.Uruchamiasz radio.
2.Wybierasz "zarządzanie"
3.Potem "rekrutacja" (czy jakoś tak)
4.Wybieramy członka frakcji
5.Potem na kogo mamy go zrekrutować np. na informatora lub sabotażystę

To chyba nie jest możliwe co nie?
Zresztą... co ja wiem? Nie znam się na tym.
Awatar użytkownika
BlackSunPL
Kot

Dołączenie: 10 Sty 2014, 19:45
Ostatnio był: 20 Sty 2014, 10:09
Miejscowość: Zona
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Garfield616 w 22 Sty 2014, 14:19

Witam, czy jest możliwe wpisanie jakiejś komendy by odpalać radio za pomocą jakiegoś klawisza a nie przez ekwipunek?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: Już wiem o sztuczce w menu głównym, nie doczytałem readme. : )
"Drogie wina są dla bab i ciot. Tanie są dla tych, którym płynie siarka w żyłach zamiast krwi."
Awatar użytkownika
Garfield616
Kot

Dołączenie: 18 Paź 2008, 10:22
Ostatnio był: 24 Sty 2014, 22:32
Miejscowość: Przemyśl
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Juraszka w 23 Sty 2014, 02:55

Ekwipunek bądź menu... gdyby była możliwość utworzenia klawisza uruchamiającego przedmiot to już dawno by to było - Smoq myślał nad czymś a'la Zew Prypeci gdzie klawisze F1 F2 F3 F4 pozwalają na użycie określonego przedmiotu - CS niestety nie pozwala na zrobienie czegoś takiego...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez mdss w 23 Sty 2014, 10:17

ma ktoś może jakieś wieści od smoq2-a?
już ruski rok go tu nie było... mam nadzieję, że nie porzucił nas i najgenialniejszego moda do CS jaki powstał... :kotek:
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez Phantom w 23 Sty 2014, 10:32

Ja powiem pewnie coś mało popularnego ale mnie po kilku godzinach grania ten mod zwyczajnie znudził. Robienie w kółko tego samego - zajmij, utrzymaj, wyeliminuj. Jednak w grach szukam czegoś innego. Przede wszystkim fabuły.
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą.

www.stalker-poznan.com.pl

https://www.facebook.com/groups/stalkerpoznan/
Awatar użytkownika
Phantom
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2011, 15:31
Ostatnio był: 24 Mar 2017, 20:46
Frakcja: Powinność
Kozaki: 6

Postprzez Idealny w 23 Sty 2014, 16:26

Mam dla Ciebie nienajlepsze wieści, fabuła ma zostać dodana do moda na sam koniec :< Jeśli szukasz moda z fabułą, to musisz sprawdzić inne tematy, ale wydaje mi się, że nie ma moda zmieniającego fabułę do CS, jednak mogę się mylić ;)
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Phantom w 23 Sty 2014, 16:31

To ja poczekam ;) Sama idea wojny frakcji jest w dechę. Brakuje po prostu alternatywnych dróg do uzyskania zwycięstwa.
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą.

www.stalker-poznan.com.pl

https://www.facebook.com/groups/stalkerpoznan/
Awatar użytkownika
Phantom
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2011, 15:31
Ostatnio był: 24 Mar 2017, 20:46
Frakcja: Powinność
Kozaki: 6

Postprzez frosth w 24 Sty 2014, 01:01

To ja mam jeszcze bardziej złe wieści, jeśli ten mod nudzi cię teraz to po dodaniu fabuły nie zmieni się za wiele. Ot trochę wszystko się ułoży w większą całość, kilka przerywników się pojawi i na koniec.. ten no teges... epicka walka z wielkim supermutantem zagradzającym drogę do elektrowni (ktoś to jeszcze pamięta?)

Oczywiście ten wielki mutant to żart ale trzon gry będzie stanowiła dokładnie taka sama rozgrywka jak w tej chwili, celem będzie podbicie ZONY, sposobami obecnie dostępnymi. Będzie ciąg dalszy ale raczej nie za długi, jakaś tam epicka bitwa o CEJ z monolitem lub przeciw niemu.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Kozaki: 60

Postprzez Garfield616 w 24 Sty 2014, 11:38

Nie wiem jak u Was, ale mój kompan to totalny idiota. Nieraz potrafi po prostu kucnąć przed samym wrogiem i tylko na niego patrzeć, od biedy postrzela po ścianach czy gdzieś w dal. A nawet jeśli trafia, to i tak nie potrafi nikogo ubić (ślepego psa raz na parę godzin gry, jeśli już).
"Drogie wina są dla bab i ciot. Tanie są dla tych, którym płynie siarka w żyłach zamiast krwi."
Awatar użytkownika
Garfield616
Kot

Dołączenie: 18 Paź 2008, 10:22
Ostatnio był: 24 Sty 2014, 22:32
Miejscowość: Przemyśl
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez RadekNioch w 24 Sty 2014, 13:26

Tak niestety czasem się dzieje, to wszystko nie jest jeszcze dopracowane. Miejmy nadzieję, że AI nieco się poprawi w nadchodzącej wersji.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

TFW - RPG7

Postprzez PainChiller w 24 Sty 2014, 22:28

Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się czy na modzie można zdobyć RPG7 (granatnik Rakietowy)
Gdyż śmigłowce to dobre źródło "kasy", a atakowanie za pomocą karabinu snajperskiego to kiepski pomysł (zwłaszcza gdy mamy doczynienia z Mi-27 uzbrojonym w rakiety...) jeśli ktoś wie gdzie mogę dostać RPG7 (eventualnie coś innego skutecznego w walce z nimi ;) ) Z góry dzięki za pomoc. :E

PS: Wiem... napisałem "kasy" chodziło mi o XP(200) przepraszam za błąd

PS2: pamiętam że w Zewie prypeci dało się dodawać itemki do ekwipunku za pomocą edytowania pliku zapisu gry
np: autosave. czy dało by się dodać wymienioną broń za pomocą takiego cheata? wiem że to lekko powiedziane: nieuczciwe,ale nawet nie wiecie jak mi na tum zależy ;)
Ostatnio edytowany przez PainChiller 27 Sty 2014, 13:51, edytowano w sumie 4 razy
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości