[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez igla2008 w 30 Gru 2013, 10:36

Fikcyjny czy nie :) Ja i tak bym go zostawił, mi tam ten system nie przeszkadzał jakoś specjalnie. A posiadania ulepszonego karabinu a nie posiadanie żadnego to jest duża różnica.
Mam też pytanie o ten nowy system nie wprowadzony. On już był gotowy? Czy jeszcze nie? Bo jeśli był gotowy to można by było wypuścić jakąś betę tego systemu bo z chęcią bym zobaczył na czym on polegał nawet za cenę wolniejszego działania moda.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez MrFler w 30 Gru 2013, 11:32

No właśnie z tego co wiadomo to nowy system całkowicie się posypał i powodował za dużo wylotów i bug trapów... A stary system działał prawidłowo tzn. nie tylko ostatnie ulepszenia działały (modyfikowałem niemal każdą broń w grze i wiem coś o tym)... Osobiście też bym chciał, żeby został, lecz wątpię, żeby tak się stało...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Juraszka w 30 Gru 2013, 14:41

chciwiec napisał(a):Zwiększenie celności w statystykach broni wyborowych właśnie prawidłowo zbalansuje grę, gdyż da wrogim oddziałom szansę na zlikwidowanie gracza gdy ten będzie czaił gdzieś na wyżynie.
Takie mam zdanie.

Szanuję Twoje zdanie, lecz mojego nie zrozumiałeś... Osobiście jestem za wyrzuceniem modyfikacji i zwiększenie celności broni (w szczególności broni snajperskiej). Prawda jest taka, że TFW to mod dla osób które ukończyły już stalka i nawet na minimum, gra nie powinna być przedszkolem - a nim właśnie jest, jeżeli wystarczy parę granatów by zająć główną siedzibę jakiejś frakcji...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Gandohar w 30 Gru 2013, 15:00

Juraszka podzielam w pełni twoje zdanie ponieważ gram w TFW na mistrzu i jest trudno ale ja lubie wyzwania więc usunięcie modyfikacji i zwiększenie statystyk wszystkich broni będzie dobrym pomysłem
Nigdy nie odwracaj wzroku – czy to od koszmaru, czy od prawdy
Awatar użytkownika
Gandohar
Stalker

Dołączenie: 13 Wrz 2011, 12:37
Ostatnio był: 11 Sty 2021, 04:07
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez chciwiec w 30 Gru 2013, 15:39

@Juraszka - zatem miejmy nadzieję na cięższą, dłuższą i bardziej wymagającą dla nas rozgrywkę - z modyfikacjami czy bez.
Grając dzisiaj i przejmując bazę CN na bagnach zauważyłem, że po wczytaniu zapisu przeciwnik "zapomina" że przed chwilą tłukł we mnie i zamaszystym krokiem udaje się na swoje poprzednie stanowiska. Żeby nie było niedomówień, zapisywałem grę gdy ostro we mnie nasuwali.
Zdarza mi się czasem (głównie na Północnym Posterunku na Wysypisku), że przeciwna frakcja kuca sobie w tej swojej formacji i nie reaguje na fakt odstrzelenia kolejnych towarzyszy przeze mnie.
"There are customers we serve, and customers we service."
-H. Tayler, Schlock Mercenary: Resident Mad Scientist
Awatar użytkownika
chciwiec
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2013, 03:04
Ostatnio była: 20 Paź 2016, 21:31
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 3

Postprzez Juraszka w 30 Gru 2013, 18:58

Pamiętać należy, że to gra a nie rzeczywistość... bo w rzeczywistości save zrobić nie można, a później load - a szkoda...

Gdyby save zawierało wszelkie dane, to ich waga po chwili przekroczyłaby kilka giga.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gandohar.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez chciwiec w 30 Gru 2013, 19:17

Pamiętać, że real to nie gra owszem należy - zmieniać Stalkera/TFW na ultra-realistyczną grę niekoniecznie.
Nie sądzę, żeby zapisanie pozycji przeciwnika w trybie online zajęło kilka giga, ale na ten temat niech się wypowie jakiś szpec. Drażni mnie po prostu że za każdym razem mam możliwość ubicia jednego przeciwnika z zaskoczenia.
Może za wiele wymagam od świata... :D
Awatar użytkownika
chciwiec
Kot

Postprzez igla2008 w 30 Gru 2013, 19:47

Jak chcesz aby było fair to nie giń od razu. Ja zawsze staram się zająć pozycje za osłoną i stamtąd nawalać. Wtedy nie mam prawa zginąć :) A co do sprawy broni to Smoq na razie zniknął i czekamy na ostateczne jego zdanie w tej kwestii :)
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez chciwiec w 31 Gru 2013, 06:50

Za osłoną nie masz prawa zginąć, bo przeciwnik zamiast cię okrążać to stoi i nawala w osłonę. Brakuje przestrzału. Przejrzałem cały temat i w zasadzie większość kwestii które tu poruszyliśmy będzie rozwiązana w wersji następnej - pozostaje cieszyć się 3.8.
A, i Szczęśliwego Nowego Roku :)

Za ten post chciwiec otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Juraszka.
Awatar użytkownika
chciwiec
Kot

Postprzez igla2008 w 31 Gru 2013, 11:41

To nie symulator pola walki tylko stalker. Na pocieszenie mogę ci napisać, że smoq jak skończy TFW to zajmie się nowym projektem gdzie będziesz zarządzał frakcją i gdzie pojedynczy człowiek nic nie zwojuje.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Juraszka w 31 Gru 2013, 18:47

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim fanom TFW - pijmy :wódka: zdrowie każdego z Nas oraz Smoq'a! :E

A co do możliwości przebicia osłony, to sprawa pewnie wyglądałaby tak samo jak krycie się NPC za osłonami jak nie gorzej... - w końcu wymagałoby to edycji mapy a jak wszyscy wiemy, z tym jest ciężko...
Wave

Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive chciwiec.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez MrSowa w 01 Sty 2014, 16:22

Witam
Mam małe pytanie. Jak można dołączyć do samotników ? Zrobiłem dla nich misje ale u Alika niema czy mogę dołączyć do twojej frakcji czy jak tam pisało. Oczywiście :wódka: za odpowiedź.

P.S Dzisiaj pobrałem moda więc za bardzo go jeszcze nie ogarnąłem .
Czy widzieliście kiedyś McDonalda w budowie ? One się znikąd pojawiają. Image
Awatar użytkownika
MrSowa
Kot

Dołączenie: 07 Lis 2013, 15:30
Ostatnio był: 17 Wrz 2016, 17:28
Miejscowość: Miechów
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości